De reden dat Lamborghini bijna 30% meer auto’s verkocht

Auteur: , 37 Reacties

De Gallardo was al een goede zet van Lamborghini, de Huracán doet daar nog een schepje bovenop.

Dikke reet

2015 was een gouden jaar voor de Italianen. Ten opzichte van 2014 is er een bizarre verkoopstijging van 28% geweest. Ze hebben zichzelf weten te overtreffen met 3.245 stuks in 2015. Maar liefst 2.242 daarvan waren Huracáns. Als we die verkoopaantallen even tegenover de papa zetten, is dat méér dan de Gallardo ooit in één jaar verkocht. Niet geheel onverwacht natuurlijk, want de Huracán wordt door iedereen gekocht die een Gallardo had, welke het ‘Ferrari- en Porsche-bashen concept’ in 2003 introduceerde. In totaal is er dus een verhoogde afzet van een behoorlijke 70% gerealiseerd. Stephan Winkelmann kijkt nog een keer in de spiegel.

Maar laten we vooral de Aventador niet vergeten. De krachtpatser, uitslover, topmodel, afrojas-vriend en f16 op wielen was verantwoordelijk voor de overige verkoopaantallen. Als je dan kijkt naar de jaarlijkse verkoopaantallen van de aloude Diablo (±250) en de prachtige Murciélago (±500) krijgt de Audi Group van ons een hoedtik.

De meeste Lamborghini’s werden trouwens naar de andere kant van de oceaan gestuurd; de VS. Op tweede plek volt China, dan Japan en de Britten, het Midden-Oosten en Duitsland. Kun je nagaan wat er met al die cijfers gebeurt als ze in 2018 eindelijk die SUV introduceren… of dan de oh zo heerlijke maar vergeten Estoque, al zal die helaas niet in productie gaan.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat was de reden dan? Of ben ik te vroeg op gestaan vanochtend?
@dampu020: Inderdaad, bij een titel als: “De reden dat Lamborghini bijna 30% meer auto’s verkocht”, verwacht je in het artikel toch een antwoord op deze vraag..
@dampu020: De reden is de Huracan die nóg beter verkoopt dan de Gallardo.
@supersim200: Maar wat is de reden dat de Huracan zoveel beter verkoopt dan de Gallardo?
@Esprit_de_Flandre: dat moet je aan de kopers vragen.
Ook omdat de huidige designrichting van Ferrari mijns inziens wat tegen valt.
Driewerf Hura dan maar!
@gforce: Dat grapje met ‘Hura’ can écht niet meer in 2016…
@Dizono: Sorry…
@Dizono: 😂😂😂
Een echt exclusieve zelfstandige autobouwer kan tegenwoordig bijna niet meer overleven, dat is wel jammer. Al zijn meer lambo’s en porsche niet per se straatvervuiling natuurlijk.
Afrojack is denk ik de grootste afzetmarkt die ik ken. Met zijn bliep muziek
De reden is dat het nogsteeds supercars zijn maar designtechnisch zo gemaakt zijn dat je de auto’s bijna niet kan haten. Ze zien er nog steeds wel spectaculair uit, maar niet meer zo overdreven als vroeger. Ook zijn ze bijna dagelijks te gebruiken tegenwoordig. Je kan rustig in z’n 3 met een paar duizend toeren door de stad heen tuffen. Ook flatout zijn ze ‘makkelijk’ te handelen.

Toch heb ik meer met de oude Lambo’s. Gevaarlijk weggedrag met dito uiterlijk. Echter dit verkoopt nou eenmaal beter. Ik hoop dat het gamma nog wordt uitgebreidt. Wat blijft het eeuwig zonde dat die estoque er niet komt. Een SUV hoeft van mij niet perse maar een 2+2 mag van mij wel
Liever een Ferrari die dalen niet zo in waarde
@mrcy335d: als je kan shoppen in deze klasse kijk je daar niet naar
@bierbuik: hoe denk je dat de meesten rijk worden ;)
@mrcy335d: Dat slaat nergens op. Ferrari’s zijn misschien iets goedkoper in aanschaf. Maar ze zakken ook verder af met hun waarde.
@clarkson: pannekoek veel Ferrari’s worden zelfs meer waard kijk na de 599 bevoordeeld
@mrcy335d: welke 599? Alleen de GTO en de hand geschakelde, de gtb F1 zakt in prijs.
@boomhauwer: waarom vraag je welke je noemt ze zelf toch al op?
@mrcy335d: Wil je mij geen pannekoek noemen?
@clarkson: onzin ik heb een ferrari 612 gekocht jaartje geleden en deze blijft gewoon zijn waarde houden. Als je bijvoorbeeld naar een testarossa kijkt weet je genoeg!
@noah_hoekendijk: Ze blijven ook niet zakken. Uiteindelijk zullen de mooiere ook meer waard worden. Maar je kan voor gemiddeld minder geld een ferrari kopen. Dat bedoel ik.
De neus van de Estoque hebben ze nog wel gebruikt voor de Huracan…min of meer.
Al die lamborghini’s die afbranden die eigenaren willen ook een nieuwe vandaar de hoge aantallen
@martijn11: dat verklaard de ferrari’s op elke straathoek?
vliegen die dingen niet constant in de fik. herbouw niet opgenomen :P
Ach ja, ze zullen wel moeten om het winstgevend te houden. En wie weet is over een jaar of 10 een Huracan als tweedehandsje goed betaalbaar…..
Maar waar bljft ‘ie nou (of heb ik hem toch gemist?), de VAG feel good Huracán rijtest en video?
http://oi64.tinypic.com/20u6a0g.jpg
Heel erg knap van Lamborghini. En je ziet dat hun strategie werkt. Het enige wat ik wel jammer vind is dat ze niet een model of uitvoering hebben met een link naar vroeger. Want je naast de Gallardo nog altijd de Murcielago, een auto die ik toch spannender en bijzonderder vind dan de Aventador (wat meer overkomt als een soort super-huracan).

Bij Bentley heb je naast de Conti GT nog de Mulsanne waarbij er nog een link is met het échte Bentley. Lamborghini’s moeten ook een beetje ondandig en intimiderend zijn (niet voor de verkopen, maar wel om het aanzien in stand te houden).
@gtwillem: Ik vind een vlammenzee achter mijn bestuurdersstoel anders best intimiderend ;)
@gtwillem: of een auto met een knipoog naar de Miura. Zou ook fijn zijn😎
@87sandyd: De Miura valt nooit meer te evenaren. Zal voor altijd de mooiste Lamborghini ooit gebouwd zijn. Mede daarom vind ik dat Lamborghini dat niet moet doen, elke poging zal compleet mislukken. Begrijp me niet verkeerd hoor, maar de Miura is zo mooi dat het een belediging is om daar een of andere ode voor uit te brengen. Laat de Miura voor wat hij is, een ware schoonheid.
@gtwillem: “de Diablo en de prachtige Murcielago” ik zou andersom zeggen. De bombastische Murcie etc. ..
Leuk voor lambo, jammer dat van er achter zit
Gaaf dat Lamborghini zo veel meer modellen verkoopt!

Alleen zijn de modellen van Lamborghini helaas niet allemaal even mooi:

Een Gallardo vind ik, zelfs in ‘basis’-uitvoering mooi. Opvolger Huracan is ook zeker mooi. Ook in ‘basis’ – uitvoering

Maar waar de Murcielago erg mooi is, vind ik de Aventador juist helemaal niet mooi.

De enige Aventador die ik zelf mooi vind (en die ik zo een-twee-drie kan opnoemen), is de groene Aventador met Novitec goodies.
Goed voor de zakenmensen bij Lamborghini, maar het exclusieve gaat er naar de Murcielago wel vanaf. De Murcielago werd iets meer dan 4000 keer verkocht in 10 jaar. Dat was gemiddeld één per dag! Er zijn nu al meer Aventadors verkocht en de Huracan wordt helemaal een verkoopknaller. Tweede hands zijn de Gallardo’s en in de toekomst de Huracans natuurlijk totaal niet interessant. Nog steeds geweldig mooie auto’s maar de speculanten haken naar de geweldige Murcielago massaal af!

Hoe was het ook alweer? Frank Sinatra zei vroeger al: Een Ferrari koopt iemand die denkt dat hij het gemaakt heeft, maar een Lamborghini eigenaar HEEFT het gemaakt!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).