Deze Aston Martin V8 benadert perfectie

Auteur: , 32 Reacties

Alleen die kleur kan echt niet meer anno 2019.

De Aston Martin V8 Vantage is een beetje een lastig te plaatsen auto. Zijn voorganger was namelijk een van de mooiste auto’s ooit gebouwd. Perfecte proporties, cleane lijnvoering en zeer fraaie details.

Het huidige model is een stuk extroverter en veel moderner. De auto lijkt wat ‘kleur-afhankelijker’ te zijn qua mate van geslaagdheid. Het is een standaardkleur, maar in het zwart is het een heel sinistere verschijning. British Racing Green met ‘pindakaas’ interieur staat ook verschrikkelijk goed. Felgeel iets minder.

Aston Martin V8 Vantage Coupe - HRE Wheels '19

Voor de V8 Vantage van vandaag moeten we even door de kleur heenkijken. Wit is nu al zo lang in de mode dat je niet kunt spreken van een modekleur, eigenlijk. Nee, bij deze V8 Vantage gaat het om de ‘stance’. Bijna alle auto’s rollen namelijk verkeerd de fabriekspoorten uit. Iets te hoog, de velgen iets te klein en de wielen te ver naar binnen. Dat is met dit exemplaar opgelost.

Aston Martin V8 Vantage Coupe - HRE Wheels '19

Deze V8 Vantage is voorzien van veldspul van de firma HRE Performance Wheels, een van de meest vooraanstaande velgenproducenten van de Verenigde Staten. De bronzen kleur is sowieso een modegrill van deze tijd, maar een andere kleur moet geen probleem zijn. Bij deze auto gaat het dus punt om hoe die op zijn wielen staat: namelijk perfect. Er is nauwelijks ruimte in de wielkasten, dus geen wheelgap. Ook staan de velgen precies ver genoeg naar buiten. Kortom, helemaal volgens het boekje. Nu nog even een andere kleur.32 reacties

De titel past wat mij betreft wel ja. Beter dan dit, voor dit model, wordt het niet. 👍🏻 🙂
Staat misschien leuk, maar zal een flinke stuiterbak zijn. Als ik ervoor in de markt was, dan kwam dit er niet onder.
@scorpion80: jij ging voor 15inch en grote banden, lekker veel comfort👌🏼👌🏼
@kennone: Volgens mij zit er nog een heel universum tussen 15″ met ballonbanden en dit…
@kennone: Zo te zien is het setje op de foto’s zo’n 21”. Iedereen met een beetje benul van auto’s weet dat een model hier vaak niet beter van gaat rijden. Anders had AM ze er wel ondergelegd na duizenden testkilometers. Tussen jouw 15” en 21” zitten nog wel wat maatjes. Denk dat 19”, zonder deze ridicule verlaging prima is. Maar bestel ‘m vooral zoals jij dat wilt!
@scorpion80: we missen gewoon auto’s van de jaren 70, waar 15/16″ goed op uit zag….
@scorpion80: psies ik vind t daarom ook niet mooi meer.
Ik ga mijn velgen van de Abarth ook in die kleur spuiten! Ben ik toch weer een stapje dichter bij deze Vantage👌🏼👌🏼👌🏼 goeie kleur combi!!
@kennone: welke abarth heb je?
@dave09ham: panda met abarth stickers
@theblazerunner: subzero on the coolwall😎
Ik kan er niet aan wennen. De db9 en dbs waren de absolute top voor mij. Dus is te strak. Voor mij had er ook mazda op kunnen staan.
@rolov: Eens. Klinkt als een net iets beter gelukte MX-5. Die ouwe had veel meer klasse imo
@willeme: Als je bedoelt dat dit de ultieme sjonniebak benadert, ben ik het met je eens. Die velgen zien er toch niet uit? Sowieso die kleur niet. Maar ze zijn ook veel te groot, met als gevolg dat er wel heel erg platte bandjes omheen zitten. Beetje meer rubber kan geen kwaad; beter voor het comfort, en het ziet er veel beter uit. En ze staan me ook te ver naar buiten. Dat zal dan wel ‘dik’ zijn, maar ik vind het geen gezicht…

Het ontwerp van die velgen op zich is overigens wel ok, al is het ook weer niet heel bijzonder. Beetje simpel…
Lijkt van achter wel een supra
Ziet er voor de honden niet uit.

Wielen kunnen ook te groot zijn.
De V8 is zoveel mooier dan de DB11! Doe mij maar een olijfgroene (Ook al zo’n heerlijk AM kleur) zilveren wielen en creme lederen interieur met groene stiksels.
Holy smokes wat een dikkert zo. Die wielen maken het wel af. Wit is niet mijn kleur op auto’s, ikzelf wel. Ben benieuwd hoe dit in lichtmetaal is in een ander kleurtje!
@Willeme : bij Aston Martin geen Britsh racing green. Ze hebben een veel gavere variant : Aston Martin Racing Green! Voorbeeldje : https://www.netcarshow.com/aston_martin/2008-dbs_racing_green/
@dutchdriftking: van buiten mooi, maar dat stuur… 🤔… Daar zit je dus wél de he Le tijd tegen aan te kijken hè…
@drdre1: Niet heel mooi. Maar net even de nieuwe bekeken, is zo mogelijk nog lelijker….
@drdre1: De versnellingspook doet mij overigens aan een speeltje voor m’n vrouw denken…
Verlies al die carbon cladding die ‘m meer doen uitzien als het product van een tjoener, en leg de 3.0 straight six met turbo uit de AMG GT53 erin, en dan heb je een prettiger verschijning én een basis model in de Vantage reeks.
Oei in het zwart met deze velgen :) Wel erg vaak poetsen.
Nou ik vind m maar lelijk met ze slaap ogen het lijk wel een japanees.
@e36thuglife:

Voor jou kom ik nog op autoblog ..
Volgens mij hebben we hier te maken met een hobbelpaard op wieltjes.
Oei die stance… Erg dik.
Toevallig gister de Grand Tour zitten kijken, blijkt dat Aston Martin gewoon het Dacia van Mercedes is met onderdelen van oudere modellen! Het blijven wel mooie auto’s.
Prachtig ..

Heeft wel heel veel weg van een C coupe ..
Maar zeker prachtig ..
Het was natuurlijk een mega opgave om die prachtbak wat de vorige Vantage was op te volgen qua design. Ik vind dat ze er enorm in geslaagd zijn om weer een strak design neer te zetten. Een ontzettend mooie auto maar ben het wel eens met bovenstaande opmerking dat er ook Mazda op had kunnen staan.

OT: de verlaging vind ik tof maar ik prefereer qua velgen toch de OEM-look
Geil. Zelfs in deze kleur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).