Foto’s: de LaFerrari Spider is een auto van formaat

Auteur: , 20 Reacties

Klagen dat je het Italiaanse raspaard nergens kwijt kan in de stad is achterhaald.

Dat er een LaFerrari Spider aan zit te komen is sinds de eerste aflevering van TopGear officieel geen geheim meer. Ok, Ome Serge had ook al aangegeven dat de open hypercar er zou komen, maar die zegt wel meer dingen. Doch doordat scheld-kok Gordon Ramsey in de TopGear-studio een sleutel uit een doos te voorschijn toverde die in de toekomst de V12 achter in een open LaFerrari zal kunnen ontwaken, is er geen twijfel meer.

Van de LaFerrari Spider gaan waarschijnlijk 150 exemplaren gemaakt worden, hoewel er over dat getal nog getwist wordt. De eerste geruchten van way back in the day repten over slechts 10 gedecapiteerde Laffe’s, maar Ferrari heeft zich waarschijnlijk gerealiseerd dat er veel meer superrijken als een enthousiast paard staan te trappelen om zo’n super beleggingsobject auto te kopen. Het past ook in de strategie van Marchionne om meer auto’s te gaan bouwen en de zelfopgelegde productie-beperking die voormalig eindbaas Luca di Montezemelo handhaafde los te laten.

Hoe de open LaFerrari er uit komt te zien daar kan je je vast wel een voorstelling van maken. Met de deuren die een stukje doorlopen in het dak in open stand, is de gewone LaFerrari al praktisch een T-top. Of het dak echter een soft-top wordt of een uitneembaar paneel of misschien een wegscharnierend klapdak in de stijl van de 458/488 Spider en 575 Superamerica is nog niet bekend. Josh Cartu, een man die woonachtig is in Hongarije en op de lijst staat van mensen die af en toe een speciale auto mag kopen bij Ferrari, suggereerde eerder dat het laatste het geval is. Wij vinden dat echter niet echt passen bij het idee van een zo licht mogelijke hypercar en achten een verwijderbaar paneel wat je in je garage kan achterlaten logischer.

Nu heeft maker van modelauto’s Kane en Co. echter dit model gebouwd, waarvan je overigens een exemplaar kan kopen voor $430. Zie jij er een aanwijzing in over het dak van de open Laffe?

Bedankt Sweder voor de tip!20 reacties

Zet maar in de garage bij mij thuis
Da’s een dure 4C Spider!
Klapdak zoals in de superamerica lijkt me een iets te zware constructie. Misschien een paraplu zoals in de Veyron?
Ik denk dat ik de coupé mooier vind. Hoelang zou het duren voordat McLaren met een p1 spider komt?
Weet je wat ie ook is? Niet om aan te gluren!
@berlinetta Nu word de keuze maken tussen de 918 Spyder en LaFerrari wel een stukje makkelijker gemaakt vind je niet?

Het is trouwens lekker weer he. Het bier heb ik al geregeld, het circuit ook al. Jij al de auto’s?
@viezefreddyw: hoop dat je de auto’s regelt om naar te kijken. Anders gaat het bier en circuit niet zo goed samen
@viezefreddyw: Bij Porsche waren ze best makkelijk met het uitlenen van de 918. Kon hem gisteren ophalen. Heb hem helaas vandaag wel in de prak gereden. Niet niks al die power hoor ;)

Ferrari kennende zal wel een beetje lastig doen als ik vraag of ik de LaF een tijdje mag lenen, al helemaal als ze horen dat ik de 918 heb vernaggeld. Maar ik blijf hoop houden.
@berlinetta: Och och och.. Jammer hoor. Dan maar met de Aprilia SR over het circuit? Ik met Mercedes-sterren in de achterlichten, jij met booskijkers.
@viezefreddyw: Haha had ik hem nog maar!
Blijf het een lelijk ding vinden.
100x liever een f40, f430, 355, of 288 gto.
Doe mij de f12tdf maar
Formaat graag. Ik heb geklikt op ‘van formaat’. Ben de stoep voor aan het tegelen vandaar…
@insomnia: Goed verhaal…
Doe mij de 918 maar. Dat is altijd een Spider!
Ik heb liever de 918 dan maar.
Kane & Co heeft vast geen licentie voor Ferrari. MR is “huisdealer” voor Ferrari, voorheen was dat BBR. Lijkt logisch dat deze het eerste komen met een kloppend model. Als het ding bij Kane & Co klopt, komt ie zeer waarschijnlijk van deze fabrikanten af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).