De laatste Porsche 991 krijgt twee bulten en veel power

Auteur: , 30 Reacties

Dit is 'm dan, de állerlaatste telg aan Porsches 991-familieboom.

speedster

We lopen het risico dat Porsche na dit model met nóg een extra variant van de 991 op de proppen komt, maar na de GT3 RS en GT2 RS durven we ‘m desalniettemin wel aan: de Speedster wordt de laatste variant van de 991. Van alle vorige modellen 911 met ronde koplampen én van de 356 verschenen immers ook Speedsters op de markt, hoewel het bij de 993 slechts om drie exemplaren ging. Van de 996-generatie bestaan alleen aftermarket nep-Speedsters gemaakt door knutselaars. Maar ja, het bestaan van de 996 wordt dan ook ontkend in Porsche-kringen.

Nu we het daar toch over hebben: gelukzak @casperh scheurde al ooit in de originele Speedster (rijtest) en de 964 met dubbele bultrug (rijtest). Allebei al gezien? Mooi, dan over naar de info over het nieuwe model.

Autocar concludeert op basis van enkele spyshots dat de nieuwe Speedster geheel volgens verwachting grotendeels wordt samengesteld naar bekend recept. Dat betekent een wat lagere voorruit dan bij de gewone 911 cabrio en de twee kenmerkende bulten achterop. Een verandering ten opzichte van recente 911 Speedsters is echter dat de 991 Speedster serieus veel power krijgt. Waar de voorganger op basis van de 997 nog gebaseerd was op de Carrera GTS met diens destijds 408 pk sterke blok, heeft het er alle schijn van dat de nieuweling de techniek van de huidige GT3 onder de kap krijgt.

Deze speculaas wordt gevoed door het feit dat de gesnapte testmodellen de bekende wielen en bumpers van de GT3 hebben. Een andere giveaway is de kenmerkende in het midden geplaatste dubbele eindpijp. De keuze van Porsche om de Speedster dit keer op de GT3 te baseren en niet op de Carrera GTS zal voor liefhebbers ‘logisch’ zijn. Het puristische model zou anders namelijk een laffe turbotor in het achtersteven geplaatst krijgen. De onthulling van de laatste der 991-Mohikanen zal niet lang meer op zich laten wachten. Immers zal het voor de launch van de 992 moeten gebeuren, die in november van dit jaar op de planning staat.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lelijkste model vind ik persoonlijk, uit proportie.
Maar oh wat roept die 930-achterkant sentiment op.
@luciano_borello: Als je de 991 de lelijkste 911 noemt heb je er duidelijk geen verstand van.
Of de speedster is het lelijkst. Daar heeft ie in ieder geval een punt..
@awesome: Juist, dat bedoel ik. De Speedster vind ik niks.
@luciano_borello: ok dat is idd wel een lelijke variant, en sowieso wordt een 911 er niet mooier op zonder dak.
@alcantara: Als meneer Borello de 991 de lelijkste 911 vindt, dan vindt hij dat. Dat staat totaal los van wat jij van de 991 vindt en dat heeft niks met enig ‘verstand’ te maken. Dat is persoonlijke smaak. IK vind de 991 ook enigszins karakter missen, vooral t.o.v. de 964, 993 en ja ook de 997.
@e90320d208pk: Mooi gezegd, en helemaal waar. Persoonlijk hoeft het van mij na de 993 niet meer, styling bevalt me gewoon niet. Ken de typenamen dan ook amper. Net als met de BMW E38. Wat daarna kwam maakt niet meer uit ofzo.
@e90320d208pk: Goed gezegd. Ik krijg bij de posts van Alcantara altijd de indruk dat hij zijn mening niet als zodanig ziet, maar als feit. En feiten gaan boven meningen en daarom…
@jaapiyo, you’ve done it! Foto van de maand juni. En juli. En augustus. En de rest van het jaar. Waar háál je toch die inspiratie telkens weer vandaan?
@rrrobert: ik durf te beweren dat het volgende bericht nog beter wordt. Maar dan is het hoogtepunt wel bereikt denk ik.
@jaapiyo: wel leuk om te zien dat het two-tone idee van Peugeot ook gewoon werkt op een Porsche! Sick Photoshop skills dude.
De ene keer vind ik een speedster heel gaaf, de andere meer maar een raar ding. Ligt denk ik een beetje aan de samenstelling. Ben benieuwd in ieder geval!
De kwaliteit van de photoshops worden met de dag beter! Dat mag ook een keer gezegd worden…
gratis tip voor Porsche ..
achterbumper mee spuiten ..
@lincoln: twee kleuren is hip, heeft Porsche van de Peugeot 308 GTI afgekeken. Peugeot begint ook met een P dus dan mag dat.
Heb gerucht gehoord dat er mogelijks een 991 Gt3 RSR komt met middenmotor. Ken iemand die een substantieel voorschot betaald heeft voor mocht die RSR er komen, hij dan zeker is van een aankoop… ben benieuwd
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@bussie88: o ja zeker!
Bijna niet te zien dat het een Photoshop is, zo nauwgezet sluit alles op elkaar aan, tot in het kleinste detail.

Met zo’n talent had je ook auto-ontwerper of zelfs een gerenommeerde hartchirurg kunnen zijn.
@moveyourmind: geen zorgen, ik ga over enkele maanden alsnog geneeskunde studeren.
@jaapiyo: ooit nagedacht om iets met atomen en bommen te gaan doen?
Ik vond de 997 Speedster echt prachtig! Helemaal een grijze met zwarte Fuchs-velgen.
Wat ga ik de 991 missen. Het model waardoor ik Porsche gek werd.
…en wordt wsl een hommage ad 550 spyder met een oplage van… juist ja!
Nice. Maar komt er dan geen Sport-classic? Gesloten speedster met funchs wielen?
@dutchdriftking: Dat vond ik de lekkerste variant van de 997.
@berlinetta: Was altijd een fijne inderdaad. Mooie wielen, gekke kleur en een Ducktail. met GT3 blok toch wel weer de ultieme 911!
Precies. Ik vond ook die 2 uitlaatpijpjes heel mooi staan. Goede maat en netjes weg gewerkt.
Is Autoblog een nieuwssite? Auto Motor und Sport had dit namelijk op 13 april, met foto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).