De starttijden F1-seizoen 2016 zijn bekend

Auteur: , 30 Reacties

Stukje service, zodat we weten hoe laat we klaar moeten zitten.

starten-met-die-hokken

Het gaat snel. Nog minder dan 2 maanden en het Formule 1-seizoen 2016 gaat beginnen. Zoals altijd in Australië (waar Max minder goede herinneringen aan heeft, maar dat terzijde) om 21 races later te eindigen in Abu Dhabi. Steeds meer wordt bekend over het nieuwe seizoen. Bijvoorbeeld wat de coureurs verdienen, maar ook de starttijden van de races. En dat vinden we handig, want dan weten we precies wanneer we (al dan niet in onze pyjamaatjes) op de bank moeten kruipen voor de tv. En even voor de duidelijkheid, de aangehaalde tijden zijn dus de Nederlandse tijden.

20 maart Grand Prix van Australië 06:00

3 april Grand Prix van Bahrein 17:00

17 april Grand Prix van China 08:00

1 mei Grand Prix van Rusland 14:00

15 mei Grand Prix van Spanje 14:00

29 mei Grand Prix van Monaco 14:00

12 juni Grand Prix van Canada 20:00

19 juni Grand Prix van Europa 15:00

3 juli Grand Prix van Oostenrijk 14:00

10 juli Grand Prix van Groot-Brittannië 14:00

24 juli Grand Prix van Hongarije 14:00

31 juli Grand Prix van Duitsland 14:00

28 augustus Grand Prix van België 14:00

4 september Grand Prix van Italië 14:00

18 september Grand Prix van Singapore 14:00

2 oktober Grand Prix van Maleisië 09:00

9 oktober Grand Prix van Japan 07:00

23 oktober Grand Prix van de VS 21:00

30 oktober Grand Prix van Mexico 20:00

13 november Grand Prix van Brazilië 17:00

27 november Grand Prix van Abu Dhabi 14:00

We hoeven er maar 1 keer écht vroeg ons nest voor uit, op 20 maart in Australië. Natuurlijk zijn de 7 uur voor Japan en 8 uur voor China ook geen pretjes op de zondagochtend, maar dat is dan maar zo. 14:00 is de meest voorkomende starttijd, zoals het altijd is geweest.

En nu kan het grote speculeren beginnen. Wie gaat er dit jaar met de titel aan de haal? Houden de Pirelli’s het dit seizoen wél vol zonder te ploffen? En gaat Max zich weer van zijn beste inhaalkant laten zien? Hoe dan ook, ik heb er zin in!!30 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Via deze linkjes voeg je ze automatisch toe in je digitale agenda:

ICS bestand voor Iphone of outlook
Google agenda.Google Kalender alternatief
@martinus: nee hoor, doet niets
Ziggo(upc) gaat het uitzenden toch?
@jordydeknecht: Ja, of bij de Duitsers.

Voor wie de wedstrijd wil zien in 1080P en 60FPS is squirrelstreams een prettig alternatief.
Dezelfde beelden, maar commentaar en journalistiek voor en achteraf door SkySports.
Via AcePlayer (add-on op VLC) heb je altijd hoogwaardige streams.

De website (.com) doet het trouwens alleen op wedstrijddagen.

Voor wie alle clipjes/interviews van vorig jaar wilt terugzien is
https://vid.me/FiftyBucks
een fijne bron.
@martinus:
De FOM broadcast is 1080i/30fps dacht ik dus hoger dan dat word moeilijk 😋
@jordydeknecht: Ziggo sport idd
@jordydeknecht: reken er maar op dat het afhangt van de prestaties van Max.
Zodra wij met z’n allen minder gaan kijken, zullen ze vast overwegen om andere soorten uit te zenden op dat gratis kanaal.
Ik kan niet wachten! Ben benieuwd hoe Max het gaat doen!
Leuk. Jammer dat ik het nergens op tv meer kan kijken. De BBC maakte er altijd een mooie show van, maar vrees dat ik nu vrijwel geen race meer ga kijken. En dat terwijl ik vorig jaar voor het eerst ook live bij een race geweest ben. Die grijze seniele gnoom weet wel hoe ‘ie met z’n fans moet omgaan…
@trustmeiamanengineer: of je betaalt gewoon een tientje per maand voor Sport1..
@mrcabdrivert: Sport1 is dood toch? Ziggo Sport it is
@autoblogger: Ja, alleen hebben ze dat bij KPN nog niet door: https://www.kpn.com/prive/tv-internet-bellen/informatie/extra-opties/interactieve-tv/sport1.htm
@Edge: dat hebben ze wel door, maar het is niet echt prettig voor de Sales- en retentieteams om potentiële klanten of klanten die weg willen een pakket vernoemd naar de concurrentie te moeten aanbieden.
Denk ik.
@trustmeiamanengineer:
Kijk ook nooit meer sinds ik er extra voor moet betalen, betaal al kijk en luister geld en als dat niet genoeg is is het jammer, gaan ze maar zonder mij in hun roomba waggies rondjes draaien, was toch al niet veel meer aan.
@super: je betaalt al jaren geen kijk- en luistergeld meer.
Ondertussen betalen we allemaal een klap geld om met 200mb/s te kunnen internetten, maar een relatief klein bedrag om je favoriete sport en soortgelijke sporten te kunnen zien kan er niet van af.
Huh was VS vorig jaar niet eerder?
@thefmanl: dit zijn NL tijden.
Dat wordt een mooi weekend: 18 & 19 juni! De 24 Uur van Le Mans & de Grand Prix van Europa. Maar het blijft toch jammer dat Jos nu dus verstek moet laten gaan bij Le Mans door deze planning. Volgende keer beter.
@stigspielberg: Niet alleen Jos hoor. Ook Nico Hülkenberg kan zijn titel niet verdedigen. Toegegeven, nu Porsche dit jaar geen derde auto in zet tijdens de 24 uur van Le Mans wordt dat sowieso al lastig, maar voordat dat bekend was was er serieus sprake van een eventuele tweede Le Mans deelname van Hülkenberg die dankzij een conflicterend schema niet door kon gaan.
@Edge: True.
Ha, bedankt voor dit overzicht, top!

Omdat ik regelmatig ook in het weekend moet werken zie ik dat ik 15 races kan zien en dus 6 niet. o.a. België en Italië wel :-) en Monaco niet :-(
@hammerman: Monaco is toch geen race is een optocht. Van mij mag daar iets anders voor in de plaats komen.
Toch maar even een abonnement regelen voor dit jaar. 2015 gelukkig nog voldoende moois kunnen zien, en dit jaar lijkt een veelbelovende te gaan worden.

@autoblogger: misschien een ideetje: een AB F1 Liveblog? Ik ben één van de weinige hier die voetbal interessant vind, maar ik heb niet de beschikking om alle wedstrijden te zien. Bij VoetbalZone.nl hebben ze van elke wedstrijd een Liveblog, altijd handig om de interessante wedstrijden zijdelings te volgen. Nu het nog lastiger wordt om F1 te kijken is zo’n LiveBlog misschien een ideetje voor AB?
@gtwillem: Er is een Nederlandse liveblog te volgen. gpupdate.net is altijd ter plaatse en zal over de vrije trainingen, kwalificaties en de wedstrijden een live verslag doen. Zowel via de site als via Twitter.
@gtwillem: Wat aanvulling op @viezefreddyw: Naast dat liveblog is het ook leuk om de F1 subreddit in de gaten te houden. Een aantal gebruikers post tijdens de race al clips van de belangrijkste inhaalacties, crashes en andere noemenswaardige dingen. Op die manier heb je toch nog een beetje bewegend beeld bij het liveblog.
Ik tel 21 races, dus het eindigt 20 races later.
Ik heb de wekker staan hoor op 20 maart. Kan weer niet wachten!
Ik heb er zin in!
Boeit me geen reet dit… 😜

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).