Bugatti-riem is een meesterwerk, kost 61.000 euro

Auteur: , 15 Reacties

Bugatti-klanten die in stijl een afzakbroek willen voorkomen, kunnen voortaan terecht bij Roland Iten. Hij ontwikkelde in samenwerking met het supercarmerk een high-end riem, kost ongeveer net zoveel als een Alfa Romeo 4C.

Maar daarvoor krijg je dan wel iets heel bijzonders. De zogenaamde Roland Iten R22 Mark I Bugatti Edition is een riem die in een gelimiteerde oplage van 44 stuks wordt uitgegeven.

Vooral de gesp is een hoogstandje, het is een mechanisch exemplaar dat volledig met de hand gemaakt, gepolijst en gemonteerd wordt in Genève. Het bestaat uit maar liefst 100 componenten en bevat uiteraard dure materialen zoals titanium, roestvrijstaal, gerookte saffier kristallen en een diamanten pin. Daarnaast is er 62 gram aan 18-karaats wit en rosé goud in het ding verwerkt.

Zoals je mag verwachten belooft de fabrikant een ‘unieke pasvorm’ en een ‘hoge duurzaamheid’. De gesp is door een uniek systeem met gepatenteerde tandwielen op 22 millimeter nauwkeurig te verstellen, zonder dat je daarbij een klik-geluid hoort. Super handig natuurlijk, mocht je wat aankomen of afvallen. Ook belooft het merk door het gebruik van exclusieve lagers de ‘weerstand’ van de gesp tot een minimum beperkt te hebben.

Mocht je trouwens denken dat geen mens zo’n ding wil hebben voor een bedrag van 84.000 dollar, dan heb je het mis. De eerste serie van 22 stuks is volledig uitverkocht. Past namelijk leuk bij het twee ton kostende horloge. Of zouden ze hun elite spaarvarkentje liever stukslaan op een waterpijp?

Bekijk een video van de riem op autojunk.nl.15 reacties

prima als je jezelf beloont als je hard werkt enzo, maar in een wereld waar nog steeds mensen kreperen van de honger en allerlei andere ongein vind ik dit soort shit eigenlijk obsceen…
@super: Kijk ik snap dat heb obsceen is, dat hier aan deze kant van de wereld Bugatti-riemen worden verkocht voor meer dan 60 duizend euro. Maar kan jij eerlijk zeggen dat je het niet mooi vind om een dure Lamborghini Ferrari of Aston Martin of iets dergelijks voor bij te zien rijden? Het verschil zal er altijd blijven, ik probeer ook zeker niet goed te praten wat er allemaal gebeurd aan de andere kant van de wereld, en ook hier. Maar ik wil er alleen op wijzen dat je dit verhaal onder 7 van de 10 verhalen hier kan posten
@super: Als je wilt dat iedereen het even goed heeft in deze wereld dan is dit boek een aanrader om even door te bladeren:
http://www.bol.com/nl/p/de-geschiedenis-van-het-communisme/1001004002844411/
Koop wel een Chinees kopie yoor 5 Euro…
@norge: Dan heb je wel een echte Bagutti ;-)
Opzich een mooi stuk techniek, maar veel te duur, te show-off, te kansloos en te lelijk.

Het lijkt dus net een Veyron!
Ze verkopen dus in feite beter dan de Veyron zelf?
Voor dat geld verwacht ik wel dat de riem van walvispenisleer is
@560pkferrari: Ja of zoals Bob de Rooij zou willen, krokodillelulleleer.
@560pkferrari: En als je erover wrijft wordt het een weekendtas?
Van die prijs zakt me de broek af!
De lui die zo’n riem kopen, zullen wel nooit de broekriem hoeven aan te halen…Integendeel, elk jaar weer wat losser.

Of een personal trainer inhuren, LOL!
Verschil moet er wezen..
inderdaad, leuk dat het er is, het is beter dat ze het geld besteden dan dat ze het eeuwig oppotten, dan blijft het in hun handen;)
Tjee, past perfect bij m’n Hublot, loop ik ook al zo mee voor lul…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).