Byton K-Byte: elektrisch met een lekker strak design

Auteur: , 18 Reacties

Zeker geen verkeerd uiterlijk.

Elektrische stadsauto’s. Boeh, bleh, saai. Je kent het wel. En ja, sommige mueslihokken zijn alles behalve aantrekkelijke auto’s te noemen. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van geslaagde ontwerpen, zoals de Model S van Tesla. Aan dat laatste rijtje kan weer een nieuwe mueslireep worden toegevoegd, want de Chinezen van Byton hebben iets nieuws om je tanden in de zetten.

Het is het tweede concept van de startup en ze noemen hem K-Byte. De auto moet een volledige elektrische sedan voorstellen met level vier autonome capaciteiten. Het is niet alleen concept geneuzel. De K-Byte moet over enkele jaren op de weg verschijnen. Ook in Europa.

Als eerste komt de M-Byte, een eerder gepresenteerde elektrische SUV, op de markt. Vervolgens is het de beurt aan deze K-Byte. Uiteraard is eerst thuisland China aan de beurt. Chinezen zijn gek op auto’s met een kont en met een elektrische aandrijflijn kan de aanschaf door middel van subsidie financieel gestimuleerd worden.

De elektrische auto’s van Byton staan voorlopig allemaal op hetzelfde platform. Naast de M- en K-Byte moet er nog een derde model komen, een zevenzits MPV. De 4,95 meter lange K-Byte is voorlopig nog een concept. Het daadwerkelijke productiemodel zal dus ietwat afwijken van de sedan op de computerplaatjes.18 reacties

Niet echt mooi maar ook zeker niet de lelijkste.
Wat belangrijker is; hoe snel naar 80% vol en hoeveel km actieradius.

Offtopic: als je op de 2e link in het artikel klikt krijg je een artikel geschreven door ‘stekkerkoning’ hahah😂 zie het direct voor me, helemaal in zn nopjes met de slang/stekker in zn hand. Man man wat een spanning elke x weer.
Groet, benzineslangkoning
@allesmetturbo: 3e* typfoutje
@allesmetturbo: leuk: ‘spanning’
Wat moet dat ding aan de zijkant voorstellen onder de zijspiegels camera’s? Je zou haast zeggen dat je daar een vers kopje koffie kunt pakken.
@edge: LIDAR, me dunkt
@Edge: spiegel die omlaag gevallen is. Chinese kwaliteit…
Zo zo. Dat is een mooie getekende afbeelding. Jammer dat je met plaatjes zo lastig naar je werk komt.
kan er wel mee door, alleen dat rare snowboard op het dak staat komisch
Kleine versie van de Aston Martin Lagonda Taraf?
Laat me raden, hierna komt de G-byte en de T-byte?
@sjonniedeluxe: Eerst de M-byte, niet te vergeten.
@sanderp: Ja, maar die staat al in het artikel
Ik ben benieuwd waar de kenteken platen komen…
Het wordt hoog tijd voor de K-Byte.
Die bomen zijn al paars door de luchtvervuiling.
K▪t byte? Afzichtelujk ding ….
Geinig hoe ze die camera’s in het dak in het design verwerken, ook wel eens leuk. Verder is het vooral eerst zien, dan geloven, maar goed, ik heb de tijd 😊
Ziet er goed uit
Dat ding achter het voorwiel, is dat de byton?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).