De Terminator heeft Volkswagen nog gewaarschuwd

Auteur: , 31 Reacties

...maar ja, luisteren ho maar.

Terminator

Vleesgeworden Hummer H1 Arnold Schwarzenegger is een man die ook na zijn 70ste tot de verbeelding blijft spreken. De bodybuilder die filmster en daarna politicus werd is bezig aan zijn tweede lever en zijn vierde leven, namelijk dat van activist voor een ‘schonere toekomst’. Onlangs praatte Arnie met Autobild en daar kwamen de nodige boude uitspraken en interessante anekdotes uit voort. Een bloemlezing.

Meest interessant is waarschijnlijk Arnie’s ontboezeming over zijn meeting met Martin Winterkorn in 2012. Winterkorn was toen nog CEO van VAG en de T-800 snorde hem op in Zwitserland om de honcho een voorstel te doen. Naar eigen zeggen bood Arnie aan om PR voor Volkswagen te doen, mits het merk bereid was om zwaar in te zetten op EV’s. Het leek de ijzertiller namelijk een geweldig idee dat Volkswagen de elektrische auto naar het volk zou brengen. Doch Winterkorn wees dit eervolle voorstel keihard af. Hij had andere plannen, zo liet hij Conan de Barbaar weten.

Toen in 2015 vervolgens dieselgate in volle hevigheid losbarstte, moest Arnold naar eigen zeggen nog even terugdenken aan dat momentje. Dat waren dus de andere plannen kennelijk, zo schampert hij nu, alvorens te suggereren dat Tesla wellicht niet eens bestaan had als VAG mee was gegaan met zijn plannetje. Tsja, we zullen het nooit weten. De toekomst staat immers nooit vast.

Schwarzenegger heeft zijn liefde voor EV’s echter nooit opgegeven. Hij laakt de leiders van de Duitse auto industrie, die volgens hem een totaal gebrek aan Führungskompetenz etaleren. Altijd een beetje eng als een machtige Oostenrijker zo’n woord gebruikt maar goed, het is wat het is. De Duitsers lijken nog steeds in te willen zetten op het idee dat diesel ook schoon kan zijn. Volgens de Gouvernator is dat ronduit een lachertje. Hij vermoedt dat de Chinezen de Germanen op deze manier de kaas van het brood zullen eten. Ook al omdat de Porsche Cayenne Hybrid van zijn vriendin maximaal twintig kilometer ver komt op stroom in plaats van de beloofde vijftig kilometer. Schon wieder verarscht!

Op de kritiek dat sommige dinosauriërs überhaupt niet zitten te wachten op elektrische auto’s, geeft rasoptimist Arnold aan dat we met zijn allen gewoon mensen moeten motiveren om voorop te lopen, om deel uit te maken van een beweging die de wereld redt. Dat mensen het geluid van een Porsche zullen missen snapt hij wel, maar zijn eigen Hummer H1 heeft hij met liefde om laten bouwen tot een elektrogebakje. Dat geluid van die dieselmotor stoorde hem alleen maar. Plus hij heeft nu 500 pk tot zijn beschikking in plaats van 220 stuks. Dat zijn gainz waar je niks tegenin kan brengen.

Dank Maurice voor de tip!31 reacties

Hij zou nog wel eens gelijk kunnen krijgen dat Ze Djermens das boot gaan missen.
Der Untergang?
@markos78: nee joh, in blessuretijd scoren ze alsnog die winnende treffer. Want Duitsers.
-edit: nutteloze bijdrage-
@benzv8rijder: en opnieuw… geen verliezen op de auto’s zelf. Wel verliezen in de totale omzet, wegens het afschrijven van investeringen. De oorlogskas van “De Duitsers” mag groot zijn, maar met die kas kopen ze helaas geen tijd terug die ze hebben laten schieten door te wachten tot het ICE-probleem te groot was om te negeren.
Rimac tesla etc dag vag
-edit: nutteloze bijdrage-
@elemento: Porsche heeft een belang in Rimac genomen onlangs. Porsche = onderdeel/eigenaar van VAG. Dusss….
@chills: Porsche eigenaar van VAG? Nouuuuuuu
@cortinaracing: Hangt er van af of de Porsche waarover het gaat de AG of de SE is. Porsche SE – de holding – is (meerderheids)eigenaar van VW, VW is eigenaar van Porsche AG – de autobouwer.

Dus ja, Porsche is eigenaar van VW. Maar “Porsche” is ook maar een naam natuurlijk. Voor hetzelfde geld beslissen ze die naam te veranderen, naar “ID Automotive” bvb…
Hoe is ie uberhaubt van california naar oostenrijk gekomen? Gevlogen denk met ze prive jet! Dit zijn de echte klimaat gekkies maar alleen als hun uitkomt!
@willemveenstra: Komt allemaal goed. Over 5 jaar vervangt hij die straalmotoren gewoon voor 2x zo sterke e-jet motoren en dan zal deze visionair eigenhandig de complete luchtvaart op zijn kop zetten.
-edit: nutteloze bijdrage-
@willemveenstra: met “da choppahhhh”?
He will be back!
Hypocriet gelul van iemand die waarschijnlijk meer aan CO2 uitstoot heeft meegedragen dan wie dan ook. Lekker VW bashen maar the American Dream met hun V8 het hand boven hun hoofd houden. En dan hebben we het niet eens over al die onnodige explosies in zijn films die niets anders waren dan milieuvervuiling en onnodige CO2 uitstoot. Nee nu meneer lekker heeft gecasht en van alles in zijn leven heeft uitgespookt komt hij nu tot bezinking. Fuck you Arnie!
@sollie1984: Beter laat tot bezinning komen, dan nooit toch? Met leeftijd komt wijsheid en overziet hij wat we aan het verkopen zijn.
@chills: verkopen = verkloten… Timmy!!!
@chills: hij zou zich beter rustig houden, de commented van sollie is helemaal waar.
Als de EVs polulairder worden, is dr minder vraag naar benzine, dus bezine misschien goedkoper, dus kan ik eindelijk de tank een keer vol gooien voor 50,-. Kom maar door met die EVs!
-Edit: dag bofkont!-
Hij heeft 70 jaar lang maximaal geconsumeerd op alle vlakken, en dan nu ineens begaan zijn met het milieu. Doe niet zo hypocriet.
@dutchdriftking: dat hebben we met z’n allen gedaan sinds onze geboorte. Dat hij intussen het licht heeft gezien, maakt hem nog niet tot een hypocriet. Only fools and dead men don’t change their minds. Fools won’t and dead men can’t.
Ik denk dat als VW de ID Buzz in productie heeft over een paar jaar ze niet aan te slepen zijn.
@kobus1967: nu nog de accu’s vinden. Misschien kunnen ze een deal sluiten met Tesla, wie weet…
@BaRa: vw de accu’s vinden? Vw kocht vorig jaar of jaar ervoor ter waarde van het complete merk Tesla aan accu’s. Daar zit het probleem hem dus niet gok ik.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Führungskompetenz, dat is wel een mooi woord eigenlijk.
Niet meer de man die die ooit was die Arnie.
@ghost: de 80s zijn er ook niet meer. Iedereen gaat met de tijd mee.
Gewoon de diesel opheffen CDA Rob Jetten eruit knikkeren en van Groen links Klaver eruit gooien uit de de politiek ..
Benzine is de toekomst ,..
Auto belasting opheffen , gewoon belasting in de brandstof en stroom mee laten betalen .. wat je rijdt daar betaal je ervoor !
@pablo007: CDA, D66 én Groenlinks eruit gooien? Er zijn best veel mensen die daarop gestemd hebben. Kun je er toch niet ‘uitgooien’? Het zijn juist de coalitiepartijen die besluiten moeten nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Die moeten vervelende beslissingen maken voor mens en milieu. Dus dat ze milieuvervuilers aanpakken, is op zich niet verkeerd, toch? Je hoeft het niet eens te zijn, maar vanuit het perspectief van die partijen kan ik het wel begrijpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).