De stewards meppen Ricciardo terwijl hij down is

Auteur: , 41 Reacties

Man man man...

RIC

De man die vorig jaar een schokgolf door de F1 stuurde toen hij bekendmaakte Red Bull Racing te verlaten voor Renault, beleeft nog niet heel veel plezier aan zijn keuze. In de eerste vier races viel Ricciardo drie keer uit, twee keer door eigen toedoen en een keer door vette technische pech. De keer dat RIC wel aan de finish kwam werd hij zevende. Hij staat daarmee met zes magere puntjes op een gedeelde elfde plaats in het kampioenschap, samen met Carlos Sainz en teamgenootje Hulkenberg.

Ook dit weekend in Bakoe was het weer huilen met de pet op voor Danny-Ric en team geel. De auto was het hele weekend nergens, je zou zelfs kunnen zeggen dat het na Williams de traagste auto op de baan was. Het enige voordeel voor RIC was dat hij teammaat Hulkenberg deze race duidelijk de baas was, iets wat in Australië en met name Bahrein nog heel anders was. Desalniettemin zat er gisteren in de kwalificatie niet meer in dan startplaats 12 voor de Ozzie.

Vandaag was Ricciardo mede door wat pech en fouten van anderen op weg om misschien een puntje te scoren, toen hij de zaak zelf in het putje gooide. Een te optimistische inhaalmanoeuvre op Daniil Kvyat eindigde in de uitloopzone, waar Ricciardo vervolgens als een bejaarde op het parkeerterrein bij de lokale buurtsuper achterwaarts de Torpedo torpedeerde. In een verder tikje saaie race (misschien te hoge verwachtingen?) was het toch wel het moment van de dag.

RIC

Velen kunnen wel lachen om de move van Ricciardo, die natuurlijk makkelijk voer is voor internethelden die memes maken. Fotoshops met achteruitrijcamera’s, grollen over park distance control, het schrijft/maakt zichzelf allemaal. Dat krijg je natuurlijk als blijkt dat een van de beste coureurs ter wereld ook gewoon een peteroliedom foutje kan maken. De humorloze stewards konden echter niet lachen om de hele gang van zaken. Zij hebben Ricciardo op het matje geroepen en voorzien van een gridstraf voor de volgende race in Barcelona, alwaar Daniel drie plaatsen achteruit gezet zal worden vanwege het veroorzaken van een ‘avoidable collision’.

Technisch gezien hebben de stewards natuurlijk wel gelijk, maar het voelt toch een beetje flauw om DR3 op deze manier te straffen terwijl hij al niet zo lekker gaat. Of vind jij dit wel een goede beslissing van de FIA?41 reacties

Hi gaf duidelijk aan fout te zijn. Dat vind ik al heel belangrijk. En hij was inderdaad avoidable, maar als ik Ric een beetje ken zou hij dat echt niet gedaan hebben als hij hem gezien had.

Dus straf wellicht terecht, maar vind het wat zwaar. Overigens vond ik Kvyat heel sportief in zijn commentaar.
@gebruikersnaam3:

Dat zou Max ook gedaan hebben ..
Als ie een fout zou maken ..

Maar Max maakt geen fouten ..
@lincoln: precies. En daarom wordt onze Max wereldkampioen! 👍🏻
@drdre1: Max wordt geen wereldkampioen. Welk team wil hem hebben? Na Hamilton staan ocon en norris klaar bij Mercedes. Na Vettel zit daar leclerc en giovinazzi daar. Waar moet hij heen? Zeker met zijn attitude wil niemand anders dan RB hem hebben. En zelfs Gasly klopt al op de deur. Max is snel maar dom in de auto. En de Nederlandse markt is te klein om hem een succes te maken. Buiten de roze bril van Mol staat hij bekend als crashtappen en niet zonder aanleiding. Hij rijdt dit jaar in niemandsland en wordt hooguit 3de of 4de in het WDC. Volgend jaar kan hij nergens heen… weer bijtekenen voor meer jaar van hetzelfde… maar in de echte topauto komt hij nooit.
@gebruikersnaam3: hahaha … onbekend veel onzin in één comment.
Echt hilarisch gewoon eigenlijk.
@reactief: ongekend in plaats van onbekend.
@reactief: time will tell.
@gebruikersnaam3: Ik snap nu waarom je steeds een nieuwe gebruikersnaam nodig hebt…
@wif1: waarom dan? (Tis trouwens mijn eerste.)
@gebruikersnaam3: Oké, dan heb ik een nieuwtje voor je: je mag gewoon zelf iets verzinnen je hoeft dat niet over te nemen wat er staat
@gebruikersnaam3: Zo iemand die eindelijk eens verstandig praat…oh, toch niet. Kijk dat het jouw mening is en dat je die deelt, is naast grappig, ook sportief, dank daarvoor.
Maar er staan daadwerkelijk heel veel onzinnigheden in, die waarschijnlijk vanuit de onderbuik geschreven zijn.
Maar a, alle coureurs in de Formule 1 kunnen een potje sturen en schakelen, bij enkele heb ik ook mijn vraagtekens, of die werkelijk vakbekwaam zijn, maar zij zitten elke race achter het stuur en dat maakt hen Formule 1-coureur, van beroep.
B, heeft Max Verstappen, naast zijn fouten, ook heel veel goede inhaalacties en overwinningen binnengehaald en dat lukt niet als je oelewapper bent en wel in Formule 1-auto rijdt. Daarbij als je meerdere races wint, door goede rijkwaliteiten ten tonele te spreiden, dan ben je al snel wereldkampioenschapsmateriaal en dat wil elk team wel hebben, omdat niets zeker is in de wereld van Formule 1 en daar omheen.
Ik hoef daarom ook niet uit te leggen, welk team Max Verstappen niet, of wel wilt hebben, als coureur.

Het is overigens wel treurig, dat Ocon steeds in beeld komt in de Mercedes-garage, dat vind ik een rare gewaarwording. Ocon kan daar niets aan doen, maar het in beeld brengen zorgt wel voor een negatieve beeldvorming in de reputatie van Ocon. Het lijkt, dat hij zit te ‘azen’ op het stoeltje van Bottas, terwijl in werkelijkheid hij er is, zodat hij in zou kan vallen, mocht dat nodig zijn. Dat bij andere teams, hun derde coureur minder, of net zoveel aanwezig is in de garage, is niet geregiseerd weergegeven.
En nog zo’n vertekend beeld, is wat wij zien van Gasly. Gasly is gewoon een goede, tot hele goede coureur, maar hij moest eerst erg wennen aan Red Bull en ook aan de auto, om ‘comfortabel’ zijn rondjes te rijden. Nu lukt het sinds een paar dagen goed, maar Red Bull heeft nu andere plannen met hem, zo lijkt het. Hij is de nieuwe ‘testdummy’ voor allerlei experimenten, daar krijgt hij overigens financieel riant voor gecompenseerd, maar het oogt ook allemaal niet helemaal tof voor hem. Gasly zelf is niets, tot weinig verwijtbaar, maar Red Bull vindt sommige testen blijkbaar belangrijker, dan extra punten binnenhalen voor een eventueel kampioenschap dit jaar. Dus bij Red Bull zijn zij bezig met de toekomst, voor later dit jaar en volgend jaar.
Wat er daarna gebeurt, is voor de toekomst. Gissen en fantaseren mag, maar schrijf dan ook in die stijl en niet als feit, dank u wel.
@gebruikersnaam3:
Norris is een McLaren junior. Ik denk dat je Russell zocht.
@gebruikersnaam3: tja hij is dan ook 21 jaar oud en dan zit het er bijna op….
@lincoln: In Amerika Raikonnen inhalen aan de binnenkant, net iets teveel met 2 wielen over een witte lijn, tov een auto in z’n achteruit zetten en zonder in je spiegels te kijken vol het gas erop…. Definieer dan de term fout eens
@wif1:

Wowowow rustig maat ..
Tis maar sport hoor ..
Al rijden ze elkaar hartstikke dood ..

Slijten ze die kauwgomballenlimonade wel op een andere manier ..
@lincoln: hahahaha, uw max maakt geen fouten. Man man man, vergeten hoe hij zich liet ringeloren in qualifying in China? Hoeveel keer hij iedereen al van de baan ramde?

Nooit wordt die wereldkampioen, veel te dom.
Flauw of niet, regels zijn regels.
Zeer zeker wel een terechte straf, want hij heeft met zijn actie wel de race van Kvyat verpest.
@rollingstoned: volgens mij had Daniel de rode waas voor z’n ogen, waar hij Max ook wel eens van beschuldigd heeft…
Iemand heeft het al zo slecht, dus dan maar niet straffen? Juist ja..
@stfu: nou ja ik heb dat wel eens bij Elon Musk als hij weer iets tweet wat de aandelenkoers beïnvloedt. Tuurlijk moet de SEC dat wel afkeuren, maar die man is duidelijk niet helemaal stabiel dus je kan ‘m op een gegeven moment ook gewoon een waarschuwing geven ofzo…
@jaapiyo: i see what you did there ;-) musk erbij halen om stfu uit de tent te lokken
@wheelzzz: ach, ik weet wie het zegt. Een of andere fossiel :)
@jaapiyo: of een draai om zijn oor geven
@jaapiyo:
Musk is inderdaad vrij labiel. Hij verdient naast straf ook wat medicatie. Lithium of zoiets.
@stfu: als je iemand die niet zo lekker gaat niet moet bestraffen moet je dan iemand die wel lekker gaat extra zwaar bestraffen? “Normaal gesproken krijg je hiervoor een grid straf maar omdat jij het bent Lewis, krijg je een schorsing”.
Gewoon terecht gestraft, daar is niks zieligs aan. Als de rollen omgedraaid waren, was de wereld nu waarschijnlijk te klein geweest en zou er massaal om een race ban voor Kvyat geschreeuwd worden.
@edge: niet door mij. Ik geloof nog in de Torpedo.
De torpedo is inderdaad een prima kerel.
Voor 17 miljoen per jaar moet die daar wel tegen kunnen.
Ja ik heb echt verschrikkelijk medelijden met Ric.
Bij deze bied ik aan een jaartje met hem te ruilen zodat hij verlost is van al die sores.
Vorig jaar voor dezelfde bocht deed hij exact een zelfde move. Veel te hard naar die bocht zodat hij m nooit zou halen. Nu koos kvyat eieren voor zijn geld en liep het goed af.
Maar wat een kansloze actie weer.
@bakboord1:
Deze actie is toch wel pijnlijk, nadat hij in een interview had laten doorschemeren dat hij Baku vorig jaar toch echt niet zijn schuld vond en dat dat het kantelpunt in zijn relatie met RB was.
Ik vraag mijn af of hij niet regelmatig wakker ligt van zijn keuze voor Renault. (al maakt € 17 Miljoen veel goed)
@HZW: ik denk dat hij zichzelf in slaap huilt. (En de tranen wegveegt met briefjes van $100)
Na deze actie is het tijd voor een
RIC
VER
BOT
Zal renault denken hmm beter negatieve aandacht dan helemaal geen aandacht? Win on sunday, sell on monday lijkt me verder weg dan ooit voor renault. (Ookal kan ik geen mercedes kopen morgen)
Die zal wel balen!
Volkomen terecht, regels zijn regels zo simpel is het.
ik vraag me af of als hij er voor had gekozen om door te rijden, of hij dan nog een straf had gehad tijdens deze race. Natuurlijk zetten ze dat ding stil: niks meer te winnen en al wat beschadiging; maar je hebt wel de kans dat je de (terechte) straf in deze weggegooide race kan nemen en volgende keer weer normaal beginnen.
3 plaatsen grid penalty en 2 punten op zijn licentie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).