Kan Max Verstappen weg bij Red Bull na seizoen 2019?

Auteur: , 16 Reacties

Plottwist...

MV33

Het silly season van 2018 is nog in volle gang. Vooral alle posities die direct of indirect te maken hebben met Lance Stroll ‘hangen nog in de lucht’, hoewel er dit weekend ook weer een hardnekkig gerucht is dat Sergio Marchionne nog voor zijn dood een contract zou hebben getekend met Charles Leclerc voor een racezitje bij Ferrari volgend jaar. Dit brekende nieuws werd gebracht door kwaliteitspublicatie Auto-Motor-und-Sport, maar met een gevalletje Betteridge Law in de titel. Getuige de kop van dit bericht zijn we daar genoegzaam bekend mee, dus we wachten het lekker even af tot er iets officieel bekend wordt.

Ondertussen gaan we zelf maar vast even op volle toeren door naar het silly season van 2019. Yep, je kent ons, we lopen graag voorop. Uiteraard spitst onze aandacht zich vooral toe op de kop van het veld en dan met name op onze held Max Emilian. Maar wacht even? Max heeft vorig jaar zijn contract toch verlengd tot en met het seizoen van 2020? In principe klopt dat; dit gebeurde namelijk tijdens de Grand Prix van Amerika in Austin en maakte de raceheld officieel een rijk man.

Het Italiaanse blad Autosprint, dat ons eerder al het nieuws bracht dat Ricciardo bijgetekend zou hebben bij Red Bull Racing, bericht echter dat Max aan het eind van seizoen 2019 desalniettemin toch ook een vrij man kan zijn. We hebben het er dan niet over dat Max zijn dinnetje dumpt, maar zijn team.

In het contract van Max zou namelijk een prestatieclausule zijn opgenomen. Hoewel geen harde details genoemd worden, zou Max transfervrij mogen vertrekken bij Red Bull Racing als de renstal volgend jaar grafslecht voor de dag komt. Let wel: Max’ verlenging werd getekend (ruim) voordat duidelijk was dat Red Bull Racing met Honda in zee zou gaan. We hopen natuurlijk dat Honda wél lekker voor de dag komt, maar tegelijkertijd is de kwaliteit van de Honda-motor van volgend jaar gewoon anyone’s guess. Het is de grote joker met enorm potentieel tot zowel geweldig succes als episch falen. De negende plaats van Gasly in de kwalificatie van gisteren op het powercircuit van Monza biedt wederom een sprankje hoop dat Honda de goede kant opgaat, maar je kan er eigenlijk niks zinnigs over zeggen tot de eerste races van volgend seizoen achter de rug zijn.

Mocht het toch (weer) zwaar tegenvallen is dat in eerste instantie natuurlijk ontiegelijk slecht nieuws voor Max, maar er is (volgens Autosprint) dus een silver lining: Max kan na een jaartje ‘GP2 F2 engine!’ over de boordradio roepen namelijk gewoon lekker naar Ferrari of Mercedes gaan. En zodoende begint het speculeren over de grote draaimolen dan weer opnieuw…Mijn AB-boulevard pet maakt reeds sprongetjes van blijdschap.16 reacties

Laten we hopen dat Honda lekker gaat en je 30 minuten van je leven hebt verknald met dit artikel Willem! Maar denk wel dat hij weg gaat na volgend seizoen. En wel naar Ferrari!
@fmgarcia: Sorry Jaap!
@fmgarcia: lang leve de “Edit” button… 😂
@jaspervdwinden: Jij denk zeker dat hij naar Mclaren gaat;)?
@fmgarcia: Dat zou de enige slimme keuze zijn.
@fmgarcia: zolang Vettel bij Ferrari rijd, zal er geen teamgenoot komen die zomaar beter zou kunnen gaan in de auto dan hijzelf. Alleen type’s raikkonen, badoer, massa etc kunnen bij Ferrari aan de bak. Volgens mij sinds Alesi – Berger geen gelijkwaardig rijdersduo meer gehad. Niet dat die politiek ze echt helpt. Voor schumacher 20 of 25 jaar geen kampioenschap en na schumacher ook niet meer. Maar dat is offtopic.

Max kan alleen naar Ferrari of Mercedes als Vettel of Hamilton met pensioen gaan, aangezien ik hen niet naar een ander team zie gaan. Gaat em de komende 5 jaar niet worden denk ik.
Tuurlijk kan Verstappen weg, had ie allang moeten doen! Gewoon een dikke vinger naar dat hele kut F1 circus.
Uiteraard zou ik het een goede zet van Max vinden als hij met Red Bull in 2019 nog één seizoen rijdt. Al lijkt mij een move naar Ferrari F1 in 2019 ook een goede zet, want daar doet hij goede ervaring op in de juiste tijdsspanne. Dus Ferrari F1, contract Max, and make Mercedes F1 be losers. Hup Max!
Naar Ferrari gaan zou de slechtste keus zijn die hij maken kan.
Bij Ferrari gaat Max geen wereld kampioen worden.
Als Leclerc volgend jaar bij Ferrari rijd, is het de vraag of hij sneller zal zijn dan Vettel.
Vettel heeft geen interne concurrentie bij Ferrari en het is dus nog maar de vraag hoe snel hij daadwerkelijk is.
Velen denken dat Leclerc sneller zal zijn en waarschijnlijk volgend jaar al om de WK titel mee zou kunnen doen.
@HZW: de grootste concurrentie komt nog altijd van buiten de eigen gelederen. Dus we weten wel degelijk hoe snel Vettel is.

En dat vandaag weer gezien hoe hard hij rijdt .
@peke: klopt, iets te hard in de bocht, iets te hard in de Mercedes. Maar hard gaat ie..
@hzw: Leclerc laat goede dingen in de Sauber zien, maar om hem al gelijk tot wereldkampioen te bombarderen… daarnaast als Vettel het idee krijgt dat Lecler sneller is dan zal hij wel voor Multi 21 zorgen bij Ferrari zoals destijds met Webber. Vettel is onaantastbaar, vindt hij.
@benja01: LeClerc is in voorgaande klasse kampioen geworden.
In 2016 werd hij kampioen in de GP3 Series, het daaropvolgende jaar in de Formule 2.
Dus het is niet uitgesloten dat hij in 2019 bij Ferrari om de WK titel mee gaat doen, als hij daar volgend jaar gaat rijden.
Redbull/Honda heeft in stilte een motorspecialist bij Mercedes weggekocht. De motoren van Honda voor 2019 draaien al tien duizenden kilometers met de versnellingsbak van Redbull erachter as we speak.
Die clausule kan er wel zijn maar zal niet nodig zijn. Honda Redbull zal plek 3 of plaats 2 in het kampioenschap gaan halen volgend jaar.
@w0o0dy: Plek 3 rijden ze nu ook voor met de Renault motor.
Het is toch echt wel te hopen dat ze om plaats 1 of 2 in het kampioenschap mee gaan doen.
Honda zal in 2019 de grootste vermogen sprong maken, Renault kan in 2019 zomaar de zwakste motor van het veld hebben.
@hzw: ook met de grootste vermogensprong kan Honda zomaar de traagste blijven, de achterstand is immers groot. En met een te grote vermogensprong zijn ze met een beetje pech zomaar weer net zo onbetrouwbaar als vorig seizoen. Als je ziet hoeveel moeite en jaren het Ferrari en Renault (kampioenen uit het verleden, die wel altijd door zijn gegaan) kost om op Mercedes niveau te komen dan ben ik bang dat Honda (kampioenen uit het verleden, die weggeweest zijn, teruggeweest zijn, weggeweest, weer terug maar nog niet op niveau zijn) nog een heel lange weg te gaan heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).