De Kia Stonic is officieel

Auteur: , 16 Reacties

Het uiterlijk was al bekend, maar nu hebben we alle info voor je!

Vanochtend presenteerden we je al de eerste lekplaatjes van de compacte SUV/crossover. De Stonic is het zusje van de Hyundai Kona al hebben beide merken er wel voor gekozen om hun modellen een eigen smoel te geven. In elk geval hebben de Koreaanse merken goed in de smiezen dat met dergelijke auto’s veel geld kan worden verdiend.

Kia communiceert vol vertrouwen dat de Stonic ook in dit zwaarbevochten segment (Seat Ateca, Renault Captur, Peugeot 3008 etc.) een hitje gaat worden, niet in de laatste plaats dankzij het uiterlijk, de degelijkheid van de techniek én natuurlijk de zeven jaren garantie. Daarnaast is de Stonic in hoge mate te personaliseren, zowel van binnen als van buiten. Ook is het herkenbare Kia-familiegezicht prominent aanwezig.

Over dat personaliseren gesproken: het dak kan in vijf verschillende kleuren worden besteld en er zijn in totaal 20 verschillende two-tone kleurcombinaties mogelijk. Verder wordt de Stonic geen stoplichtsprinter, maar daar is het de beoogde doelgroep waarschijnlijk ook niet om te doen. De meest bescheiden motor is een 1.0 met 120 pk. Daarna volgen een 1,25 liter en een 1.4 liter. Het dieselaanbod bestaat enkel uit een 1.6 liter.

Verder beschikt de Stonic uiteraard over allerhande veiligheidssystemen en het Infotainment-gedeelte is standaard voorzien van Apple CarPlay en Android Auto. Het model staat in Q3 van dit jaar bij de dealer. Livepics van de internationale onthulling (vandaag in Amsterdam) check je HIER.16 reacties

In 1 kleur zou het nog wat hebben. En als de specs er nu naar waren zou ik een duo-tone niet erg vinden. Maar de specs zijn om te huilen en dat gekleurde dak zum kotsen.
Sonic mocht zeker niet van Chevrolet?
@robert110: Nee van sega niet ;)
Iemand moet hem toch maken.

Alleen aantrekkelijk/mooi voor mensen die stoned zijn..
Gaaf ding.Maar als een beetje knappe RIO al 22K kost vrees ik met grote vrezen wat dit rijklaar gaat kosten.
@noosaheads: dat zal wel concurrerend worden toch. De Peugeot is aardig duur dus zal wel de Ateca worden qua prijzen
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mooi ding. Niks mis mee!
Gekleurd dak. Wat origineel. Hmm.. Bij de Mini en de DS3 is het dak echt een soort van dop wat erop ligt. De stijlen kunnen dan een neutrale kleur hebben en dan heb je een mooie contrast. Hier dus niet. Ziet er niet uit.

En dat stuur. Eerst het stuur ontwerpen, dan erachter komen dat je toch meer functies op je stuur wil hebben, om er dan vervoglens maar een plaatje bij te plakken om meer knopjes op te zetten. Dat is toch geen geheel? Dat deden merken in 1980; maar kan nu echt niet meer.

En het ontwerp. Kia ging de richting van ‘redelijk sportief en ruig’ op. Maar als je dat toepast op een pukkel zoals dit, dan werkt het niet. Als je cool wil zijn de kleinere klasses scoor je beter met vrouwelijke vormen (Mini, Citroen) of met een paar quirky dingen (Juke bijv). Een miniatuur gezicht met micro-klasse achterlichten past gewoon niet bij uitgeklopte wielkasten of die richten op de motorkap.

Nee, sorry Kia. Ik kan best waarderen wat jullie doen met een hoop modellen, maar deze hoort er niet bij.
@gregorius: ik denk eigenlijk dat geen extra schakelaarblok aan het stuur geplakt is maar dat je door het stuur het schakelblok voor het licht ziet.
@gregorius:
Heb je het stuur van de gefacelifte S klasse al gezien? Aangezien de S klasse de meest vooruitstrevende auto is die er is denk ik dat dit het juist de trend is om het stuur van een opplakplaatje met knopjes te voorzien
Ik vind het best een knap ding. Als ze ook nog iets onder de prijzen van de concurrentie gaan zitten… Eerste KIA waarvan ik dat vind, trouwens
Zijn dit de Nederlandse persplaatjes of wereldwijd? Rotterdam staat er mooi in geplakt
@gulli: elk land zijn/haar? eigen achtergrond. De even foto’s zijn de originele denk ik zo.
Ben ik nou se enige die het raar vind dat deze auto samen met de Captur wordt vergeleken met een Ateca en 3008?

Dacht toch echt dat de peugeot in deze klasse met een (2) 008 zit en Seat met de nog te onthullen ARONA, Daarnaast schijnen auto’s als de Mazda CX3, Nissan Juke, Citroën C4 Cactus, Toyota CHR, Audi Q2 en Suzuki SX4 Cross ook in deze klasse te zitten 😉
@denniyo: dat segment lijkt me ook logischer ja.

OT: zeker niet verkeerd. Wel ff een frissere kleur erop. Dan knapt ie er vast van op

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).