Internationale media over het polariserende weekend van Red Bull

Auteur: , 26 Reacties

Jij dacht dat we het vergeten waren? Mooi niet!

De internationale media over het polariserende weekend van Red Bull

Niet om dramatisch te zijn, maar na de slechte seizoensstart die Max Verstappen heeft ervaren, was een podium in Barcelona meer dan welkom. Niet alleen dat, hij kon het positieve momentum goed gebruiken om de volgende wedstrijden in zijn voordeel te draaien om zichzelf naar de bovenste regionen van de ranglijst te werken. De Grand Prix van Monaco kwam als geroepen, daar Red Bull berucht is de concurrentie in het prinsendom volledig de grond in te werken. Een overwinning lag in het verschiet.

Inmiddels weten we dat Max wéér een enorme kans heeft laten liggen. De tragedie wordt verder vergroot dankzij zijn teamgenoot, die momenteel geen voet verkeerd lijkt te kunnen zetten. Daniel merkte na afloop van de race terecht op dat de drie voornaamste titelkandidaten, Vettel, Hamilton en hijzelf, na zes wedstrijden nu ieder twéé races achter hun naam hebben staan. Dit in tegenstelling tot de akelige nul waartegenaan Verstappen kijkt.

Zoals gezegd had onze uiterst getalenteerde landgenoot dit weekend kunnen laten zien wie er bij Red Bull de baas is, maar een op wraak gezinde honingdas liet zich niet van de kaart brengen. Sterker nog, nadat MV33 zowel in de eerste als de tweede vrije training door de Australiër was verslagen, parkeerde hij hem in de slotfase van de derde vrije training in de muur. (video) Deze actie zou hem zijn kwalificatie kosten, waardoor Ricciardo de overwinning feitelijk op een gouden schaal aangereikt kreeg.

Nu, wat vonden de internationale media van het weekend van de Rode Stieren?

De internationale media over het polariserende weekend van Red Bull

The Guardian
De Britten zijn duidelijk onder de indruk van het ronduit dominante weekend van Ricciardo. Het zit hem volgens hen echter meer in de manier waarop de Australiër zijn verloren zege van 2016 op haarfijne wijze terug heeft weten te pakken. Ricciardo moest en zou dit weekend winnen, zo veel was wel duidelijk. Verstappen, die normaal gesproken toch de koppen weet te halen, wordt in het hele artikel slechts eenmaal genoemd. Hij heeft zijn verloren zaterdag op race day goed weten te maken, maar meer dan dat zeggen ze er niet over.

BBC
Ricciardo zei zelf al, voorafgaande aan de race, dat Monaco hem de overwinning op basis van zijn weekend verschuldigd was. Een sappige uitlating, waarmee de Britse publicatie het na de wedstrijd alleen maar eens kan zijn. De BBC merkt op dat de Australiër een strakke race reed, ondanks de druk die Vettel uit wist te oefenen nadat hij met technische problemen te maken kreeg. De Britten geven Verstappen ‘credit where it’s due‘, door te zeggen dat hij zichtbaar foutloos reed. Waar de Nederlander tot op heden een moeizaam seizoen kende, wist hij zijn agressie op een Monegaskische zondag gebalanceerd toe te passen, waardoor hij een respectabele negende positie wist te behalen.

De internationale media over het polariserende weekend van Red Bull

ESPN
Ricky’s redemption‘, noemen de Amerikanen het. Ricciardo’s zege was er een die, dankzij zijn optreden gedurende het weekend, onvermijdelijk leek te zijn. Desondanks leek het ook dit jaar op een fiasco uit te lopen. De Australiër wist zich, ondanks zijn gestorven MGU-K, echter goed te houden en daarvoor dichten de Amerikanen hem alle roem toe. Verstappen krijgt een pluim voor zijn inhaalrace, maar de Amerikanen laten het oordeel over aan the man himself. Verstappen weet immers dondersgoed dat het beter moet.

CNN
De publicatie spreekt over een nieuwe titelkandidaat, na het fenomenale weekend van de Australiër. De Amerikanen zagen geen ander winnen dan Ricciardo en merken op dat Vettel eigenlijk alleen kon aansluiten nadat de Australiër met technische problemen te maken kreeg. Verstappen, daarentegen, wist zich goed terug te vechten. Hoewel hij een knap staaltje race liet zien, was het echter vooral ‘a case of what might have been‘.

De internationale media over het polariserende weekend van Red Bull

Gazetta
De Italianen staan erom bekend de neiging te hebben het vuur in zich te laten spreken, en ook dit keer komt het onvermijdelijke karakter aan bod. Ricciardo, die zelf Italiaanse wortels heeft, wordt de hemel in geprezen, terwijl Verstappen op het hart wordt gedrukt dat het beter moet. De Italianen proberen niet te stoken, maar wijzen er vooral op dat de Nederlander, gekeken naar het resultaat van zijn stalmaat, tenminste op het podium had moeten eindigen.

Le Figaro
In tegenstelling tot de Italianen zijn de Fransen minder vurig. Ze wuiven de wedstrijd vooral af als een slaapfestijn. De Fransen merken op dat Ricciardo de wedstrijd op zaterdag al had gewonnen, door een uitzonderlijk rondje te rijden. De Australiër is momenteel de enige persoon op aarde die in 1:10 door het prinsendom is geknald. Verstappen wordt niet eens genoemd.

De internationale media over het polariserende weekend van Red Bull

Auto, Motor und Sport
De Duitse autosportpublicatie toont de Nederlander geen genade. AMS werkt met een puntensysteem en geeft Verstappen slechts 2/10. Dit in groot contrast met zijn teamgenoot, Ricciardo, die de volle 10/10 weet te behalen. Verstappen had, volgens hen, voor het eerst dit jaar duidelijk de beste auto van het veld en heeft er absoluut geen gebruik van gemaakt. Een schande. De Nederlander had volgens AMS voor vijftig procent kans op een overwinning, maar in plaats van deze wonderlijke kans te benutten, heeft hij hem onnodig in het water gegooid. Ricciardo, daarentegen, was uitermate dominant en is, op de snelste ronde na, bij iedere belangrijke statistiek bovenaan te vinden. Het moge duidelijk zijn wie er de dienst uitmaakt.26 reacties

ik ben Ricardo,s grootste fan ..

maar nou hij mainstream gaat worden hoeft het van mij niet meer zo nodig ..
@lincoln: Niet mainstream zijn is mainstream geworden
@lincoln: Denny Ricardo
Op dit moment is het oordeel van AMS volledig terecht, hoe jammer het ook is. Maar goed, over een paar races kan het helemaal anders zijn
@dunhozzie: eens, dom dom dom, maar laten we echt hopen op beter
@dunhozzie: 2/10 is wel erg overdreven, aangezien donderdag en zondag foutloos waren. ik had er 5 van gemaakt. de enige die 2/10 verdient is het strategie team van williams, waar de fuck zijn die mee bezig?
Dan is het voor Verstappen te hopen dat Marko net zijn abo op de auto motor und sport heeft opgezegd…
Wie had eigenlijk de snelste ronde in de race?
@maferick74: heel goed van jou. Alleen levert dat zo fucking weinig op.
@maferick74: Nu is dat per definitie een heerlijk vertekend statistiek, maar in dit geval gaat het natuurlijk helemaal niet op. Ricciardo had de race immers onder controle, maar kon dankzij zijn kapotte MGU-K niet eens een poging tot doen. Maar goed, als het je blij maakt, hier: Max Verstappen, 1:14.260.
@ikschrijfookoverautos: des te belachelijker Vettel en Hamilton deze wedstrijd gereden hebben. Niet aandurven om in te halen op dit circuit terwijl het wel degelijk kan zeker als er gezegd wordt dat Ricciardo 160 pk miste. Wat zijn de punten die zij dan behoren te krijgen? Die gaan dan minimaal in de min denk ik. Wat een walgelijke coureurs worden dat zeg!!
@rhellema: hoezo walgelijk?
Technisch rijden.

Vettel kiest voor de vele punten welke bij positie 2 behoren i.p.v. een risicovolle inhaalmanoeuvre welke je ook de volledig race kan kosten.

Wordt er niet spannender van, okay. Maar wel begrijpelijke keuze
@peke: maar die gasten zijn wel diegene die bij de interviews het hardst roepen dat het publiek zo ongelofelijk goed is en dat dat toch vooral hun beweegredenen om daar te rijden. Het worden meer en meer accountants en rekenen veel te veel in de auto. Het zijn geen coureurs meer.
@maferick74: en in de kwalificatie?
Hij hoefde er weinig voor te doen, alleen maar rondjes rijden niet eens inhalen.
Als je wint heb je vrienden, rijen dik…
@sezz: echte echte echte
Ik kwam alleen voor een foto van ricciardo met een nat pak in het zwembad. Zwaar teleurgesteld.
@redbee5: #metoo
Hahaha “ik wil niet stoken, maar…”
Op een bepaalde manier heeft Max misschien wel geluk gehad dat Ricciardo ‘m gewonnen heeft.
Stel dat het op een ander circuit was geweest en hij had daar het probleem gekregen dan was Ricciardo misschien zesde of lager geëindigd. Als dat gebeurd zou zijn dan zou Verstappen z’n ongeluk nog meer in het spotlicht hebben komen te staan want door zijn fout kon die het dan niet overnemen van Ricciardo of had hij de overwinning niet gewoon binnen kunnen halen.

Maar goed, denk niet dat Ricciardo zich moet wanen voor het kampioenschap te strijden. Canada is weer business as usual en mogen de RBR’s blij zijn als ze zich in de top kunnen mengen.
@Rick-dos: Ik denk het niet. Dit weekend had een zeldzaam 1-2’tje kunnen/moeten worden door het hebben van de beste auto van het veld. Monaco is wat dat betreft de enige kans misschien wel. Singapore wellicht ook maar die is wat lastiger.
@viezefreddyw: Het staat buiten kijf dat Verstappen een mooi resultaat heeft laten liggen.
Maar stel je eens voor dat Ricciardo niet gewonnen had dan was alle aandacht weer naar Max toegegaan en wat hij allemaal wel niet heeft verknald voor RBR.
@rick-dos: Even vanuit Verstappens perspectief gezien: Wás het maar op een ander circuit gebeurd. Dat Verstappen een hele grote kans op de overwinning heeft laten liggen staat buiten kijf, maar dat zou in het geval het op een ander circuit was gebeurd niet anders zijn. Wat wel anders zou zijn, is dat Ricciardo (zoals je terecht opmerkt) dan zou terugzakken naar wellicht een P6 of lager, maar óók dat Verstappen met zijn auto dan veel makkelijker door het veld zou kunnen klimmen dan in Monaco en dus ook een beter resultaat had kunnen boeken dan P9. We hebben in andere races vaak genoeg gezien dat de wagens van Red Bull, Ferrari en Mercedes zo superieur zijn ten opzichte van de rest dat ze van achteruit naar plek 5 kunnen rijden zonder enige moeite.
@Edge: dat is ook weer zo.
@Edge: en zo moet je het inderdaad bekijken, datzelfde dacht ik ook al.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).