Deze bijzondere creatie met V12 stond ook in Genève

Auteur: , 47 Reacties

Helaas sneeuwde het ding een beetje onder door alle hete primeurs, maar beter laat dan nooit.

Art deco-auto’s hebben absoluut hun plekje in de geschiedenis veroverd, niet in de laatste plaats door de fraaie creaties van coachbuilders als Figoni Et Falaschi. Eadon Green roept herinneringen op aan die tijd (jaren ’30 van de vorige eeuw) middels deze Black Cuillin; een concept car die is voorzien van een vette 6.0 V12.

Verder is de body geïnspireerd op de wulpse lijnen van de prachtige Alfa 8C 2900. De schoonheid van die klassieker kun je anno nu natuurlijk niet evenaren, maar Eadon Green doet wat ons betreft een leuke poging. Helaas heeft de bouwer niet aangegeven hoeveel vermogen het blok levert.

We gaan er gemakshalve van uit dat het de 6.0 V12 van Aston Martin betreft die goed is voor rond de 570 pk. Daarmee is in de Black Cuillin een topsnelheid van 270 km/u mogelijk. Sprinttijden zijn verder niet bekend en ook durven we niet te zeggen of dit ding in productie gaat.

Doet dit ding jullie trouwens ook vaag denken aan de Mercedes-Maybach Vision 6?47 reacties

Mijn eerst gedacht was: Mitsuoka. En dat is geen compliment!
@schreute01: grappig, zoiets dacht ik ook, maar ipv mitsuoka dacht ik aan Morgan, in mijn ogen ook alles behalve een compliment!
@spykerboy: en ik dacht weer aan de eerste versie van de Wiesmann. Toegegeven de Morgan lijkt er meer op. http://www.autoblog.nl/archive/2005/01/20/wiesmann_gt_wereldprimeur_op_a
Bijzonder! Deed mij ook aan de Mercedes denken. Ik denk dat dit schreeuwend duur zal zijn.
270km/u..uit een V12?!
Mijn polo haalt dat nog uit een 4 cilinder.
@ghost: Als je hem uit een vliegtuig gooit wel ja.
@rijnooit: nee hoor, gewoon op de autobahn met RON102. Maar ja, tis dan ook een WRC.
@ghost: je snapt hopelijk wel dat snelheid totaal niet de focus van zo’n auto is?
De vraag is niet of een auto 270 moet kunnen, maar of je het erin wil kunnen. Als je dus 270 wilt kunnen, koop een Polo. Maar dan mag jij mij even de plekjes aanwijzen waar je dat gedurende lange tijd fijn en relaxed kan aanhouden.
@mercedesclk350:
Op de Traumland autobahn, op het traject Bluffstadt – Totalschaden!.
@mercedesclk350: elke vluchtstrook…
@mercedesclk350: BRD A31 Roergebied richting Noorden v.v.
@mercedesclk350: wat is tegenwoordig de focus van een auto? Elon Musk zei een volledig elektrische auto en die kwam er maar het werd daarna een wedstrijd om het alsmaar sneller gaan van 0-100. Dat is nooit de focus geweest van zo’n auto. Bij dit artikel staat ook niks over een focus. Enige wat ronduit bizar is, is dat men met een v12 slechts 270 haalt terwijl menigeen daar 300+ mee haalt. Wellicht had men de focus moeten verleggen, want zeg zelf, wie koopt er nou een wannabe morgen aero8 met V12 die geen indrukwekkende prestaties neerzet? Precies, niemand.
@ghost: proficiat
@futse: dank
Vette bak zeg
Prachtige bak!
Erg lelijk….heeft wel wat weg van de morgan aero
@maarten020: dat was ook mijn eerste gedachte.
Hoeft niet van mij, we hebben tenslotte Morgan al.
Vergis je niet… Dit ding is ongeveer het formaat van een Phantom…
Ik dacht dat het een moderne intepretatie was van een Bugatti Type 57. Geeft wel ongeveer aan dat ook vroeger auto’s stiekem best op elkaar leken.
Zag de wagen zelf in Genève, wat een imposante verschijning was dat! Zelfde vormen als een Morgan alleen stukken langer en breder
Waarom moet ik gelijk denken aan Joker, Batman, iets in die richting…
Alleen de kont lijkt wat op de Mercedes. Verder wel een mooi concept maar betwijfel of hier een markt voor is.
Lijkt wel een Oldscool Lancia
Het eerste wat ik dacht toen ik hem in Genève zag staan was hé daar is de z-type uit gta
Da’s een kopie van een Morgan Aeromax Coupe.
@gash: dacht ik ook meteen. Alleen hebben ze hem dan wat opgeblazen blijkbaar
Niet perse heel mooi. Vooral apart.
Ik vind hem geslaagd. Zou hem wel willen als ik al enkele andere wagens zou hebben.
Dom ding ..
Gewoon een slecht gelukte hotrod ..
Lompe stormram is het geworden ..
Zonde van de tijd en moeite ..
Er zal ongetwijfeld een (kleine) markt voor zijn. Persoonlijk vind ik het niets toevoegen aan het huidige aanbod aan auto’s.
via Android app
@potjak: nee want het Nederlandse wagenpark is al divers genoeg immers.. v40’s, Golfjes, Peugeotjes.
@autodrop: dat is autodrop met fruit vergelijken…
@potjak: daarom is er autostop mét fruit.
@erik2907: autostop = autodrop
via Android app
Ik vind dit best gaaf eerlijk gezegd! Een 6 liter V12, heerlijk om te cruisen lijkt me.
Nu ik deze zie realiseer ik me opeens dat de Wiesmann GT (of eigenlijk alle Wiesmann, ook zo retro zijn, ik ben als klein jochie van die auto gaan houden toen hij net uitkwam, maar had me dit nooit gerealiseerd 😂😂😂
Nee, dit is niet wat. Groot, lomp en dik. Er zit inderdaad wat lijnenspel in wat doet denken aan de jaren 30, maar het mist elk vorm van elegantie. En daarmee heeft dit ding in mijn ogen geen enkele meerwaarde ten opzichte van een Bentley Continental of Mercedes S.
Leuk dat ie het geprobeerd heeft, maar tis het allemaal net niet. Nouja, “net niet”, behoorlijk niet…. Als je het doet, doe het dan goed. Zo bijvoorbeeld:
https://www.hemmings.com/blog/2014/04/01/james-hetfields-black-pearl-wins-custom-of-the-year-award/
@rob: mja, ik heb er ook wat moeite mee. Sowieso is het moeilijk om oud met modern samen te laten komen. De buitenkant is niet zo moeilijk, maar binnenin? Kom op… dat stuur… Maar die Black Pearl is idd een schitterend ding, alleen die mixt helemaal niet met “modern”? En daarbij is ‘ie van James Hetfieldtaaaaah… -1 dus. ;-)
@drdre1:
Haha, James Hetfield of niet; hij weet zijn centjes wel leuk uit te geven aan auto’s ;-) Hij heeft een zeer smaakvolle custom/hot rod collectie. Deze is ook van hem (zelfde bouwer als de Black Pearl):
https://www.youtube.com/watch?v=VV3hSEjUytY

Maar ook dat is inderdaad niet echt modern. Dat is dan ook een onmogelijk, de Art Deco jaren 30 stijl en de modernste snufjes. Want hoe wil je aerodynamica, airbags, kreukelzones en dikke a-stijlen combineren met een puur door looks gedreven ontwerp? Kan niet. Onmogelijk. Krijg je dit soort kitscherige miskleunen….

Dan zo’n custom build, die hebben vaak wel een moderne solide aandrijflijn (thank god voor crate engines!), fatsoenlijke remmen en niet zelden comfortverhogende zaken als stuurbekrachtiging/airco/en dergelijke. Kun je er zonder al te veel gedoe of zorgen mee rijden. Als dat je niet modern genoeg is, dan moet je gewoon een Bentley Continental halen. Klaar. Punt uit. ;-)
@rob: Geez… DIT zijn de designs… goeie tip!
@drdre1:
Delahaye USA / Deco Rides / Terry Cook
Googelen! ;-)
Schitterende auto om te zien. Weer eens wat anders dan de zoveelste Lambo of iets dergelijks. In tegenstelling tot de Morgan die veel genoemd is loenst deze niet. Ik vind de gladde overgang van de carrosseriedelen erg mooi ook. Het zal wel een lieve cent gaan kosten maar ik zie dit liever dan de anonieme eenheidsworst bij bepaalde merken ( Kuch VW bv)
Mijn eerste gedachte was: mooi. En dat is een compliment!
Het lijkt me een bmw/rolls royce v12 als ik die inlaat zo zie.
Vind hem wel mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).