De NSX wordt voor een stuntprijs aangeboden

Auteur: , 27 Reacties

Goed nieuws voor de liefhebber van Japanse verfijning.

De NSX. We hebben schandalig lang moeten wachten op de opvolger van de legendarische imagebuilder van Honda. Het feit dat een huis-, tuin- en keukenfabrikant ineens een supercar ging bouwen was best bijzonder. Het feit dat Honda de vloer aanveegde met de concurrentie was ongekend. Ook omdat Ayrton Senna mee heeft geholpen aan de ontwikkeling, is de Honda NSX een speciale auto. Na lang, veel te lang wachten is er dan eindelijk een opvolger. Die opvolger is er overigens al weer een tijdje.

Vanuit de andere kant van de grote plas is goed nieuws ons ter ore gekomen. De Honda NSX wordt namelijk in de Verenigde Staten aangeboden voor prijzen ver onder de initiële verkoopprijzen. Huh? Maar de NSX was toch zo briljant? Een set-up die doet denken aan een soort van junior-Porsche 918 Spyder, het schijnt dat de NSX weer een bijzonder geslaagde rijdersauto is.

Je voelt hem al aankomen. Daar hoort helaas ook een stevige prijs bij. Vergeleken met hedendaagse concurrenten als de Nissan GT-R, Porsche 911 Turbo en Corvette Z06 heeft de NSX het zwaar.De eerste gelukkigen hebben inmiddels hun NSX bij de dealer mogen ophalen. Daarna lijkt de animo voor de Japanse supercar wat te zijn opgedroogd. De mensen die heel graag een nieuwe NSX wilden, hebben er eentje gekocht. Wat gebeurt er nu met de rest van de NSX’en?

Een gezonde balans tussen vraag en aanbod heeft in Amerika tot resultaat gehad dat men daar aan het stunten is geslagen met de NSX. Deze dealer biedt bijvoorbeeld een Acura NSX aan met een korting van maar liefst 44.800 dollar! Daarmee is deze afgeprijsde NSX nog steeds duurder dan de ‘Vette, maar het prijsverschil met de GT-R is hiermee een stuk kleiner. Laten we hopen dat de NSX door dit soort acties vaker op de weg te zien zal zijn. En nog beter, dat dit ook in Europa gaat gebeuren. (via: Jalopnik)27 reacties

-edit: nu staat het er duidelijker. thanks!-
Huis tuin en keuken fabrikant? Een regel van de heer S. Honda: Zonder racen wordt er geen Honda gebouwd. Deden ze al sinds de jaren ’60 trouwens zowel op 4 als op 2 wielen en niet onverdienstelijk. Had ik de euro’s of dollars liggen zou ik deze NSX blindelings aanschaffen. Wat een dagelijks kanon. Kun je waarschijnlijk net zoals de vorige NSX makkelijk 3/4 ton mee planken met alleen normaal onderhoud. dus niet dat de motor al na 100K km’s (of minder) gereviseerd moet worden.
@sracert: en dat ding ziet er ook nog eens super sick uit.
@vondudenstein: Ja, liefst in het zwart met gouden velgen eronder.
@sracert: misschien moet Honda dat principe maar eens herzien. Als ze de helf van het geld dat ze nu verbranden in de F1 en wat hun, net als bij het vorige F1 avontuur, hen alleen maar schaadt aan de design afdeling zou besteden zou het hun veel beter gaan. Ik ben bepaald niet overtuigd van de motorstrategie van Mazda maar qua design snappen ze het wel en daar verkopen ze gewoon auto’s mee. De nieuwe Civic is echter, helaas, vooral heel erg lelijk.
@mashell: Ik hoop het niet. Een Mazda is geen Honda, gelukkig niet. Ik heb nu eenmaal geen interesse in een merk dat niet aan racen doet. 1x een gelukstreffer op Le Mans weegt niet op tegen alle wereld titels die Honda heeft en nog gaat halen.
@sracert: nie fucken met mazda.
@braapp: He nee kijk wel beter uit.
@sracert: lol, een honda over een mazda kiezen…..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hoe doet deze auto het eigk in vergelijking met de concurrentie? Hoor er nooit iets over. En de prestaties is toch wel waar hij het van moet hebben, want de uitstraling mist hij voor mij.
@berlinetta: de overige merken hebben met de 1e NSX al een ruil op de neus gehad van Honda. Ze zullen de autobladen wel betaald hebben om hun merk niet te vergelijken met de nieuwe NSX om niet alweer een tik op de neus te krijgen door de tweede generatie NSX :-)
@erik2907: geloof je het zelf? ckr een honda fanboy?? :P
Dat heb ik dus ook. Ik vind het geen mooie auto om te zien. De fanboys die hem betalen kunnen kopen hem maar de rest niet.

Ik denk ook dat het te maken heeft met het logo. Niemand wilt zoveel geld uitgeven aan een Honda op de enkele fanboy na. Volgens mij kost hij hier zo’n 180.000 Ekkermannen. Het schijnt een erg goede auto te zijn maar voor een Honda is het gewoon onwijs veel geld, laten we wel wezen.
@berlinetta: Deze was voor jou bedoeld.
@viezefreddyw: Ik denk ook dat het logo en de hoge prijs een rol speelt. Dit is echt een auto die idd enkel door de liefhebber met geld wordt gekocht. Die zijn er niet zoveel.
@berlinetta: een gevalletje: als iemand vraagt wat voor auto je hebt, dat je antwoord dan begint met “nou, een eh…”
@viezefreddyw: over de 2 ton zelfs .
@viezefreddyw: denk dat je helaas gelijk hebt. Je ‘moet’ een echte fanboy zijn om dit nieuw te kopen, of alles al hebben gereden eens iets anders wilt.
Heb niet zoveel met Honda maar vind de nsx werkelijk een topauto. Qua uiterlijk, techniek, briljant.
Dit soort sportwagens spreken mij toch meer aan dan een Ferrari of Porsche.

Alsnog zou mijn eerste keuze een Nissan GT-R zijn, maar op de 2e plaats komt toch de Honda NSX. Misschien komt het wel door de legendarische eerste generatie Honda NSX, wat een ongelofelijke auto was dat. Nog steeds eigenlijk, mede met die auto is mijn liefde en passie voor sportwagens ontstaan. Die NSX is een icoon, nog steeds!

Ook deze Honda NSX is een pracht stukje techniek, wat ik minder vind is dat deze auto wordt gebouwd in de VS dat doet een beetje afbreuk.
Deze auto is gewoon te laat op de markt gebracht, dat is het probleem. Over de prestaties van de auto twijfel ik niet.
Grote onzin dat mensen als reden geven dat het “maar” een Honda is. Ze leveren wel een van de beste motoren.
Vind het ook een mooie auto die mij aanspreekt.
@michaelcorleone: beste motoren? jij kijkt zeker geen F1? :P
Echt wen geweldige Auto maar voor 2 ton. Ja is toch lastig . Dan moet je echt een liefhebber zijn en het niet voor de buren willen doen. Dan valt al 95 procent van de mensen met geld af.
De enige fraaie Honda. De rest is niet om aan te gluren.
die gehele NSX is zonde van de tijd, plastic en moeite… Zoveel jaren hypen en dan dit afleveren, yuk. voor 80K maybe maar damn nee 2 ton voor iets met een civic-ish interieur en weinig gelijkend op de orginal big daddy.. fuck that. mijn mening sorry not sorry
@dakarbemo: jouw comment is ook een beetje zonde van de tijd.
Tja, als ik ook een supercar koop ofzo, zou ik ook never nooit van mn leven een honda kopen, vooral gezien hij net zo duur is als de autos van Ferrari, Lamborghini, McLaren etc. vind het niet zo gek dus dat ze te slecht verkopen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).