Mercedes wil door met Valtteri Bottas [updated]

Auteur: , 7 Reacties

Verrassing!

BOT

Vlak voor de Grand Prix van start gaat heeft Mercedes teambaas Toto Wolff voor 99 procent bevestigd dat Valtteri Bottas ook volgend jaar uitkomt in een Silberpfeil. Voordat er handtekeningen worden gezet moeten er volgens de Oostenrijkse honcho alleen nog kleine details worden uitgewerkt. Wolff zegt tegen persbureau Reuters dat het een ‘no-brainer’ is om Valtteri een langer verblijf bij het team aan te bieden:

Het is een no-brainer om volgend jaar door te gaan met Valtteri Bottas. We moeten alleen het papierwerk nog even regelen.

Het is niet toevallig dat deze woorden een dag na het bericht komen dat Vettel een nieuw contract heeft ondertekend bij Ferrari. Mercedes was in gesprek met de Duitse wereldkampioen om volgend jaar of eventueel vanaf 2019 de handen ineen te slaan, maar die deur werd daarmee dicht geslagen.

Bottas doet het voorlopig verdienstelijk bij Mercedes en won dit jaar al twee races. Teamgenoot Hamilton is ook blij met de Fin, hoewel dat er ook mee te maken zal hebben dat hij waarschijnlijk inschat dat hij Valtteri over een heel seizoen moet kunnen hebben.

UPDATE: de kogel is door de kerk.7 reacties

Dus max volgend jaar nog steeds in een slechte auto
@juniorclk: das een beetje kort door de bocht.. Max heeft een sluitend contract bij Red Bull, wie of wat contracten voor volgend jaar bij Mercedes en Ferrari heeft heeft daar in principe geen effect op.

Óf – maar dat is volgens mij nog nooit bevestigd – Max moet in zijn contract een clausule hebben waarmee de huidige ellende qua betrouwbaarheid het voor hem mogelijk maakt om te kunnen vertrekken…

Nu de zitjes voor 2018 bij de andere topteams gevuld zijn biedt dat echter weer geen ruimte voor nieuwe fantasieën voor 2018.
@juniorclk: sauber is slecht, honda is slecht. De red bull is een goede auto, alleen de renault is…. “minder goed”
@easygoingmartin: maar dnf staat wel erg veel bij zijn naam, net als bij Honda, dus dan kan een force India misschien toch een stuk beter zijn
@juniorclk: Ik hoop dat RB alle pijlen op seizoen 2018 gericht heeft….
Jammer, is Max net te laat om nog ff langs Toto Wolff te lopen voor een fatsoenlijke wagen….
“Verkoop auto’s Renault Groep drastisch gedaald in 2017” – Ik zie de krantenkoppen al voor me …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).