Brandstofdief sleurt pompbediende mee op motorkap

Auteur: , 41 Reacties

De eigenaresse van een tankstation in Limburg probeerde gistermiddag een benzinedief tegen te houden. Daarbij raakte ze gewond doordat de crimineel geen zin had om voor haar te stoppen.

Brutale dief rijdt eigenaresse tankstation aan

Dat gebeurde zaterdagmiddag rond half drie bij een tankstation op de Roermondseweg in Posterholt. De eigenaresse van het tankstation zag een man die een blauwe Opel Astra volgooide. De kentekenplaten van de auto leken niet te kloppen waarop de vrouw de situatie niet vertrouwde.

Ze liep naar buiten om de Opel-rijder te vragen te betalen. Maar daar was de brutale boef niet van gediend, hij startte zijn auto en reed de vrouw aan. Die kwam op de motorkap terecht en werd een klein stukje meegesleurd, waarna ze losliet en op de grond viel. Ze liep een kneuzing aan haar been en enkele schaafwonden op, de dief ontsnapte.

De politie is opzoek naar getuigen want de verdachte is helaas nog niet opgepakt. En dat moet zeker gebeuren, dit soort gasten zijn het niet waard om op de planeet vrij rond te lopen.41 reacties

Gelukkig probeerde de politie hem niet te pakken te krijgen..
@norge: Scherp!
Bah, dat dat soort mensen bestaan. Misschien moeten benzinepompeigenaren maar gewoon een shotgun krijgen.
@mdemooistelettervanhetalfabet: handig met all die bezine in de buurt
@sketcher: Je schiet dan toch ook niet op de pomp of op de benzinetank. Pomphouder moet uiteraard gewoon een schietcursus volgen en een vergunning hebben. Geef ze anders maar een drone die filmt en volgt.
@mdemooistelettervanhetalfabet:

Heeft daar niets mee te maken, die pompbediende hoeft maar even te missen en iets te raken wat een vonk afgeeft en de hele hens staat in de fik. Daarnaast het leven van anderen die staan te tanken in gevaar brengen door te gaan schieten met tienduizenden liters brandbare vloeistof om je heen is gewoon absurd.
@mopar: Hoevaak hoor je in het nieuws dat er in de VS een tankstation is ontploft? Ze hebben bijna allemaal een shotgun in ieder geval.
@azenomei: Ok zal het nog 1x uitleggen speciaal voor jouw:

In de VS betaald men eerst, en kan dan pas tanken. De pompen doen het niet voordat je naar binnen bent geweest om te betalen. Dit soort benzinediefstallen kennen ze dus niet in Amerika. Die shotguns hebben ze alleen voor overvallers, en dan zullen ze die ook alleen gebruiken IN de shop, en niet als dirty harry naar buiten rennen en in het wilde westen gaan afvuren wanneer er duizenden liters benzine onder de grond is.

DAAROM hoor je dus niets over exploderende pompen uit de VS, snap je het nu…
@mopar: Daarbij, de echte opslagtanks zijn volledig afgesloten van de buitenwereld met verschillende terugslagkleppen etc. Ook wordt ervoor gezorgd dat er geen brandstofdampen in de tanks zelf zitten, waardoor deze ook geen vlam kunnen vatten. Wel blijft de brandstof die bij de pompen in de buurt komt natuurlijk brandgevaarlijk…
@mdemooistelettervanhetalfabet: Of gewoon vooraf betalen of alle pompen een pinautomaat geven. Hoeven we niet zulke draconische maatregelen te nemen.
@Rick-dos: dat doen ze al bij een pomp aan de snelweg a58 bij wouwse tol
@rob5nismo:
Nog nooit meegemaakt daar en tank daar regelmatig (wel een tijdje geleden nu…)
@Rick-dos: Helaas is er dan niets meer te verdienen met een pompstation. Het geld wordt niet gemaakt aan de pomp, maar in de winkel met prijzige halflauwe broodjes gehaktbal. Buiten dat laatste feit betrap ik mijzelf er ook wel eens op het eten van een mediumlauwe kipcorn bij een tankcentrum naast de snelweg..
@mdemooistelettervanhetalfabet: we hebben het hier over diefstal, met een schadebedrag van een paar tientjes.

Moet gewoon tegen opgetreden worden hoor, maar ik begrijp wel dat er belangrijker zaken zijn voor politie en justitie.

Als de pompbediende een shotgun krijgt, wat geef je dan aan personeel van de mediamarkt, Apple winkel of kledingwinkels, om maar wat te noemen?
@escort77: Een Nokia.
ze zouden je dood rijden voor een paar tientjes aan brandstof
Bahbah smerige vent, zulke mensen mogen idd niet vrij rondlopen. Gelukkig dat de eigenaresse niks ernstigs heeft.
Eigenlijk dwingt de overheid mensen tot dit soort waan acties door de accijnzen alleen maar omhoog te schroeven. Limburg heeft ook te kampen met ernstige werkloosheid als het goed is? Zal hier wel haat reacties op krijgen…
@burninrubber: Gek genoeg ben ik het wel een beetje met je eens. Alleen vindt ik dwingen wel een groot woord. Ik zou het eerder een duwtje in de “goede” richting noemen.
@robert110: Ja dwingen is misschien te rigoureus.
@burninrubber: Geen haat reactie, maar wil je er alleen op wijzen dat het een ondoordachte reactie is. Een paar kilometer verderop had deze man in Duitsland kunnen tanken zonder Nederlandse accijnzen. Daarnaast kan die pomphoudster er geen ene reet aandoen dat er accijns wordt geheven op benzine.

Je kan de overheid van veel beschuldigen maar de actie van deze amoebe is daar niet één van.
@Rick-dos: Ja mee eens, maar kennelijk koos hij ervoor dit in Nederland te doen en is de pomphouder daar de dupe van. De laatste jaren is het alleen maar meer geworden, naar mijn mening komt dit door de hoge brandstofprijzen icm werkloosheid. Iets waar de overheid iets aan zou moeten doen.
@burninrubber: Als je de benzine niet kan betalen dan moet je geen autorijden. Simpel zat. Als hij nou brood of drinken had gestolen omdat er geen andere mogelijkheid meer was, dan had ik er nog wel wat begrip voor willen hebben, maar nu niet. Deze amoebe heeft voor die paar tientjes bijna het leven van een vrouw beroofd. Dan kan ik er echt niet, met mijn simpele verstand, erbij dat we dan als excuus zitten te verzinnen dat de “hoge accijns” ons hiertoe drijven. Schei alsjeblieft uit.
@Rick-dos: Begrijp me niet verkeerd ik probeer dit echt niet goed te praten. Het is alleen zo dat
@burninrubber: Bah die autoblog app is nog steeds slecht!
Wat ik wou zeggen is dat voor heel veel mensen de auto de enige manier van transport is. Ik woon zelf in Amsterdam en merk heel vaak dat mensen hier niet kunnen geloven dat mensen hun auto nou eenmaal echt nodig hebben. Hier denkt iedereen dat je alles fluitend op de fiets of met de tram kan doen
@burninrubber: Maar dat is juist de grote denkfout tegenwoordig. We denken dat een auto een eerste levensbehoefte is en daardoor bedenken we dit soort excuses, want hoe je het wendt of keert het is gewoon een excuus om dit soort gedrag op de overheid af te wentelen.
@Rick-dos: Of hij naar Duitsland was gegaan of niet, had voor hem in prijs niets uit gemaakt
@asmulders: Nee, klopt. Maar als de excuus is dat dit komt door te hoge accijns en de overheid dan had deze man als optie gehad om goedkoper in Duitsland te tanken.
@Rick-dos: denk toch na. Deze persoon gaat nergens betalen. Bovendien scheelt het echt niet zoveel dat Ja met dit soort acties weg kan komen.
De beste oplossing is zoals hierboven al geopperd: vooraf laten betalen of een bedrag laten reserveren op de rekening. Dan heb je nergens last van.
@roppp: Dat weet mijn grote neus ook, maar denk dat je mijn punt ff niet begrijpt…en het opperen van die oplossing komt van mij…
@burninrubber: Waarmee je dus insinueert dat alles waar géén accijns op zit, niet gestolen wordt? Hmmm
@potver7: Nee absoluut niet maar de drempel om iets te stelen wordt lager naarmate het product onbereikbaarder wordt. (Deze zin is vreemd maar ik kom nu niet op een andere formulering)
Ik woon zelf redelijk in de buurt. Ik heb deze pagina al geshared op mijn Facebook. Hoe meer mensen dit doen hoe groter de pakkans. Hopelijk mogen we dit soort mensen straks Badr als celmaat geven.
@suzikubelona: schijnt dat Badr ook ooit een dame heeft aangereden…
Auto’s moeteb gewoon vast geklemd wordn aan de grond tot ze betaald hebben
oops, bij dit bedrijf heeft mijn vader diverse auto’s gekocht, waarvan er overigens niet eentje blauw was.
Waarom brengt die vrouw zichzelf in gevaar voor die paar tientjes aan benzine? Als je naast de auto staat kan je ook mensen vragen te betalen.
Gewoon bij het tanken een paal uit de grond laten komen die pas zakt als er afgerekend is
Die gast litertje benzine doen drinken. Uurtje wachten, klaar.
In dit soort gevallen zou het nu handig zijn als we dit soort gasten via gsm gegevens mochten opsporen. Of dat dit tenminste eenvoudiger en goedkoper kon. Waar is de NSA als je hem nodig hebt zal ik maar zeggen.
Poging tot doodslag als je het mij vraagt. Dit had makkelijk anders kunnen aflopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).