Chrysler wil 2x zoveel auto’s verkopen in 2018, zonder SRT

Auteur: , 10 Reacties

Fiat is ook ambitieus met Chrysler. In 2018 moet de verkoop meer dan verdubbeld zijn ten opzichte van vorig jaar.

Chrysler wil in 2018 2x zoveel auto's verkopen

Om dit te bereiken wil Chrysler naar eigen zeggen van haar luxe imago af. Of ze dat imago uberhaupt hadden weet ik niet, maar het blijft wel een merk met een vage positionering. De komende jaren willen ze zich gaan mengen tussen merken als Hyundai, Kia en Toyota.

Chrysler zal hiervoor een compacte sedan, een crossover en een MPV op de markt brengen. Een aantal daarvan zullen een hybride aandrijving krijgen. De nieuwe positionering moet ervoor zorgen dat de doelgroep van 3,5 miljoen naar een ambitieuze 11,1 miljoen potentiële kopers stijgt.

In 2005 verkocht Chrysler nog ruim 800.000 auto’s. Vorig jaar stond de teller op 350.000. Het wordt dus hard zwoegen voor de Italianen/Amerikanen, maar daar zijn ze blijkbaar niet vies van.

SRT weer naar Dodge
Het uitstapje van SRT als alleenstaand merk onder Chrysler is afgelopen. Chrysler wilde het merk SRT inzetten met de Viper als vlaggenschip. Nu dit van de baan is, gaat de naam Viper wederom terug naar Dodge. Dit merk moet samen met SRT als huistuner het performance brand worden. De plannen wil Chrysler halverwege 2015 gerealiseerd zien.

Ze hoeven zich de komende jaren in ieder geval niet te vervelen bij Fiat.10 reacties

Dodge als performance brand lijkt me een prima idee! Coole wagens zijn dat En nu we toch bezig zijn, waarom geen alfa 159-opvolger op basis van de charger en dan een coupe op basis van de dodge challenger bouwen!!! Achterwielaangedreven, dus dat klopt alvast.
@mipmip: je weet dat die auto’s allebei op een (inmiddels verouderd) mercedes platform staan? Nee liever een splinternieuw platform voor de gehele Fiat/Chrysler groep, waarvan de 159 opvolger als eerste gebruik van kan/mag maken.
@brabantia: als je geen kennis van zaken hebt moet je niet onzin gaan lopen verkondigen.

Die wagens staan op Chryslers eigen LX platform waarbij alleen die wielophanging direct van de W220 s-klasse afkomstig is.
@mopar: ah sorry, lees het nu ook. Ik dacht dat het echt letterlijk het W211 platform was wat er gebruikt was, maar alsnog, liever een modern platform waar beide merken (Chrysler/Fiat) weer up-to-date mee zijn en jaren vooruit kunnen.
@brabantia: de 300c staat op een herwerkte versie van de oude 300c wat dan weer op een gigantisch oud E-klasse platform staat :)!
In het vorige topic heb ik sterk m’n twijfels geuit over de plannen van moederbedrijf Fiat, maar mocht er “ooit” nog eens iets serieus werk worden gemaakt van Fiat dochters Lancia en Alfa Romeo, dan zijn die Chrysler achterwielaandrijvers wél een leuke basis. Mits ze zich niet opnieuw beperken tot simpel rebadgen, natuurlijk.
@RRRobert: lancia met achterwielaandrijving….. Zij waren binnen binnen de Fiat-groep juist de pioniers op voorwielaandrijvingsgebied.
Voor Alfa zou het leuk zijn, mits er dan ook weer een ‘de dion’-achteras wordt gebruikt, de versnellingsbak bijna tussen de achterwielen ligt en ze weer vreselijk hard gaan roesten. Dan zijn ze weer net zo als vroeger…….
Amerikaanse budget auto,s zijn ook zo,n succes…
Geweldig toch? Crisis opgelost. Benieuwd wat het volgend trimester gaat zijn…
Hey, leuk, daar is die Qoros weer

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).