Chicken Vindaloo! Bernie komt terug in de F1?

Auteur: , 22 Reacties

Het zal toch niet?

Bernie

De Zwitserse krant Blick brengt Bernie in verband met een overname van Force India. Het Indiase team behaalde vorig jaar het beste resultaat uit haar geschiedenis door als vierde te eindigen in het WK bij de constructeurs. Het is echter geen geheim dat teambaas Vijay Mallya al enige tijd in de problemen zit. Onlangs werd hij zelfs gearresteerd in Londen.

Autocar bracht vorige week al naar buiten dat een groep investeerders interesse heeft in het team en het om wil dopen tot Brabham. Er zouden grootse plannen zijn om ook een supercar voor de straat te gaan bouwen onder de merknaam, naar voorbeeld van McLaren. Dat soort wilde plannen hoor je echter wel eens vaker in de wandelgangen, maar het leek ons op dat moment weinig concreet.

Nu wordt het verhaal echter interessanter. F1-kenners zullen namelijk weten dat Bernie Ecclestone in de vroege oudheid team-eigenaar was van Brabham. Van 1972 tot en met 1987 runde de Brit het team en kende hij behoorlijk wat succes. Direct in het geheugen springen de Brabham BT46 Fan Car waarmee Niki Lauda de Zweedse Grand Prix won in 1978 en de BT52 met vuurspuwende BMW-bom in de staart waarmee Piquet kampioen werd in 1983.

Dat Ecclestone nog niet klaar is met de F1 bleek al eerder toen hij bezig leek te zijn met een alternatief kampioenschap. Die exercitie werd echter al snel afgeschoten. Dat Bernie door Chase Carey van Liberty Media weggepromoveerd is naar een erebaantje zonder inhoud zit de oude Brit naar verluidt totaal niet lekker. In Bahrein en in Sochi was hij dan ook weer prominent aanwezig in de paddock. Even babbelen met Putin et cetera, je kent het wel.

Struikelblok voor de overname is momenteel het bedrag dat Vijay wil hebben voor het team. Vijay en zijn zakenpartner Subrata Roy willen naar verluidt zo’n 250 miljoen Euro zien. De groep geïnteresseerden denkt eerder aan een kleine 200 miljoen. Wat geld van Bernie zou dus welkom zijn. We zijn benieuwd of de 86-jarige de trekker overhaald.22 reacties

Michiel Mol is toch ook nog steeds aandeelhouder van Force India?
@beemerjoost: Ja, volgens mij heeft hij nog steeds 15% van de aandelen.
@beemerjoost: ik dacht dat hij aandeelhouder was van minardi, waar verstappen toen reed, en dat hij nog steeds aandelen (5%) heeft van toro rosso.
@gwnbmw: volgens mij was Force India eerst Spyker, daar had hij aandelen in. Vóór Spyker was het Minardi?
@beemerjoost @beemerjoost: Nee, was eerst Jordan.
De volgorde: Jordan – Midland – Spyker – Force India.
Red dwarf!! What the smeggin’ smeg!
Als de man (mede-)teameigenaar zou zijn dan kan hij toch zijn baantje als ere vertegenwoordiger van de organisatie niet meer uitvoeren?
@mashell: Ik denk eerlijk gezegd dat hem dat niet al teveel uitmaakt. Om met de woorden van Bernie te spreken, zijn huidige baan is alsof je iemand een pistool zonder kogels geeft.
50M is toch wisselgeld voor Bernie; draait ie z’n hand niet voor om; zou met niets verbazen als ie inderdaad Brabham doet herrijzen, machtsgeil als ie is :)
@dawwg: Met deze instelling is Bernie geen multimiljardair geworden.
250 is niks, legt bernie zo op de plank…
ik denk dat bernie met zijn vermogen force india in 3 jaar een kampioen team kan maken. de goede mensen uitkopen (ross brawn, adrian newey, patrick head) en het contract met mercedes over de motoren behouden.
@gwnbmw: hopen dat de man dan nog leeft. Hij is nu al 106 ofzo
@rickthestig: 86, staat in het artikel…
We zijn hem nog niet kwijt……
Geniale man!! doe het eens na wat deze man heeft bereikt.
@bofkont: Ik zou het niet kunnen.. ik heb dan ook enigszins een geweten…
@dracae: Met aardig en eerlijk zijn is nog nooit iemand rijk geworden.
@bofkont: Niet mee eens.. Keihard maar fair zijn is niet hetzelfde als oneerlijk en naar..
Als hij Brabham terug krijgen mag Bernie van mij in de padock blijven rondhangen!
Hoe lang hij ook al beweerd 86 te zijn, ik heb het nooit geloofd
Max volgend jaar in de Brabham😉

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).