Deze Mercedes 190 St. Tropez is volstrekt oké

Auteur: , 22 Reacties

Woah, party now. Too much money in the bank account. Hands in the air make you scream and shout. When we're in St. Tropez…

Jawel, we trappen af met de tekst van deze enorm foute hit van enkele jaren geleden om de volgende gave klassieker op de IAA onder de aandacht te brengen. Als autoliefhebber heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de Bauer Cabrio’s op basis van BMW’s. Deze modellen waren relatief succesvol voordat BMW zelf op de proppen kwam met een échte cabriolet op basis van de 3-serie. De zeldzame E36 Bauer cabrio werd daardoor de laatste der Mohikanen.

Deze Mercedes 190 genaamd de SGS St.Tropez van Chris Hahn’s tunebedrijf Styling-Garage zou je kunnen zien als het Mercedes-alternatief voo zo’n Bauer cabrio. De tuner stond bekend om zijn creaties op basis van Mercedes en maakte onder andere ook de 500SGS Marbella en 500SGS Gullwing, beide op basis van de Mercedes C126. Het bedrijf was op een gegeven moment zo succesvol dat het de ombouw-werkzaamheden deels uitbesteedde aan andere shops. Geweldig toch, die jaren ’80?22 reacties

De kleur vind ik helemaal goed, de velgen ook. De bumperkit, mwah. En toch liever met een echt dak.
Hier is uiteraard wel wat aan verstevigd, maar toch lijkt me bij dit ding dat de deuren minimaal een cm bewegen bij het nemen van een drempel
Heerlijk toen de auto’s nog groen mochten zijn!
@dutchdriftking: komt weer terug , kijk maar naar Audi.
via Android app
De kleur, top!! De ombouw ook, ziet er keurig uit. Ik zou prima met deze auto over de boulevard van Miami willen cruisen. Wit pak met roze overhemd aan en gaaaan!
Ik wil graag in de jaren ’80 leven en dan rijden in een XJS die ik dan nog nieuw kan kopen, net als een E30 325i cabrio, zwart met bruin leer graag. In zo’n Zonnedael-achtingen woonwijk (lees: Kollenberg in Sittard, dat was dé filmlocatie) in een huis met lekker gezonde asbestplaten op de zolderverdieping.

Met zo’n foute vrouw in een wit pakje die op zaterdagochtend gaat tennissen. Ik tour die ochtend dan een beetje met m’n Jag en kom langs de Mercedes-Benz dealer die zo gek was om zo’n open 190 te bestellen. Ik meteen kopen natuurlijk, want dan maak ik helemaal de blits natuurlijk.

Ik zie het al helemaal voor me :)
@granlusso: maar buurman, wat doet u nu?
@granlusso: polaroid betaal pas zeker
Ik vind dit soort “ombouw-cabrios” niet echt mooi, net als de E30/E36 Baur series.
@shibby: die e30 baur vind ik mooier dan de cabrio.
Lelijker velgen, houten stuur en kleur!
Het is Baur, geen Bauer.

OT: erg gaaf, die St. Tropez!
Baur, niet Bauer.

Heb een E30 Baur. Top ding. Wel open dak, nauwelijks flex, en gewoon alle (koffer)ruimte die de tweedeurs sedan ook heeft.
Wat is er met die SEC gebeurd op de laatste foto??
@suheyl: zie part 6 van de iaa video’s.
Niets mis mee!
Dacht dat ie bij Domeinen stond…
Wat heb je aan een mat in je nek als die niet kan wapperen? Daarom, dakkie er af!!!
Eigenaar van de 190 SGS St.Tropez Ralf Weber heeft ook nog deze unieke – er zijn er 7 gemaakt – cabriolet.
https://www.facebook.com/ralf.weber.7737/media_set?set=a.1534382653255822.1073741829.100000523053518&type=3
Wat een lelijk kreng, ziet er niet uit.
Cabrio’s vind ik niks. Had liever een T-modell van de W201 gezien.
De kleur is mijn autokleur.
Een leuk weetje is dat Prins Bernhart (is niet meer in leven) de kerel van Juliana ook bij voorkeur donkergroene auto’s als voorkeur had.

Zelf ook een donkergroene auto gehad, nu rij ik in een zwarte dat ik altijd goed vind want Henry Ford……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).