Deze Airstream combineert glamping en retro

Auteur: , 16 Reacties

Onthoud voor de volgende US Road Trip.

Airstream retro

Als je een beetje thuis bent in de kampeerwereld, is de term ‘glamping’ je waarschijnlijk niet ontgaan. Het lijkt een recente ontwikkeling te zijn, dat alles wat ook maar deels draagbaar is, mee kan op vakantie. In plaats van in de rij staan bij de receptie voor het ophalen van je ingevroren koelelementen, heb je een kleine koelkast. Al je devices hebben een eigen stopcontact en ook 4G-internet is niet meer extra duur in het buitenland, dus ook dat hoef je niet meer te beperken. Er gaan zelfs verhalen rond dat mensen naar de toilethokken gaan met dubbellaags toiletpapier!

Kortom: kamperen wordt steeds meer al je bezittingen in een klein(er) ‘huisje‘ stoppen. Wij Nederlanders zijn er gek op. Maar wij moeten alles nog in relatief kleine caravans stoppen. In de VS doen ze het heel anders. Hun campers zijn groter. Men beweert dat dat komt omdat de wegen aldaar ook groter zijn, maar dat is de oude redenatie. Wat ook klassiek en Amerikaans is: de Airstream.

Range met caravan
@dutchneon bewijst dat zo’n Airstream hier prima past.

Letterlijk klassiek, want de Airstream is een ontwerp uit de jaren ’30. Het is tevens zo’n icoon wat niet kapot te krijgen is, want je kunt ze nog steeds nieuw kopen. In plaats van het bekende witte plaatwerk op ‘onze’ caravans, is de Airstream te herkennen aan zijn ronde, aluminium koetswerk. Ze zijn krankzinnig groot, maar wel stijlvol.

Mocht je zo’n Airstream nou helemaal het einde vinden, maar geen zin hebben om op de rechterbaan te hangen met een dikke last op je trekhaak, dan kun je terecht in Californië. AutoCamp heeft op drie perfecte locaties een ‘Airstream-kamp’ gemaakt. De caravans in kwestie zijn ingericht met het glamping in het achterhoofd. De 150.000 dollar kostende Airstreams zijn luxueuzer dan ooit tevoren: een tweepersoons bed (Queen Size, zoals de Amerikanen het noemen), een flatscreen tv, een volledige badkamer met douchecabine en een volledige keuken.

Airstream

Overnachten in Kamp Airstream kost naar schatting zo’n 130 tot 300 dollar per nacht. Klinkt vrij duur, maar dan heb je ook wel het toppunt van glamping te pakken. Bovendien is dat wat je op vier- of vijfsterrencampings in Europa ook betaalt, op voorwaarde dat je je eigen caravan meeneemt. Koopje!16 reacties

Mooie all you need is love container. Ahumm.
@bmw2coupeeigenaar: All you need is love gevoel krijg je vanzelf als je je caravan tenminste een beetje netjes ingericht het ;)

@720s: ik voel me vereerd! wat een leuke vermelding!
@dutchneon: ik gebruik elke reden mogelijk om die heldencombo van jou te promoten ;)
Een Airstreamer was ooit mijn droom caravan. In Europa lastig te verkrijgen en verworden tot een rijdende reclamezuil.
150,000 euro is een mooie prijs. Zie maat eens in nederland een huis te vinden voor dat geld. Wat dachten jullie van het autoblog woonwagenkamp. Een kamp voor nette mensen die graag praten over auto’s. Soms verbaas ik mezelf wel eens met mijn ideeën.
@mikje90: prima idee!
Mooie ruime parkeerplaats bij elke spot zodat iedereen vanuit bedje z’n wagenpark kan overzien..
Zaterdag lekker toeren!
Ik zie geen enkel nadeel (behalve dat je nog steeds in een caravan woont..)
@mikje90: Autoblog-woonwagenkamp…

Goed idee, ware het niet dat er al een Mercedes-Forum is.
@mikje90: In Spijkenisse hebben ze nog een veldje…
@gebakkenei: prima is er ook een de ruimte mogelijkheid, om een circuit achter onze woonwagens te bouwen?.
@mikje90: autocorrect, haat mij vandaag.
€130 per nacht om op een camping te staan? Dan ben je echt van Lotje getikt. En dat komt van een kampeerfan.
@Original_Arnoud: Het punt van kamperen is toch een zo goedkoop mogelijke vakantie ? Voor 130 euro per nacht kan je bijna overal ter wereld wel een prachtige hotelkamer bemachtigen…
@johnhert: camperen heeft voor mij niks met goedkoop te maken, maar meer met puur reizen. Ik heb het dan niet over naar een camping rijden en daar 3 weken slapen maar meer rondtrekken. Ik vind het leuk om onderweg te zijn en als ik een mooi plek zie om te stoppen pakken we wat uit de koelkast en gaan we even wat lekkers eten. Verder ligt het bed voor ons alle vier klaar, met twee kids in een hotel is toch even wat lastiger dan met zn twee.
Ik had toch liever het plastic Ikea-krukje voor de deur gezien ipv die betonblokken…
Zo groot en dan zo onpraktisch ingericht. Je kan er zowat een compleet huis van maken als je het een beetje fatsoenlijk inricht
Amerika is mijn favoriete vakantieland.
Maar voor 130 tot 300 dollar per nacht ga ik toch echt naar een hotel.
Een queen size is voor 2 personen nog best krap.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).