De eerste F1-livery van 2019 is hier!

Auteur: , 77 Reacties

En hij is geniaal.

Haas F1 heeft zojuist in Londen de doeken getrokken van zijn vierde Formule 1-auto. En lieve help, wat is het een magnifiek apparaat. Het enige Amerikaanse F1-team in de paddock zet direct het juiste voorbeeld voor de rest van het veld door de legendarische kleurencombinatie van goud en zwart terug te brengen.

De reden dat Haas F1 na drie jaar is afgestapt van zijn oorspronkelijke livery, de vrij ongeïnspireerde grijs met rode livery, is vrij simpel. Het heeft een nieuwe sponsordeal afgesloten met het totaal onbekende Rich Energy, een Britse energiedrankfabrikant. Het bedrijf heeft grote plannen voor de toekomst en wil zowel op als naast de baan korte metten maken met Red Bull. De komende tijd is het de hoofdsponsor van Haas F1.

De eerste F1-livery van 2019 is hier!

Haas F1 is overigens een van de weinige teams op de grid die continuïteit verkiest boven nieuw talent. In plaats van op zoek te gaan naar andere coureurs, verschijnt het ook in 2019 met Romain Grosjean en Kevin Magnussen aan de start.

Hoewel Haas F1 hiermee feitelijk zijn VF-19 heeft onthuld, hoeven we voorlopig niet te nauw te letten op de vormen van de wagen. Immers, het team wil voorafgaande aan het seizoen niet teveel aerodynamische stukken prijsgeven aan zijn concurrenten. Zeker aangezien Red Bull als een van de laatsten zijn auto onthuld en tot die tijd nog dingen kan overnemen. Wel zien we de bredere, “simpelere” voorvleugel en de kleinere achtervleugel, die tot de nieuwe reglementen horen.77 reacties

Ik vind hem gaaf, beetje Johnny Player achtig.
@sketcher: was ook mijn eerste gedachte, erg gaaf!!
@sketcher: Inderdaad. Legendarische livery blijft dat, super dat de Haas er nu iets van weg heeft.
@sketcher: idd zeer gaaf. Ik heb van mezelf nog een foto als kind in die JPS dus vandaar dat ik deze zeker kan waarderen.
Gaaf! En vele malen beter dan roze.. kriebels voor het nieuwe seizoen beginnen weer!
@roberto: dat was force India
@janmetdelangeachternaam: Zo hallo.. ik ben toe aan ’t weekend!
Rich mag dan hier totaal onbekend zijn, in het VK is het nog bekender dan Red Bull en Monster bij elkaar. Slimme stap om zo meer bekendheid te krijgen, ik hoop voor ze dat het de investering waard is.
@sirprize: Serieus? Ik hoor juist van al die Britse journalisten dat ze geen idee hebben wat het is…
@ikschrijfookoverautos: Rich Energy is na Red Bull, Hype Energy en Monster Energy de vierde grote energiedrankenproducent ter wereld. Beetje raar dat journalisten hun eigen markt niet kennen.
@sirprize: in Nederland is het voornamelijk Goldenpower
@qoekje: Golden shower. Vraag het maar aan Patricia Paay.
@sirprize: je hebt een artikel van een andere F1 die wat in de achtergrond van Rich Energy is gedoken verkeerd gelezen. Daarin staat: “Rich Energy is het vierde energiedrank-concern dat zich verbindt aan een Formule 1-team.”

Na Hype in de jaren ’90 als eerste zijn intrede deed in de autosportwereld, volgde Red Bull bij Sauber en Monster bij Mercedes.

Jammer man.
@hamerhaai: *F1 site (F1vandaag zeg maar).

Top 10 best selling in 2018 was overigens:
1 Red Bull
2 Monster
3 Rockstar
4 Lucozade
5 NOS
6 Burn
7 M-150
8 Sting
9 Cobra
10 Amp
…….
Rich Energy? Geen idee.

Lijstje geeft overigens wel weer aan dat je niet klein hoeft te zijn als je de naam (in Nederland) niet kent of het hier verkocht wordt.
@sirprize: Sta jij soms op de loonlijst van Rich Energy? Want als je je een beetje verdiept in dat bedrijf zie je dat het gewoon een hele vage toko is, die vrijwel niks waard is maar naar eigen zeggen door vier miljardairs gesteund wordt, met een product dat vrijwel nergens te krijgen is. Die toko is niet bekender dan Monster of Red Bull, en al helemaal niet zo bekend als die twee bij elkaar.
@Edge: ik heb geen aandelen. Ja de CEO is een rare vogel, maar het is echt geen nieuw of onbekend merk daar. Allemaal stemmingmakerij
@sirprize: ik hoop voor jou dat je betaalt wordt om deze onzin te verkopen….
@atteh: geen onzin. De concurrenten van Rich verspreiden onzin over het bedrijf. En ja, het is een rare vogel die CEO
@sirprize: ik lees veel Britse fora en nieuwssites en wat jij allemaal wilt beweren is gewoon onzin.
@atteh: ok. Wat onderzoeksjournalisten zeggen is onzin. Wat op fora staat is waarheid. Doei.
@sirprize: “We hebben inmiddels negentig miljoen blikjes geproduceerd”, aldus de CEO van Rich Enery tegen motorsport.com vandaag. Dat is een stuk minder dan RB wekelijks produceert.
@stuurloos: wereldwijd vs alleen verenigd Koninkrijk
@sirprize: dit lijkt me niet het geval, ik woon in de UK en had nog nooit van ze gehoord tot ze bij peter windsor zaten. Vorige week ook nog mijn best gedaan om een blikje te bemachtigen, maar hier nergens te krijgen.
wellicht hebben ze Londen overgeslagen?
@dappers: spul is niet te koop in de supermarkt maar exclusief bij hotels, barren en online.
@sirprize: ah! nou, ik duik zo even de kroeg in om te kijken! Neemt niet dat ik het hier nog nooit gezien of gehoord heb, terwijl ik vaak zit met de gasten van Tenzing en het over die markt heb.

Daarnaast, groter dan RedBull is een forse claim in die industrie. Waar haal je die vandaan?
@sirprize: Ik woon in het VK en had er nog nooit van gehoord, maar ik drink die bocht dan ook niet.
Dat ze bij de beste drie willen behoren is normaal, al die teams willen wk zijn. Maar ik blijf hopen op een kampioenschap van max, ja ik ben te ijverig en hoop dat het er ooit van zal komen. Kwa kleur vind ik de haas wel mooi maar stel mij de vraag hoe leesbaar de sponsor reclame gaat zijn in de race. Op de foto’s hierboven lijken ze iig slecht leesbaar. Dat kan ook te maken hebben met de donkere foto’s die nu gezien hebben.
Dat die Grosjean nog rijdt is mij echt een raadsel. Wel mooie livery…
@viezefreddyw: Crashjean😂
@ghost: of zoals Danny Ric het eens zei. DirtyJeans
@viezefreddyw: mwah, mij niet per se. Grosjean kan echt wel een flink potje sturen. Liet ‘ie al zien in GP2 voordat ‘ie in een korte periode bij Renault afgedroogd werd door Alonso. Daarna is ‘ie echt op talent weer teruggekomen naar de F1 (AutoGP kampioen, daarna alsnog GP2 kampioen), wat heel knap is. Voor een team als Haas F1 is hij denk ik wel van toegevoegde waarde. Vergeet ook niet dat hij in 2017 Magnussen gewoon ruim versloeg.

Waar ik wel in mee kan gaan is als je bedoelt ‘we hebben het nu wel gezien, een echte titelkandidaat wordt het nooit, zet een jong talent in die auto’. Maar ja ik kan ook niet 1-2-3 verzinnen wie dan nog echt een kans verdient naast de rookies die al op de grid staan dit seizoen…
@jaapiyo: Ik zou het ook niet weten wie hem moet vervangen. Toro Rosso heeft ook maar wat gasten in de auto gezet dit jaar waarbij je je vraagtekens kan zetten. Maar ja, wie anders? Ocon kan rijden maar zal te duur zijn denk ik om bij Mercedes los te weken. Voor de rest heb ik ook geen idee hoor.
Ik vind dit echt een hele matige livery. Ik zou het nog het meest omschrijven als een bootleg JPS-livery zoals je die in een ongelicenseerde F1 game kunt verwachten. Dat Rich Energy dezelfde kleuren hanteert, oké, maar een beetje designer had iets veel mooiers en vooral originelers ervan kunnen maken.

Wat de VF-19 betreft: Zoals in het artikel wordt opgemerkt is de kans zeer groot dat de VF-19 waarmee men gaat testen afwijkt van deze renders. Daarom volgt mijn gebruikelijke analyse ook pas als de auto de 18e van deze maand officieel onthuld word. Mij zijn wel al wat dingen opgevallen betreffende de montage van de spiegels, de velgen, de sidepods, de diffuser en de achtervleugel, maar zoals gezegd is het de vraag in hoeverre we die dingen ook terugzien op de echte auto.
@edge: zat achter m’n scherm te koekeloeren tijdens de presentatie en daar zeiden ze bij het aftrekken van het doek al dat het de oude auto is met enkel ‘min of meer’ de nieuwe voorvleugel. Deze presentatie was er enkel voor de livery.
@edge: Krijgen we dit jaar weer artikelen van jou over de nieuwe F1-auto’s? Vond ik vorig jaar wel interessant om te lezen.
@berlinetta: ik stem 1000% (ja, duizend) voor.
@berlinetta: Wel te hopen. Als het aankomt op kennis van F1 is @edge de guru, de man die je wilt hebben wat mij betreft. Ik zie een auto met een voorvleugel, een vloer en een achterspoiler. Jij waarschijnlijk ook. Edge ziet de minimale verschillen en weet de voordelen ervan uit te leggen zonder moeilijke woorden te gebruiken. Bijzonder prettig om te lezen.
@viezefreddyw: Nee mijn kennis reikt net zover als die van jou. En ik ben ook niet het type dat dit zelf gaat uitzoeken op het internet. Ik wil het gewoon voorgekauwd krijgen en Edge weet dat op een bijzonder fijne manier te doen.
@viezefreddyw: Misschien zou @Edge moeten solliciteren bij Ziggo om Jack Plooij of die kale koekenbakker te vervangen. Dan zou je tenminste nuttige televisie verslaggeving hebben zij Ziggo.
@kilum: Zou mooi kunnen ja. Alleen met een beetje pech heeft @edge een radiohoofd…
@viezefreddyw: Hij zal ook wel een Limburgs accent hebben. Dan verstaat half Nederland hem niet ;)
@berlinetta: dan zetten we er ondertiteling onder.

#OntslaJackPlooij
#neemEdgeAan
@berlinetta: “Wil je een stukje vlaai?”
@viezefreddyw: Die heeft vetnek Jack ook.
@kilum: of die ene knakker met zn petje dat vind ik echt een debiel
Vergeleken met alle concept-liveries die (ook door Rich Energy zelf) op internet gezet zijn valt dit echt ontzettend tegen. Niet onderscheidend, heel erg meh
Geniaal? Ik vind m vooral heel erg inspiratieloos. De kleuren
@veloce: worden bepaald door Rich. En ze dien er verder heel weinig mee op een paar gouden accenten na.
Een Scandinaviër in een goud gele F1 bolide.
Is al een keertje goed fout gegaan
@tweetyv6: smaakvol
@tweetyv6:
Dankzij een Italiaan en een Brit, wat is je vreemde punt?
@carmasterr: Dankzij een ondeskundig chirurgisch team en een dito wedstrijdleiding, inderdaad Italiaans.
@toniominestrone:
Dat ook, maar de crash zelf werd veroorzaakt door Riccardo Patrese en James Hunt. Daar doelde ik op.
@carmasterr: Door te vroeg het groene licht te geven had Patrese een vliegende start, kneep naar binnen,Hunt kon geen kant op en caramboleerde Peterson.
Red Bull zijn auto onthuld??!
@janstehouwer1954: neen ik dacht de 13/02 zelfde dag als Mercedes
John Player Special look a like inderdaad …. Best sexy … Nu alleen nog de snelheid, denk dat het meer looks dan speed is voor Haas, helaas, slome haas wordt het ben ik bang …
Het enige wat ik zie is dat ze niet genoeg betalen: anders had dat Haas er nooit meer opgestaan!
Ziet er goed uit! Blijven ze met Ferrari motoren rijden?
@dutchdriftking: ik denk van wel, dacht dat ik een artikel had gelezen waarbij ze zoveel mogelijk bij Ferrari gingen kopen en dat wat ze niet kunnen kopen zelf gingen maken.
Wel een mooie livery, maar ik vind het dan weer jammer dat de Haas-letters in het zilver zijn. En die Peaks-sticker had ik er meteen afgetrokken.
@berlinetta: het is jammer dat er Haas staat. Daar hoort een hoofdsponsor te staan.
Apart! Als het maar geen black magic wordt.
Waw, zeer bruut!
Beetje gestolen van lotus wat mij betreft.
Rich Energy wilde eerst Force India kopen (van o.a. Michel Mol, Vijay Mallya). Vader Stroll heeft het later gekocht. Omdat Storey met zijn energydrank in de F1 wil, zeker voor 20 jaar, om op het vlak van Red Bull en Monster te concurreren is hij naar Haas gegaan.
Hier een interessant interview met William Storey, CEO van Rich Energy (11 min) https://nl.motorsport.com/f1/video/rich-energy-overname-force-india/371381/
Ik had wel livery willen zien met Dark Dog Energy Drink
@roadster1976: Een Monster/Hoonigan livery lijkt me ook wel wat
@roadster1976: GoFast heeft ook wel een leuke kleurencombinatie.
Energy drinks zijn Verschrikkelijk goor. En dat is een feit!! Geen menung!
@cloverleaf: Miljoenen mensen denken daar blijkbaar anders over, het verkoopt goed.
Ik kan werkelijk nergens een persoonlijke ervaring vinden van mensen die dit drankje gedronken hebben. Rick Energy beweerd 50 miljoen blikjes verkocht te hebben in 2018, maar wie heeft dit dan gedronken? Iemand hier die mensen kent die dit drankje drinken?
Het lijkt er op dat dit bedrijf alleen maar in de virtuele wereld bestaat, bizar.
@rickknows: hopelijk voor haas hebben ze al betaald
Deze livery is wat mij betreft net zo inspiratieloos als de grijs/rode livery.

Popular opinion op autoblog dat alles wat zwart/goud is, JPS herinneringen oproept en daarom prachtig is deel ik absoluut niet.

JPS wás prachtig. Dit is helemaal niks.

Net zoals de Alfa Sauber livery van vorig jaar. Poepsaai.
There. I said it.
@ikschrijfookoverautos de achtervleugel is niet kleiner geworden, maar juist hoger, breder en dieper om DRS een grotere invloed te laten hebben en de dirty air te verminderen.
Een mooie zwarte Ferrari
F1 rijders dragen precies allemaal een uurwerk van Richard Mille!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).