Carlsson giet sausje over je nieuwe S-klasse

Auteur: , 19 Reacties

En dat maakt 'm een stuk lekkerder. Naast wat wijzigingen aan in- en exterieur, worden er ook extra paarden onder de kap gepropt. Schnell met hoofdletter -S.

Eerder bemoeide Brabus zich al met de nieuwe toplimo, nu heeft ook Carlsson hun pakketje klaar. De aanpassingen aan het exterieur bestaan uit een wat dynamischere voor- en achterbumper, sideskirts en een lipje op de achterklep. Daarnaast is er de keuze uit een stel sloffen variërend van 19 tot 21 inch. De standaard uitlaatpijpjes worden vervangen door een viertal trapeziumvormige exemplaren. Heeft je S-klasse luchtvering? Dan wordt deze elektronisch wat verlaagd.

In het interieur kan je je eigen smaak laten gelden. Naast afschuwelijke paarse sfeerverlichting plakt Carlsson graag wat andere koeienhuiden op je zetels. Maar ook voor lamswollen vloermatten, grote lcd-schermen, een volwassen audiosysteem of een wifi-hotspot draait de tuner zijn handen niet om.

Een beetje sleutelen aan de motor is Carlsson ook niet vreemd. De S500 gaat met een ander chipje van 456 pk naar 610 pk. Het koppel stijgt van 700 Nm naar een indrukwekkende 900 Nm. Voor de S63 AMG met standaard 585 pk en 900 Nm, ligt er een tuning op de plank die goed is voor 780 pk en 1050 Nm. De vorige Carlsson S63 AMG deed slechts 685 pk.

Het resultaat van dat alles staat op dit moment te pronken op de IAA in Frankfurt. Carlsson heeft getuige de pics goed z’n best gedaan om er een mooi geheel van te maken. Check de gallery en oordeel zelf.19 reacties

Met een chip bijna 150pk?! Das niet verkeerd
Was da foor iets
Jammer van de uitlaatpijpen, beetje een vreemde vorm. Voor de rest vind ik hem eigenlijk best mooi…
velgen laat ik wel zitten, maar verder; ja hoor gooi er maar op!
Er komt fkkin 154 pk bij met een chippie! Denk niet dat het chippen gaat lukken voor minder dan 5000 €…
Hoeveel rek zit er dan wel niet in die 4,7 liter motor? :o
”En dat maakt ‘m een stuk lekkerder.” Eh, nee.
Uitlaten zien er niet uit, doe dan maar lekker goedkoop een ‘gewone’ AMG
Lekker dik hoor,ik houd wel van Dikk
Hoerig hoor, die sfeerverlichting.
@munich: purple swag…
Toch vraag ik me af wat de invloed van die motortuning is op de betrouwbaarheid en levensduur van de auto. Nu is zo’n AMG al niet mis, maar kan me toch moeilijk voorstellen dat een upgrade van 200pk en 150nm geen sporen na laat.
Alleen die uitlaten verpesten het plaatje van achteren…
Ik vind een ‘normale’ AMG van de laatste generatie S – klasse meer stijl hebben, zeker de uitlaten van deze Carlsson vind ik niet mooi. Wel apart.
Heiligschennis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).