De BMW Z4 Concept is een mooie BMW

Auteur: , 28 Reacties

Volgens velen zijn mooie BMW's dezer dagen dun gezaaid. Maar deze Z4 Concept mag er zijn.

Nou moet ik even beginnen door te zeggen dat ik níet bij de mensen hoor die vinden dat BMW niks goeds meer kan doen qua design dezer dagen, maar sommigen op de redactie (en iedereen die we spraken op de autoshow in Frankfurt) lachen me vierkant uit als ik bijvoorbeeld de i Vision Dynamics probeer te verdedigen. Toegegeven, de hoogtijdagen van de E38/E39/E46 liggen achter ons en ik ben ook niet helemaal gecharmeerd van BMW’s nieuwste designs, maar zó slecht is het nou ook weer niet, toch?

Kijk bijvoorbeeld naar deze Z4 Concept. Oké, het is nog een concept, maar waarschijnlijk gaat het productiemodel van de nieuwe Z4 er behoorlijk veel op lijken. Mocht dat inderdaad zo zijn, ben ik redelijk enthousiast. De koplampunits zijn wellicht wat te groot en misschien lopen er net wat teveel lijnen over de flank. Maar de proporties zijn oké en de neus heeft zowaar een traditionele gescheiden BMW-grille.

Waar de eerste generatie Z4 nog best een tof ding was met scherpte, is de huidige Z4 maar een softie met een klapdak. De nieuwe moet daar verandering in brengen. Sowieso voor wat betreft dat klapdak, want dat wordt bij de nieuwe generatie zoals bekend gewoon weer een stoffen kap. Wat we verder al weten over de Z4 en diens zusje van Toyota lees je hier.28 reacties

Ik ben vooral te spreken over het slanke voorruit-frame(?). Niet zo’n vette jetser maar een miniem randje. Mooi!
@pomoek: mompelt iets met concept….

P.s. volgens mij kan er rechtsachter nog een lijntje bij.
@jpoers: dat had ik begrepen vanwege de titel ;-). Neemt niet weg dat ik me dit niet zo kan herinneren van andere concepten. Ik vind het hoe dan ook fraai.
@pomoek: dat randje gaat er nooit voor zorgen dat je hoofd intact blijft zodra je hem op zn kop legt…
Het is hoe het al jaren met het design van BMW is…

Eerst moet je er aan wennen, dan ga je het stiekem mooi vinden en daarna wordt het tijdloos…

De i3 even buiten beschouwing gelaten. ;)
via Android app
@cupsport: tijdloos soms. De huidige 3 Serie vind ik eigenlijk vooral wat saai. Tpye daarvoor was ook biet al te best. 1 Serie kan er soms mee door maar ook niet echt een toppertje.
@cupsport: 2 serie mpv ??
@gerjan: die is niet lelijk
@gerjan: In vergelijking met de concurrentie is dit model qua design, rijden en kwaliteit gewoon het beste wat je kan krijgen. Dit is een segment waarin veel aantallen verkocht worden omdat het publiek groot is. Goede beslissing geweest!
Toch wel grappig, het mooiste wat BMW sinds tijden bouwt is een conceptcar met achterlichten die zo bij lexus vandaan lijken te komen en koplampen die niet zouden misstaan op een Hyundai.
@Edge: ik moet bij het ontwerp an sich al denken aan Lexus. Al die vouwen en sleuven in het bodywork.
Ook bij deze zouden 20% minder lijnen hem 50% mooier maken naar mijn mening…
Misschien moeten de BMW designers zich weer eens gaan focussen op basale dingen als ‘proporties’ ipv zich direct te verliezen in vouwen, lijntjes en frutsels.
Zelf een e46 gehad en kan een e30, e32, 38 of e60 ook erg waarderen, en de oude 8-serie niet te vergeten. Maar dit vind ik helemaal niets, net als die vision nog wat.
Mooie auto, niks mis mee. Toch vind ik het jammer dat hij zoveel groter wordt dan de huidige Z4.
Ik vind hem gewoon mooi voor en achterkant, je herkent er een BMW in maar toch is het zodanig anders dat het voldoende vernieuwend is. Hopelijk zullen de komende modellen ook vernieuwend en mooi worden.
Niet zoals de 2 serie (coupe buiten beschouwing), i3.
De invloed van Toyota is duidelijk te zien. Teveel wezenloze lijnen en randjes en andere ‘guitige’ troep.
Zoals in het artikel al beschreven is, na de E39/E46 periode is het niet bergafwaarts gegaan maar zijn ze bij BMW het ravijn in gedonderd!
Te druk
@mcarre: my thoughts exactly. En uit proporties. Hij lijkt althans niet lichtvoetig.
Huidige en vorige Z4 vind ik 10x mooier dan deze lijnenbrij…
Voor dat geld niet eens een multistuurtje?
@francisco0342: welk geld? Hoeveel kost deze concept wel? Op de productieversie komt er wel zo een stuurtje hoor, geen paniek
Dit vind ik dan wel weer een mooi ding, zeker weten. Ik hoop dat BMW hem zo goed als ongewijzigd op de markt brengt. Ik hou wel van de Z4.
Zeker mooi apparaat
Mooie auto,
De voorkant doet me denken aan de F-TYPE. BMW Kennende zal de consumenten versie een stuk lelijker worden gezien de spiegels etc. Verder is het een prima mooi ogende concept car!
@icloud: helemaal mee eens! Neus is ontzettend bruut
ik vind hem schitterend. Dus bouwen dat ding BMW. Is een mooie compensatie voor alle ellende die jullie tegenwoordig de fabriek uit jagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).