De vloedzak is ideaal voor vochtige biotopen

Auteur: , 14 Reacties

Always wear protection.

Nu de klimaatverandering steeds ernstigere vormen aan begint te nemen kunnen we ons in Nederland steeds vaker verheugen op tropische temperaturen. Cadzand Bad wordt het nieuwe Marbella, heerlijk. Keerzijde van de medaille is dat er waarschijnlijk ook vaker heftige buien vallen die de hele boel onder water zetten. Als (nog even) Brabo kan ik daarover meepraten: een dikke twee jaar geleden kregen we een storm des doods over ons heen die straten blank zette en auto’s sloopte met hagelstenen. Onderstaand plaatje is dan ook een beeld van de gritty street waar ik opgroeide. Nog steeds zie je nu overigens nog hier en daar auto’s rondrijden met golfbal-design.

Baleno

Een landstreek die ook niet gevrijwaard blijft van de nodige vochtigheid, vind je op de Filipijnen. De archipel geleid door de kleurrijke strong man Rodrigo Duterte heeft vaak te kampen met overstromingen. Gelukkig heeft Filipijn en autoliefhebber Paul Dela Fuente een oplossing gevonden voor potentiële waterschade aan heilige koeien, in de vorm van de Flood Guard car bag. De Flood Guard car bag is, zoals de naam al doet vermoeden, een zak waar je je auto in kan omhullen. De zak is waterdicht en er zitten een aantal hengsels aan zodat je ‘m ook vast kan binden aan een boom of lantaarnpaal zodat je auto niet afdrijft.

Het is typisch zo’n oplossing die extreem low tech en simpel is, maar toch best slim bedacht. Dela Fuente gaat ook keihard binnenlopen als de zak aanslaat, want de kosten voor één unit (verkrijgbaar in ‘medium’ of ‘large’, want ‘small’ is voor paupers) bedragen 580 Dollar. Klinkt als veel geel, maar hé, als je honderden miljoenen kan verdienen met vloermatten14 reacties

Iedere dag in de zak parkeren dan? Anders ben ik nog te laat bij een overstroming….
Slim idee! Beetje lucht er in en de hagelstenen hebben ook niet veel effect.
“De vloedzak”, ik dacht ff ergens anders aan
Tot er een boomstam tegen je vloedzak aandrijft
@nasty:
Of er een supertanker tegen aan vaart
Of een betonmortel fabriek
Of mijn schoonmoeder
Ze hadden hem ook de SM-zak kunnen noemen.
Ahh die hagelstorms des storms. Toen zat ik lekker in zo’n Center Parcsje in het zuiden. Erg fijn. Als dit aanslaat is zo’n hoes een jaar later voor weinig bij de Action te koop. Geen zorgen.
@jeffreyderuiter: Is nu al in de aanbieding voor $280.
In principe toch ook te gebruiken als hoes voor klassiekers of motoren die buiten moeten staan? Iets dat niet dagelijks de weg op hoeft in ieder geval.
@uselessguy: lijkt me geen goed idee om je wagen in een waterdichte zak te laten staan. Je krijgt dan (condens)vocht op plekken waar je ze niet wilt. Kans op schimmels en elektro(nica) problemen etc…
Arme detailer die de auto daarna onder ogen krijgt.
@basecamp: poetser!
Alleen jammer dat de waterdruk je auto waarschijnlijk als een sardineblikje in elkaar drukt als het hoger komt als de dorpels.
Wat ik me afvraag, hoe krijg je een rits waterdicht?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).