De Benelux heeft de beste logistieke centra van Europa

Auteur: , 9 Reacties

De beste plekjes in Europa om je logistieke centrum te vestigen liggen in Nederland en België. Voornaamste reden: de goede infrastructuur. Het valt kennelijk dus wel mee met al die files en wegblokkerende transporteurs..

Drukke trucker

Een grote mondiale logistieke dienstverlener, Prologis, vroeg zijn klanten naar de meest aantrekkelijke plekken om een logistiek centrum te plaatsen. Het resultaat: een top 3 met achtereenvolgens Venlo, Rotterdam, en Antwerpen-Brussel, zo meldt RTL Z.

Ondanks regelmatig geklaag van de burger over files en ander oponthoud deelt het bedrijfsleven deze mening dus kennelijk niet. Zowel Nederland als België kennen (nog) geen tolwegen, maar heel relevant is dat niet, want de grote trucks houden bij de grens natuurlijk niet op te rijden.

Automobilisten, en vooral zij die veel rijden, mogen zichzelf hiervoor best even op de borst kloppen. Het zijn per slot van rekening hun accijns– en belastingmiljarden die aan de basis van het goed onderhouden van de wegen (en dus een gunstig vestigingsklimaat, en de bijbehorende inkomsten) liggen, hoewel het wat ons betreft best een onsje meer mag zijn.9 reacties

Dus: inhaalverbod voor vrachtwagens permanent en overal en verplicht afstandsradar en lane assist aan boord en alle meuk (koffiezetters, gehaktmolens, frituren, porno dvd’s, hoeren, biertaps, faxen etc.) aan boord die afleid van het rijden ook verbieden.
@flippert: Vergeet de flipperkasten niet .
@flippert: wat ben jij voor simpel mannetje ?
je voelt je zeker heel wat met je lease 320D op de linkerbaan te kleven zeker ?
als je denkt dat alle chauffeurs dom zijn etc ?
dan mag je hier wel even langskomen..

je hebt zeker ook nog nooit gelezen dat er vaker een auto bij een ongeval betrokken is als een vrachtwagen ?

de rechter baan bij een file 9/10 keer constanter doorrijd.. ?

de autisten zoals jij, die 50 meter voor de afslag de linkerbaan verlaten waardoor alles en iedereen in de ankers moet.zodat je nog kunt afslaan..

kerel,, bedenk eerst eens iets met feiten.. wat je nu zegt klopt geen reet van..
Nou, leg dat maar eens uit @Benjamin1.
En wat zou het antwoord zijn als we een enquete houden onder chauffeurs ?
@desjonnies: géén antwoord: de ene helft is analfabeet en de andere helft spreekt alleen pools. Enquete is dus geen optie.
Als je met een (buitenlandse) vrachtwagen over de Nederlandse weg wilt rijden, zul je toch wel een vignet moeten kopen, toch wel een soort van tol…
Toch knap een top 3: … Venlo, Rotterdam, Antwerpen-Brussel… Is dan meer top3,5

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).