BREEK: “Volkswagen sjoemelde ook met benzinemotoren”

Auteur: , 58 Reacties

Benzingate.

Macan

Heet nieuws uit de Bild am Sonntag: Volkswagen zou ook met de software van benzinemodellen gesjoemeld hebben teneinde betere uitstootcijfers te scoren. Tot nu kregen alleen de sjoemeldiesels van VAG te maken met de toorn van de autoriteiten, vandaar ook de inmiddels fameuze term ‘dieselgate’.

Bild beroept zich voor hun boude claim naar eigen zeggen op zowel verklaringen van betrokken werknemers als interne documenten van Volkswagen. Qua auto’s zou het overigens niet alleen over Veedubs gaan, maar ook over boksbeugels en Porkers. Porsche zal inmiddels wel een beetje moedeloos worden van al die sjoemelblokken die ze in de maag gesplitst krijgen.

Het is overigens nog een beetje onduidelijk in hoeverre deze hete nieuwe info echt heet en nieuw is. Volkswagen wil tegenover Reuters geen uitspraken doen over ‘lopende zaken’. Zeker is dat in 2015 36.000 benzine-Volkswagens onderzocht zijn door een onafhankelijke partij en dat daarbij ‘minimale’ overschreidingen van de regels zijn vastgesteld. Of Bild hierop duidt of er nog meer Scheisse! aan de knikker zit is niet geheel duidelijk.

Image-Credit: Porsche Macan (met 2.0 TFSI) via autojunk ter illustratie58 reacties

Netjes 🤣
Helaas geen verrassing.
Zal de gemiddelde leasert toch geen reet uitmaken, al komt nucleair afval uit de uitlaat…
@cpp1: mij ook niet. Heerlijk, die youngtimers.
@detroitv8: drukt de prijs weer lekker👌🏼
@cpp1: Want een particuliere koper boeit het een stuk meer zeker?
@cpp1: diegene die het echt boeit zijn particuliere prius rijders 😉… als er een actie komt met een update met +1 pk staan de meeste al voor aan 😜
Verplicht op laten gaan in Tesla.
De auteur klinkt verbaasd…
@vanquish: 😂😂😂🤣🤣
Als een elektrische auto directe uitstoot zou hebben, dan zouden ze daar ook mee sjoemelen.
@shibby:
Bedorven stroom !
@shibby: ze sjoemelen dan wel bij de kolencentrale
Geen verrassing, sterker nog: alleen de laatste alinea zou voldoende zijn geweest om hier aandacht aan te besteden.
De Europese politiek heeft ze ook alle ruimte gegeven om de boel te besodemieteren en daar maakte iedereen gebruik van en nu is iedereen verbaasd jaja
Mag je tegenwoordig dan ook geen motorolie meer verbrande??
Volkswagen. Wie anders? 😂
Het houdt niet op, niet vanzelf.


Het enige leuke aan de Volkswagengroep is dat er altijd iets te beleven valt op autofora.
Niet zo vreemd dat VW de helft van haar gamma nog niet door de WLTP keuring heeft kunnen halen…..
Het woord overschreiding in het bericht doet pijn aan mijn ogen.
@monsieurleloure: Is Duits.
Sjoemelen zit blijkbaar ingebakken in de vag bedrijfscultuur.
Die regels slaan nergens op.
Een bedrijf kan niet eens meer werken, zo kan je straks met een paard of met de voet van A naar B, …. als dat mag van de leider en de overheid.
@tarquesh: apart dat andere merken het wel zonder sjoemelen af kunnen.

Das Auto
@monsieurleloure: of die andere merken kunnen sjoemelen zonder ontdekt te worden…
@mashell: Die zijn dan een stukje slimmer
@monsieurleloure: Kunnen ze niet.
@techniekmeneer: wat kunnen ze niet?
@tarquesh: snel! je alu-hoedje opdoen! Anders lezen hullie van de regering je gedachten!
@jeroenwz: Of de Rothschilds. Bilderbergers zijn ook eng.
Het schijnt dat ze bij VAG ook amfetamine door de vagwürst hebben gedaan zodat de werknemers harder werken.
@giulio: waar kan ik solliciteren?
@giulio: aan de lopende band is dat niet echt gunstig… elk onderdeel is dan anders 😬
Voor mij is dit echt een reden om een bepaald merk niet te kopen. Willens en wetens de boel belazeren… het is echt te triest voor woorden.
@jaso013: jonguh je wordt de héle dag door besodemietert alleen heb jij het niet door.
@tttijn: dus jij besodemietert ook de boel bij elkaar?
Er zijn zaken die je niet moet toelaten. Punt.
@tttijn: dat klopt. Zal het anders zeggen: na zo’n schandaal zou ik nooit meer dat merk kopen. En dan blijven er uiteindelijk misschien maar weinig over…
@jaso013: Ja wel mee eens. Blijf erbij dat wat mezelf betreft ik gewoon de auto koop die ik tof vind. Ben ook van mening dat de eu het klimaat geschapen heeft waarin dit mogelijk was. Maw ze hebben de eigen industrie de hand boven het hoofd gehouden.
@tttijn: dan nog. Voorbeeld: politie controleert niet meer op snelwegen dus ga ik maar 200+ rijden. Nee dus. Ik niet in elk geval. Als bedrijf maar ook als persoon zou je integer moeten zijn. Zeker een VW wat wereldwijd opereert zou echt beter moeten weten. Natuurlijk leven we niet in een perfecte wereld en doet iedereen weleens iets wat biet mag. De schaal en de inpact van die dingen verschilt nogal.
@jaso013: Nee maar als de regels niet gehandhaafd worden, worden ze steeds verder opgerekt. Da’s de mens eigen. Waar ligt de grens ja als 150 kan, waarom dan niet 170 als.hetntoch zo lekker rustig is op de weg en voor je t weet loopt het uit de klauwen.
@tttijn: en wanneer je het wel door hebt, dan boeit het niet. Want in jouw kleine wereld doen ze het allemaal? Mag ik jouw vriend(in) eens spreken?
Ah monsieur is weer van de partij!!
@amersfoorter:

Had je anders verwacht?
Zulke berichten zijn koren op de molen.
VW is een eng clubje waar alles draait om de grootste te worden, laat ze eerst meer eens de winstmarge op een verkochte auto omhoog schroeven want die is bedroevend laag.
De claim wordt volledig weerlegd door het Duitse ministerie van transport, op basis van uitgebreide tests die ze zelf uitgevoerd hebben.
Ik zeg alle vw terugroepen tjonge het houdt maar niet op
Ik denk dat gemiddelde autorijder het werkelijk geen ene bal boeit wat een auto uitstoot! Om eerlijk te zijn ik ook niet, wil het liefst een berg pk’s en boeiuh wat hij uitstoot. Maar de boomknuffelaars zien dat anders en de auto moet en zal dood, want geloof mij, als strakkies de diesel echt dood is, erg jammer want het rijd heerlijk, en bij de weg, ik kots van die walgelijke reclame van Lexus maar dat terzijde, dan is benzine aan de beurt want daar verzinnen ze ook wel weer wat op, neem zo’n berichtje als dit, allemaal al speldenprikken om de benzine te killen! Dan willen ze vervolgens dat we allemaal in stofzuigers gaan rijden, maar vervolgens moeten wel alle kolencentrales ook nog ff dicht….volgt u het nog?? Electrischiteit komt uit de lucht vallen ofzo? Pak de echte grootvervuilers aan in landen waar nergens naar word gekeken, maar dan draaien de boomknuffelaars de andere kant op, dat is lastig en moeilijk aan te pakken, en Nederland/west Europa zal voorop lopen, zo redden we de wereld!! Zit serieus te denken nu het nog kan een dikke V8 te kopen en met een grote dikke middelvinger rond te gaan rijden….
@rotjeknor66: je snapt het niet. Jij betaalt teveel en de overheid verdient te weinig, voor de auto die je krijgt in vergelijking tot zijn concurrentie. Er worden een hele hoop grote jongens genaaid (overheden, autoindustrie buiten Duitsland) maar ook de simpele boerenlul die de auto heeft aangeschaft.
@rotjeknor66: “Electrischiteit komt uit de lucht vallen ofzo?” Met wind- en zonne-energie kun je dat eigenlijk wel zo stellen ja.
Het is verrot bedrijf die alles heeft gedaan met maar 1 doel: ten koste van alles de grootste ter wereld te willen zijn.
Ik hoop dat alle VAG rijders een naheffing van de belastingdienst gaan krijgen. Want ik lees dat het niemand wat uitmaakt, dus als er dan hogere uitstootcijfers zijn gemeten worden de auto’s ook duurder en moet er geld bij.
@rufctr01: ”Ik hoop dat alle VAG rijders een naheffing van de belastingdienst gaan krijgen. ”
Ja want zij wisten dit van te voren… kerel ga a.u.b. op een motorforum alles afbranden van een bepaald automerk. Tuurlijk, laten we voorop stellen dat VW fout bezig was en is, als dit klopt maar jij valt wel op zeg man man man;)
Veel lezers houden vast aanndat VAG de enige was die sjoemelde. Hoe naief kan je zijn
@prop: Dit laat gelijk het niveau hier zien. Vrijwel elk merk sjoemelt. Het kan tegenwoordig helaas ook niet anders met alle strenge eisen. Als ze elk automerk aan gaan pakken flikkert de economie in elkaar. VAG is de grootste, die pakken ze aan om een punt te maken.
@techniekmeneer: maar wat is sjoemelen? In de test een ander programma draaien dan in de praktijk, dat is sjoemelen. Maar onder andere omstandigheden veel meer uitstoten dan in de testomstandigheden, dat is niet sjoemelen, dat is gewoon legaal. En dat is wat iedereen doet. onwenselijk maar legaal. Maar veel ethiek vind je niet bij de autofabrikanten, of willekeurig welk ander bedrijf eigenlijk (we zijn de bankencrisis al weer vergeten, maar bankiers dragen nog steeds stropdassen, verzinnen nog steeds producten die niemand nodig heeft en die niemand begrijpt en krijgen daar nog steeds bonussen voor, er is niks veranderd).
@mashell: je slaat de spijker op z’n kop
Bild am Sonntag, haha. Die zijn nog onbetrouwbaarder dan beleggingstips van Lehman Brothers, of tweets van Trump.
Dit is een hoax. Niet alles geloven wat je leest. https://www.nu.nl/auto/5443397/beschuldigingen-sjoemelen-benzinemotoren-volkswagen-al-onderzocht.html

Linkje naar nu.nl. Ik weet het, niet het meest indrukwekkende platform. Maar toch …

Ook op nu.nl: Volkswagen bobo’s moeten elektrisch gaan rijden.
Lijkt me interessant. Ik verwacht dat ze kunnen kiezen uit een -uhm- e-Golf of een -uhm- ….
@frank2b: Ach, of het nu waar is of niet, Volkswagen AG is toch al de meest rotte fabrikant die er is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).