Russische alleskunner lacht crossovers keihard uit

Auteur: , 16 Reacties

In het gezicht, welteverstaan.

Terwijl het crossoversegment met de maand groter lijkt te worden, blijven bepaalde fabrikanten gezellig doorbouwen aan het ultieme verzet: monsterlijke off-road machines waarmee ieder terrein overwonnen kan worden. Het nieuwste voorbeeld komt uit Rusland en is gemaakt door Technoimpulse. Dankzij zijn naam, Rocket Z, hebben wij hoge verwachtingen voor het beestje.

Hoewel de Rocket Z eruitziet als een apparaat dat groter is dan het gemiddelde herenhuis, glijden we van het daadwerkelijke formaat niet per se uit onze stoel. De Russische beer is 4,89 meter lang en 2,49 meter breed. De fabrikant vermeldt geen specifieke hoogte, maar gezien het feit dat de bodemvrijheid 60 cm bedraagt, mogen we ervan uitgaan dat het inderdaad een flinke machine is. De binnenruimte weerspiegelt dit vermoeden, want de Rocket Z biedt plaats aan liefst negen personen. Opmerkelijk: enkel de bestuurder heeft een ‘echte’ stoel.

Middenin de creatie van Technoimpulse vinden we verrassend genoeg geen enorme V8, maar een 2,5-liter viercilinder diesel van Hyundai. De krachtbron produceert slechts 82 pk en 196 Nm of 99 pk en 230 Nm. Deze is op zijn beurt verbonden aan een handgeschakelde vijfbak. Het tekort aan vermogen maakt de bolide echter niet minder potent. Dankzij vierwielaandrijving, vast te zetten differentiëlen en een tweetraps versnellingsbak met lage verzetten baan je je probleemloos een weg door de Oeral.

Wie een gigantisch prijskaartje verwacht, zal ongetwijfeld aangenaam verrast zijn door het feit dat de auto slechts 5,6 miljoen roebel kost. Dit klinkt als een schokkend hoog bedrag, maar na een vlugge omrekensom blijkt dit in euro’s niet meer dan driekwart ton te zijn. Althans, in theorie. In werkelijkheid zul je dankzij belastingen een veelvoud van deze 75.000 euro moeten betalen. Er komt tevens een versie met zes wielen.16 reacties

Nu gaat Olsson te ver met z’n G Wagon.
Hebbuh!
Lekker de Q Park in met dat ding
Lekker toeristen heen en weer rijden naar de Noordpool met zo’n ding. De binnenkant ziet eruit als die busjes in Frankrijk met 8 kayaks op de trailer en evenveel natte mensen op de stoelen.
Je betaalt in ieder geval niet voor het design. Lijkt mij wel gigantisch gaaf om daar een paar dagen mee te crossen.
Er worden wel vaker van dit soort kolossen gebouwd met een relatief bescheiden vermogen. Het lijkt wel of de Russen expres kiezen voor weinig vermogen. Ik denk dat ze dat doen omdat het in de rimboe minder belangrijk is wannéér je er komt, maar wel dát je er komt. Een laag brandstofverbruik is dan zelfs met een diesel een vereiste. Harder dan 80 zul je niet hoeven rijden, dus het ‘tekort’ aan vermogen is eigenlijk juist een pluspunt.
Alleskunner? Probeer maar eens in een parkeer garage te parkeren dan, dat kan ik al vaal met mijn Discovery niet.

Wel erg gaaf ding dit.
Nah, dan doe maar jim glickenhaus’ offroad projectje, de scg005
‘Elke crossover lacht dit ding uit op de snelweg’
@freezzr: met een potenter blok weet je wel zeker dat die linkerbaanheld opschuift met dit in de spiegels…
Ik zie geen Dashcam… Komt die optioneel?
@duckmefaddy: in zijn natuurlijke habitat, waar geen wegen van eniger waarde te vinden, is een dashcam niet nodig. Een dashcam is wel nodig voor de automobilist die dit geval ineens van rechts uit de rimboe ziet opduiken.
Zichzelf zal een dronken rus daar niet mee gauw verwonden me dunkt maar anderen? Ik kan er niet aan doen maar deze auto doet me denken aan de zwaargebouwde Russische mannen die ik vodkafeestjes zag houden in Sint-Petersburg toen ik er was en toen ik eentje bestelde, waarschuwde ze me steeds, vodka is sterk hoor, maar jongens, ik ben een Belg! Antwoordde ik dan, wij zijn wat gewoon met ons sterk bier hoor! Ik wilde nog antwoorden: er kruipen bij ons niet zoveel dronken achter het stuur als bij jullie maar ik heb wijselijk gezwegen… anyway ondanks dat ik weinig drink in feite konden de Russen toch niet volgen :D Bij deze weten het jullie, Russen en ook Polen kunnen er gewoon niet tegen, vandaar waarschijnlijk al die dashcamcapriolen!
@volvo_440_turbo: tldr versie: “ik kan goed tegen drank”
@jipino: ik ook. Kratje is niks. Maar zodra ik absint aanraak… pooh jongens /sarcasme. Laat die beste vriend een verhaal vertellen. Als je daar al niet tegen kunt, zou ik al helemaal van het bier afblijven…
@jipino: Wel, raar maar waar maar ik kan wodka, mits goed gegeten te hebben drinken gelijk water, maar ons zwaar bruin bier, kan ik iets minder goed tegen, btw, voor de kenners, bij jullie in Nederland hebben je Jopenbier vanuit Haarlem, goede biertjes hoor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).