De mattie van Elon Musk is vertrokken bij Tesla

Auteur: , 24 Reacties

Zijn opvolger is al gevonden.

De mattie van Elon Musk is vertrokken bij Tesla

Tesla is wederom eentje ‘van de oude garde’ kwijt. Todd Maron heeft zijn biezen gepakt bij de Amerikaanse autofabrikant. Vijf jaar geleden begon Maron bij Tesla in de functie als General Counsel. De topman hielp Tesla met juridische zaken en had een adviserende rol binnen het autobedrijf.

Dat Todd Maron bij Tesla kwam werken in 2013 was geen toeval. Musk en Maron kenden elkaar al, omdat de juridische expert eerder de scheidingsadvocaat van Elon was. De man werd gezien als dé vertrouwenspersoon van Musk binnen Tesla. Hij blijft nog tot januari werken bij de autobouwer. In de tussentijd wordt zijn opvolger klaargestoomd voor de job.

Waarom Maron vertrekt bij Tesla is niet duidelijk. Het is niet de eerste persoon binnen Tesla met een topfunctie die het bedrijf verlaat. De elektrische automaker nam dit jaar al eerder afscheid van diverse topmanagers en nieuwe mensen werden aangesteld.

Tesla heeft vandaag direct zijn opvolger bekendgemaakt. Dane Butswinkas zal volgend jaar de taak als General Counsel op zich nemen. Butswinkas is een topadvocaat en heeft bijna 30 jaar bij zijn vorige werkgever (Williams & Connolly) gewerkt. Hij was tevens voorzitter bij het advocatenkantoor uit Washington D.C.

Ook de keuze voor Butswinkas komt uiteraard niet uit de lucht vallen. De advocaat hielp Tesla met de grote SEC-zaak eerder dit jaar. In een reactie laat de advocaat weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging bij de Amerikaanse autofabrikant.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik denk het voor deze mensen zo hard buffelen is dat het niet leuk meer is. Na ‘job done’ zijn ze er wel klaar mee. Gokje.
Tja, op deze manier wordt de invloed van Elon op alle vlakken wat ingeperkt. Ik vermoed dat dat de reden is van dit vertrek.
@dutchdriftking: ik denk dat hij gewoon iets anders wilde, vandaar zijn vertrek
@lekkerlinksrijden: ik denk dat hij meer bij zijn kinderen wil zijn. Vandaar zijn vertrek.
@mrrallycross: zijn al de deur uit….. dus is mogelijk
@dutchdriftking: ik hou van treinen 🚂
@dutchdriftking: ik denk dat hij met een hippie vw busje door de us gaat rijden, vandaar zijn vetrek
@redbee5: met een flinke BBQ, vandaar zijn vetrek.
@dutchdriftking: ik denk dat hij te lang moest wachten op zijn firma wagen, vandaar zijn vertrek.
Tsja, 5 jaar in dienst. Lijkt mij geen nieuws dit toch?
komkommer nieuws, alweer..
@bizzarrini: het is niet eens komkommer tijd
Ik ben ook bij mijn vorig werk vertrokken. En wie weet zijn er meerdere hier die dat ook hebben gedaan. Je weet immers nooit…
Vrij normaal verloop zeker nu Tesla op orde lijkt te zijn.
Wat is dat toch met die obsessie voor Tesla op de AB-redactie. Als een BMW 1,5 jaar geleden in de fik is gevlogen posten jullie dat toch ook niet? Een general counsel die Alfa Romeo verlaat?

Er wordt doorgaans vrij negatief over Tesla geschreven / geframed. De mensen die Tesla interessant vinden lezen dit soort niet-auto gerelateerd nieuws elders wel. Kortom, verspilde moeite.
@crepito: tesla haat is hip, en trekt aandacht, ofzo.
@crepito: wat is dat toch met Fansla’s die zich continue aangevallen voelen zodra er negatief wordt geschreven over Tesla? Als er bij VAG iemand vertrekt dan komt ook altijd dieselgate ter sprake! Als er bij BMW anderhalf jaar geleden een i8 was afgefikt en dit nu pas naar buiten zou komen dan wordt er hier ook over geschreven. Als Tesla een nieuwe mijlpaal heeft gehaald dan wordt daar ook een artikel aan gewijd.

Mensen die echt negatief nieuws willen zoeken gebruiken daar echt wel andere sites voor, kortom; verspilde moeite!
@rhellema: Goed geprobeerd, maar nee. Snap ook niet waarom anti-‘Fansla’s’ altijd moeten reageren.
@crepito: dat is toch niet zo heel moeilijk, omdat iedereen mag reageren of mag dat alleen als je een Fansla bent?
@rhellema: Waar zie jij de post over de uitgebrande Jaguar i-Pace in Gelderland dan?
@crepito: ja janken dat helpt echt!
Ik ben ook wel eens van werkgever veranderd ; komt zo wel heel dichtbij ! Oh wacht, verkeerde forum …
Tsja typische advocatencultuur. Legal Counsel vertrekt en een andere advocaat stapt erin, altijd lekker om een goede cashcow binnen te hengelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).