BREEK! Alexander Albon nieuwe teamgenoot Max Verstappen!!!

Auteur: , 100 Reacties

Deze konden we zien aankomen.

Alexander Albon

Hoe het tij kan keren. Pierre Gasly was altijd een beetje een laatbloeier. In het verleden bleek dat het Franse talent toch wel een paar races nodig had om te kunnen wennen aan de nieuwe raceauto.

Vorig jaar deed hij het uitstekend in de Toro Rosso. Al snel kon hij behoorlijk overweg met de nieuwe race auto van Toro Rosso. Vergeet niet dat de prestaties op papier nogal tegenviel, omdat hij fungeerde als testpiloot voor de Honda motor.

Alexander Albon

In de Red Bull wilde het totaal niet vlotten dit jaar. Tot op heden heeft hij alleen een beetje indruk gemaakt tijdens de GPO van Silverstone. Ondanks het feit dat Red Bull teambaas Christian Horner hem constant in bescherming heeft genomen, was de spreekwoordelijke koek op. Gasly wordt namelijk per direct vervanger door Toro Rosso talent Alexander Albon. Zeer opmerkelijk, zeker gezien het feit dat ook de prestaties van Albon voor Red Bull niet altijd onomstreden waren.

Net als voorgaande keren wordt Pierre Gasly niet direct bij het oud vuil gezet. Gasly krijgt namelijk het stoeltje van Albon, naast Daniil Kvyat. Dit jaar was het eerste jaar van Alexander Albon de Formule 1. Hij maakte indruk met zijn optredens in Duitsland en Hongarije. In beide races finishte hij in de punten. In totaal heeft de Thaise coureur 15 WK-punten op zak. Ondanks zijn jeugdige voorkomen is Albon 1,5 jaar ouder dan zijn nieuwe teamgenoot bij Red Bull.100 reacties

En dan dachten we dat Kvyat als oud vuil werd behandeld..
Zo mid-season eruit getrapt worden is nog veel erger.. jeetje wat sneu voor Gasly.
@donjunior: Kvyat werd ook halverwege het seizoen gewieberd voor Verstappen, dus was dat betreft niets nieuws. Helaas weet je ook meteen wat je hebt aan berichten van RBR zelf.
@centocinquantanove: Kvyat haalde het midden van het seizoen niet eens, die werd er al na 4 races uitgegooid, en in Barcelona zat Max in de auto.
@HZW: * 1 seizoen 4 races
@donjunior: Het is topsport en zo wordt je ook betaald, als je niet presteert moet je je biezen pakken. Misschien moet je slachtofferhulp even inschakelen voor Pierre…
@johnhert: Ik snap de keuze ook wel vanuit RBR. Ben het absoluut met je eens dat het topsport is en dat je dient te presteren. Ik doel meer op het niet kunnen presteren op dit niveau.. dat vind ik sneu voor Gasly. Die jongen heeft keihard zijn best gedaan om in de F1 te komen.. ben je eindelijk op dit niveau beland.. kom je er achter dat je dat helemaal niet trekt.

Beetje jammer overigens om zo denegrerend op de persoon over slachtoffer hulp te beginnen
@donjunior: Vrij normaal hier helaas, fatsoen is bij sommigen ver te zoeken.
@racerx: Ach wees blij met wat kleur in politiek correct NL.
@donjunior: Wat is daar nu denigrerend aan ? Voel je je beledigd of te kort gedaan door een flauw grapje ? Misschien dat je nu bij DWDD je verhaal mag vertellen wat voor een monsters er op autoblog te vinden zijn. Maar nu even serieus, als je hier al over valt ga je nog een heel zwaar leven tegemoet…
@donjunior: Voor Ricciardo was toch beter geweest om (desnoods als 2de man) te functioneren in een beter team, dan nu voorstsukkelen bij Renault.
@ericd: achteruit sukkelen zou ik zeggen. Die is echt pittig ongelukkig op zijn huidige plek.
@ericd: vraag dat maar aan zn bankrekening
@donjunior: in de F1 wordt niet gedacht of iets sneu is ja of nee. Het is gewoon presteren en als je dat niet doet is het wegwezen. Gewoon heel zakelijk, niets mis mee!
Zo weten we meteen wat het woord van Horner cq. Marco waard is. Nog geen week geleden mocht Gasly het jaar nog volmaken bij RBR…
@centocinquantanove: precies dat
@centocinquantanove:
Joh, ze konden moeilijk alvast verklappen dat ie gedumpt zou gaan worden.
@centocinquantanove: Zo kwam Horner anders niet over bij Sky Sport. Het bericht voor de vorige race was toch dat Red Bull het niet accepteert dat één van z’n rijders racet tegen McLarens en niet tegen Ferrari en Mercedes.
@centocinquantanove: hij rijdt toch nog steeds in een RB?
@centocinquantanove: gewoon de speculaas van autoblog lezen, dan weet je beter https://www.autoblog.nl/nieuws/red-bull-zet-gasly-toch-weer-flink-onder-druk-128645.
@jaapiyo: wij van wc-eend?
@iannuzi: Zou leuk zijn als WC eend ook een blog had.
@rynnus: Of een F1 team…
@jaapiyo: ik ben meer van de gevulde koeken. Vandaar dat ik deze gemist heb ;)
@centocinquantanove: als er zoiets gezegd wordt dan weet je in de F1 zeker dat het einde oefening is.
@rhellema: there are no Americans in Iraq!
@gulli: i did not have seks with that woman
@centocinquantanove: zo gaat het ook bij banen, je mag blij zijn als je er pas na je vakantie wordt uitgeflikkerd. Dan heb je iig geen stress gehad…
@centocinquantanove: tsja, de onderhandelingen met Albon waren nog niet rond natuurlijk. Denk je nou echt dat ze in het openbaar vooruit gaan lopen op wat er zich achter de schermen afspeelt? Juist dit soort wisselingen wordt pas openbaar gemaakt als alles in kannen en kruiken is; heeft ook iets met onderhandelingspositie te maken…
@potver7: onderhandelingen? Albon was in dienst van RB en blijft in dienst van RB. Ik weet haast zeker dat het een eenrichtingsgesprek was: “vriend, na de zomer stop rijd je in een echte F1-auto. Wat zeg je ervan?”
@sirprize: en jij denkt dat dat zomaar kan? Hij staat onder contract als coureur bij Toro Rosso, met de bijbehorende doelstellingen voor wat betreft resultaten. Een stoeltje bij RB betekent niet alleen een betere auto, daar hoort ook een ander eisenpakket bij: qua prestaties maar ook qua publicitaire activiteiten. En ik neem aan dat RB dit niet voor een half jaartje doet, dus dat ze ook op dat gebied wat extra commitment vragen. En daarbij moeten ze ook Gasly nog binnen weten te houden, anders hebben ze nóg een probleem. Dus ja: onderhandelingen…
@centocinquantanove: Of er is een belletje van de hoogste baas zelf gekomen, die er niet mee kon leven, dat te veel punten naar de concurrentie gingen en vindt dat Albon het stoeltje uit mag proberen.
@centocinquantanove: Dat is bij voetbal niet anders. Als men zegt dat ze volledig achter de trainer staan is de kans groot dat deze er binnen korte tijd uit ligt.
Overigens denk ik een goede keuze, met name als je binnen het red bull team kijkt. Hulkenberg, Russel of Norris had ik ook begrepen.
@gertjan2012: mercedes laat russel niet gaan, hulkenberg is te oud en norris zit bij de mclaren accedemy.
@gertjan2012: waarom zou RB geld uitgeven als ze zelf nog “talentvolle” rijders hebben?
Daarbij, waarom zouden Mercedes en McLaren hun talenten laten gaan om bij de concurrent te rijden terwijl deze talenten het uitstekend doen bij hun huidige team?

Hulkenberg is sowieso flauwekul; zo sterk is hij niet, Renault zal hem niet laten gaan en zo wel dan zal er een flink prijskaartje aanhangen en zijn we weer terug bij m’n eerste vraag.
@okdoei: talentvolle rijders??? Hetgeen Gasly vorig jaar liet zien ligt in dezelfde lijn als hetgeen Albon nu laat zien, denk echt niet dat hij zo veel beter gaat zijn dan een Gasly. Had Alonso zich niet zo onmogelijk gemaakt bij Honda had ik hem graag naast een Max gezien. Had voor beide een ideale graadmeter geweest!
Met Gasly was het technisch natuurlijk al zo maar met Albon nog steeds, een team dat strijd om de podium plaatsen met 2 broekies achter het stuur (21 MV en 23 AA). Dit is wel echt waar je van droomt als je op je 14e nu Xbox Forza speelt en droomt dat je het maakt in de Mclaren Shadow competition.

Mooi!
@r2d2: Je moet al vanaf je 4e in een kart zitten wil je op je 21e in de F1 zitten. Niks geen Xbox shadow bla.
@loserboi932: Dan is er nog hoop. Mijn zoontje van 2 rijdt al op een fiets, wordt vast een goede wielrenner.
@loserboi932: Robert Doornbos was 16 toen hij begon met racen en zat op zijn 23 in een f1 auto.
Met veel talent en veel geld kun er snel zijn.
Zo he he… eindelijk zijn ze wijs geworden bij RBR. Aan een dood paard moet je niet blijven trekken. Maar ja, of Albon nou zoveel potten gaat breken… ik heb er zo mijn vraagtekens bij. We gaan het meemaken…
@venividivici: Nu op naar de volgende BREEK haha… Hoofdstuk Bottas!
@venividivici: bottas haalt voldoende punten binnen, waarmee Mercedes lachend kampioen wordt.
@mrb: Ja, maar daar gaat het over zijn contract en niet of hij gedumpt wordt ;-)
@venividivici:
Mercedes heeft een tussenpaus nodig voordat Russel instapt in 2021, Bottas is nog een jaartje veilig.
Als ze overtuigd waren van Ocon had ie allang een contract, die gaat naar Renault.
Misschien dat Gasly zelf wel tot de conclusie is gekomen dat tegen Max vechten met een auto die niet doet wat hij wil erger voor zijn carrière is dan rijden bij Toro Rosso? Kan hij werken aan zijn rij-techniek en misschien af en toe wat moois doen IPV constant de opmerkingen dat hij wel erg veel langzamer is dan Max.
@w0o0dy: Het gaat natuurlijk wel een afgang en Exit F1 worden voor Gasly als hij straks ook veel langzamer is dan Kvyat haha
@venividivici: hij kon vorig jaar aardig overweg met de Toro Rosso.. dus wie weet gaat hij ons verbazen. Leek me wel een aardige gast. Een beetje Frans maar niet zoals Ocon.
@w0o0dy: Alsof die Toro Rosso een compleet andere wagen is, bovendien moet je je uiteindelijk gewoon in elke auto laten zien, en als je na zoveel races met zo’n gigantisch verschil zit dan is het mooi geweest. Respect voor RB om Albon hier een kans te geven. Als Mercedes Bottas nou nog even naar huis stuurt hebben we weer 2 peperdure stoeltjes die wel weer goed gebruikt kunnen worden door (jonge) trappelende talenten.
@lekkaah: hoezo respect, deze move zegt dat ze eigenlijk met de rug tegen de muur stonden en voor 2020 geen beter alternatief hadden. Dan maar een rookie in het diepe gooien en afwachten of hij blijft drijven. Zo nee dan blijft de vraag voor 2020 open.
@alfalfa: Maar het antwoord krijg je ook, als Albon ‘verzuipt’ in zijn stoeltje, dan weet Red Bull dat Kvyat volgend jaar in de Red Bull moet rijden, of een ander konijn uit de hoge hoed. Bottas zou een enorme verrassing zijn, als het hem niet lukt om bij Mercedes te blijven.
@loutervanplezier: dan mag nick de vries kiezen…. of geen uitzicht bij maclaren of de overstap naar RB.
@venividivici: daar zou je weleens gelijk kunnen krijgen, dit seizoen heeft kvi zichzelf al een paar keer positief laten zien en ik denk dat hij er op gebrand is om dit naar zijn nieuwe teammaat voort te zetten.
Dat Gasly teruggezet zou worden zag iedereen wel aankomen, maar ik had toch verwacht dat ze de meer ervaren Kvyat door zouden schuiven als constante constructeurpunten pakker achter Max.
@harrie: die kans heeft hij gehad, dus prima om nu een ander de kans te geven. Is dan makkelijker beoordelen wie in 2020 de 2e rijder wordt.
@harrie: Had ik ook een mooi gebaar gevonden vanuit RBR en niet geheel onterecht. Maar helaas…
@harrie: had ook een doodsteek geweest voor albon. Hij wordt gepasseerd door een rijder die al een keer is teruggezet halverwege het seizoen en die ook bij torro rosso weg moest. Die zit er nu weer wel maar het zou sensatie zijn als die nu weer doorschoof
I stand corrected. Ik dacht echt dat Gasly het seizoen wel uit mocht rijden bij RBR. Ben benieuwd of de simulator er nog aan te pas is gekomen om te checken wie van de drie (Gasly, Albon, Kvyat) het snelste is over een aantal circuits.
Het lijkt wel of Max de enige stabiele factor is in dat team.

Wat heeft dit nou voor zin? Gaat Albon het veel beter doen dan Gasly? Dat geloof ik niet…
@87sandyd: Albon laat goede dingen zien ook qua bandenmanagement. En laat dat nou het zwakke punt van Gasly zijn tot nu toe.
@87sandyd: Gaat het niet om. Dit is een uitgelezen kans om te zien hoe iemand anders het doet in een RB naast Verstappen. 2e plek constructeurskampioenschap lijkt met Gasly niet haalbaar, dus dit is een gratis wissel. Mooie kans om alle coureurs en auto’s met elkaar te vergelijken.
@smijsie: Hoe zit het eigenlijk met de punten voor de coureur en de constructeur als het gaat om een wissel? Behoudt een coureur zijn persoonlijke punten eigenlijk en blijven de constructeurspunten ook staan?
@hiostu: ja.
@hiostu: Ja. Albon behoudt zijn punten. De punten die hij nu gaat halen, komen op zijn naam te staan en op die van Red Bull.
Degene die hier echt van zal balen is Kvyat… Omg what zal die zuur zijn, tenzij er daadwerkelijk een clausule in zijn afspraken staat dat hij alleen bij Ferrari weg mocht als hij niet dit jaar in de RedBull zou gaan rijden.
@w0o0dy: of misschien wilde Kvyat zelf niet. Dat kan natuurlijk ook…
@rollingstoned: ja dat zou ook nog kunnen maar hij heeft ooit Ricciardo verslagen dus die moet geloven dat hij een serieuze partij zou zijn voor Max. Dan zet ik mijn geld eerder op die clausule die ik opving in de geruchten.
@w0o0dy: Volgens mij is het met name die clausule. Kvyat is natuurlijk nog altijd een serieuze concurrent. Ik meende het in AutoSport gelezen te hebben dat hij sowieso één seizoen niet naar Red Bul ‘mag’ gaan. Zeker niet omdat ze bij Ferrari juist de gok hadden genomen om een jongere coureur in te zetten. Ben ondertussen aan het zoeken :-D
@willeme: Los van het eventuele bestaan van die clausule is het ook gewoon een slimme zet. Van Kvyat weten we wat hij kan. Geef hem een snelle auto en hij scoort goede punten (zie 2015). Albon is toch enigszins een onbekende. Door hem nu 9 races naast Verstappen te zetten, kan Red Bull goed evalueren wie van de twee er in 2020 (wanneer Red Bull naar eigen zeggen voor de titels wil gaan) het beste die tweede RB16 kan besturen
Conclusie 1: Helmut Marko is een Jedi. Vorige week nog verkondigen dat er niets aan de line-up gaat veranderen. Tja, dat klopt dus. “From a certain point of view”.

Conclusie 2: Kvyat gaat nooit meer in een Red Bull rijden. Als hij nu gepasseerd wordt voor een jongere teamgenoot die minder punten heeft (Kvyat staat 9e oftewel 3e in de F1b) dan is het wel klaar. Renault als volgende stap?

Conclusie 3: Zie conclusie 2 maar dan met Gasly in plaats van Kvyat.
@pomoek: ik lees net dat Kvyat mogelijk een clausule in zijn contract heeft staan dat hij niet naar RB mag. In dat geval: schrap conclusie 2 maar voor de helft.
Eens kijken wat hij doet na de vakantie. Dadelijk rijd Gasly hem eruit in de Rosso 🤭
De simulator zal wel de uitslag gebracht hebben. Jammer voor Gasly.
Wereldnieuws … NL in schok
Als Max slecht presteert en gekickt zou worden, dronk er ook niemand meer Red Bull voortaan in NL 🤣
@ghost: Doen mensen dat uberhaupt dan?
@donjunior: geen idee, ik zie het wel eens af en toe maar ben geen expert en was niet serieus!
@ghost: Da’s toeval.. ik was ook niet serieus ;) .
@donjunior: whahahahahaa 🤣🤣
Ik zou zeggen, volgend jaar Bottas naar Red Bull als wingman voor Max, Ocon op het plekje van VB77 en racen maar.
Komt mij beetje over als een wanhoopsdaad…
Als je in de kwalificatie regelmatig 0,3 achter je teammaat staat
En in de race er helemaal niks van bakt kun je zoiets verwachten
Als hij gewoon zijn werk had gedaan ( plaats 5 ) dan had hij best mogen blijven
@supertjeduc: of altijd minimaal plaats 6, op 10 seconde van nr 5 af.
Is dit nu autoblog.nl of een selectieve F1 blog als er op een of andere manier naar Verstappen kan worden verwezen?
@remvs: Autoblog.nl. Albon is nieuwe teammaat van Verstappen, geen woord aan gelogen lijkt mij ;-). Ook autogeralateerd nieuws komt voorbij, evenals autosport nieuws.

Gezien de mailbox die ontplofte met tips (waardoor dank!) vonden veel lezers dat ook ;-).
@remvs: het is een blog waar je als lezer het door de redactie geselecteerde nieuws geselecteerd tot je kan nemen. In tegenstelling tot autoправда.nl waar je het nieuws verplicht tot je moet nemen.
En dan straks als Albon ook niet presteert wordt hij ook na een paar wedstrijden aan de kant geschoven als oud vuil? Of wat als hij Max deklasseert ? Max terug naar TR ? :D
@soulmaster: haha, dat zou wel wat zijn zeg, ik ben benieuwd!
@Soulmaster: max declasseren, euh betekent dit dat hij dan constant op plek 1 of 2 binnenkomt? Hmm dat zou master zijn, ik gun het hem. Misschien komt de f1 dan wel richting Assen.
Als je ziet hoe Red Bull zijn rijders behandelt dan moet Max zich ook niet schuldig voelen als hij naar Ferrari of Mercedes trekt.
Hoewel dit prima bij de modus operandi van Red Bull past vraag ik me zo onderhand wel af hoe effectief dit beleid nu is. Het snelle ‘doorselecteren’ heeft tot nog toe eigenlijk alleen in het geval van Verstappen iets gebracht (voor zowel coureur als Red Bull). Alle andere wisselingen hebben eerst en vooral voor veel onrust gezorgd en ook een beeld naar buiten toe gecreëerd van een cultuur waarin je echt een dagprijs hebt. De vraag is of veelbelovende coureurs nog wel zo happig zullen zijn om zich bij het Red Bull-kamp aan te sluiten. Immers, je kunt heel snel worden ‘kaltgestelld’ zonder dat daar nu direct een premie tegenover staat als, zeg, een gegarandeerd kampioenschapswaardige auto.
@vaakbenjetebang: er zijn mensen die zeggen dat ook Verstappen last heeft gehad van die snelle promotie. Zijn te agressieve rijstijl van begin 2018 heeft het team veel punten gekost (een p2 in China en Monaco in ieder geval).
@vaakbenjetebang: het werkt dubbel. Je kan gelijk zien uit wat voor hout Albon is gesneden.
Een echte ‘winnaar’ (waar RB claimt te willen van hun coureurs) zal bij de promotie gelijk weer een stap vooruit laten zien. Zoals MV toen.
En een echte vechter zal bij een degradatie laten zien dat hun baas het fout had. Stapje terug stapje vooruit. Kvyatt had er grote problem mee, maar hij lijkt zich wel herpakt te hebben. Dat wil je van een rijder!
@vaakbenjetebang:
Ze moesten Gasly wel vervroegd doorschuiven nadat Ricciardo onverwacht wegging.
Stel dat Albon het gewoon netjes gat doen bij RB. Hij kwalificeert consequent in de top 6 a 7, wint een paar kwalificatie duels met Verstappen, en haalt een flinke stapel punten en een podium binnen in 2019. Kvyat en Gasly gaan dan nooit meer doorstromen naar RB. Een van die twee, zo niet beiden, rijden dan volgend jaar Indycar. Het heeft voor Torro Rosso geen enkele zin om allebei deze “oude” bokken in dienst te houden. STR is een opleidingsteam, Kvyat heeft al 6 jaar ervaring en ook Gasly rijdt al bijna 2 jaar in de F1. Kvyat of Gastly wordt dan bedankt voor zijn diensten, kan dan wellicht nog proberen om in een Haas of AR te stappen.

Dit biedt in ieder geval ruimte voor nieuwe talenten in de F1. de Vries als mogelijk STR coureur in 2020?
@pomoek: Red Bull gaat helaas voor Giotto.
@pomoek: Kvyat als vervanger voor Grosjean, klinkt niet onlogisch met zijn Ferrari banden.
@harrie: pirellibanden
Veel belangrijker nieuws dan dit is dat er overmorgen een nieuwe Need For Speed 4K game aangekondigd zal worden door EA. Ik kom pas weer in F1-mode rond 30 Augustus a.s. Moet ik toch niet alvast maar m’n xBox een goede doorsmeerbeurt laten ondergaan!?
Verrassend! Ik had toch m’n geld op Kvyat gezet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).