Bugatti test 5 miljoen kostende Divo op de limiet

Auteur: , 32 Reacties

Mocht je er trackdays mee gaan doen in bloedhete omstandigheden.

Vorig jaar presenteerde Bugatti de Divo, een zeer exclusieve hypercar met een prijskaartje van maar liefst 5 miljoen euro. Oneerbiedig gezegd is het een Chiron na een maaltijdshake, maar het is natuurlijk Bugatti’s goed recht om met auto’s als de Divo te komen.

En wel om de simpele reden dat het lekker veel geld in het laatje brengt. Momenteel ondergaat de Divo onder leiding van engineer Julia Lemke tests op het gebied van extremiteit. Er komen 40 stuks van de Divo en alle 40 zijn ze verkocht. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de 40 exemplaren naar behoren functioneren.

In de woestijn test Bugatti onder andere hoe de Divo presteert op meerdere 250 km/u-runs in 40 graden. De hypercar moet in staat zijn om constant alles te geven als de eigenaar dit van de auto gaat vragen, zonder dat de Divo miept over bijvoorbeeld een te warme motor.

De woestijn is in dat opzicht zijn vermoedelijke toekomstige habitat. Dikke kans dat een groot deel van de exemplaren verdwijnen in landen als de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Qatar. Wat dat betreft heeft die Lemke een gouden job. Bugatti’s testen op hoge snelheid in het zonnetje en er nog betaald voor krijgen ook.32 reacties

Gevalletje van “ah airco op 28°C, lekker fris”
@tjorque: die zetten wij hier altijd gewoon ergens tussen de 18 en 21 graden…
@tjorque: In de VAE hadden alle taxi chauffeurs de airco op 16 graden, weet je tenminste zeker dat je beroerd wordt als je uitstapt..
wat een lelijke chick zeg
@boss1: wat een lelijke comment zeg
@boss1: grow up… 🙄
@boss1: die “lelijke” chick heeft wel een betere baan dan jij.
@boss1: gerre jou vriendin/vrouw uploaden.
@kennone: liever niet, ik ben zuinig op mijn netvliezen.
@boss1: triest figuur
@boss1: ik bespeur een zekere afgunst; 1 omdat jouw rechterhand nog steeds je beste vriend(in) is, 2 jij nog steeds moet fietsen en alleen maar kan dromen van een auto.
@boss1: 1. Mocht ze crashen, zonde als het een mooie chick betreft. 2. Bij een mooie chick zou het te veel opvallen dat de Bugatti bepaald niet de fraaiste hypercar is.
Wordt ‘ie autonoom? Kan me namelijk niet voorstellen dat mevrouw hem in deze zitpositie kan besturen.
@detroitv8: das waarom ze testen..
zie je ineens dat de development mensen zo druk zijn geweest met de chiron sneller maken dat ze de stoelzitting zijn vergeten…
@detroitv8: Is die vrouw zo klein of zijn die wielen zo groot? De knie zit even oog als de naaf van de velg op foto 1
@henk123456: die velgen zijn huge
Waarom wordt ie getest met Sparco stoeltjes? Vertrouwen ze hun eigen stoelen niet?
@baklava: ik verloed dat een auto van dit kaliber custom stoelen voor de koper zal hebben, maar Bugatti de kost niet doet om de poep van test engineers te behagen.
@breakingpoint: Er zijn toch wat kleine verschillen in de taal tussen Vlaanderen en Nederland die een wereld van verschil maken…
@mennok: haha klopt. Is wel het mooie aan taal
@baklava: goedkoper..alles voor meer winst.
Wat is in godsnaam het nut om deze auto te testen aangezien het merendeel van die 40 stuks in een privé loods/showroom van oliesjeiks komen te staan en dus nooit zullen rijden.
@venividivici: Je zal er maar net een gek tussen hebben die wel een stukje gaat rijden en zijn frustraties op IG zet. Slecht voor de reputatie natuurlijk.
Hoop niet dat ze gaat rijden want volgens mij ziet ze helemaal niets 😎
Suffe pr actie. Die Divo is gewoon een Chiron qua techniek met een iets andere Aero en iets andere afstelling van het onderstel. Als de Chiron her kan hebben dan de Divo ook.
@w0o0dy: correct
Als je het ding bekijkt en de prijs af zet tegen het aanbod dan is dit echt totale bullshit. Een gepimpte Chiron (die zelf al veel geld kost) verkopen voor twee keer zoveel geld. Melkkoe in extremis.
Dit soort auto’s moet je vooral al rev-end in een metropool testen. Daar fikken ze meestal het beste. Geen rijwind, maar lekker veel toeren maken.
Wat is ie mooi he!
die bugatti en niet wat erin zit haha
Ik weet niet, mag dan de duurste zijn maar mooier wordt ie er niet op. Bugatti had vroeger een bepaalde flair. Iets waar ik nu nog stil van wordt als ik pre-wars voorbij zie komen. Nu is het gewoon niet meer diezelfde flair als toon, meer een soort patsergedrag waar je amper wat mee kan.
@ghost: nieuw geld he

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).