Deze BMW X3 M40i verzacht het wachten op de X3 M

Auteur: , 13 Reacties

Geduld is een schone zaak.

Op de Autoshow van Frankfurt in 2017 presenteerde BMW de nieuwe X3. Begin dit jaar deed Alpina een plasje over de vernieuwde SUV en vandaag is het de beurt aan Dahler, die er een ware X3 M van weet te maken op uiterlijk gebied.

In de basis kijken we naar een X3 M40i. Dahler heeft op motorisch gebied een leuk resultaat weten te boeken. De SUV levert nu 420 pk (+40 pk) en 630 Nm koppel (+130 Nm). Een standaard X3 M40i doet een sprintje naar de honderd in 4,8 seconden, dus dit exemplaar van Dahler zal rond de 4,5 seconden zitten. Muy rapido voor een BMW X3.

Dahler voorzag de X3 M40i verder van nieuwe spiegels, een uitlaatsysteem met vier schoorstenen, nieuwe velgen en zwarte details her en der. De M40i is niet de enige variant die van een kietelbeurt kan worden voorzien. De tuner heeft ook pakketjes voor vrijwel alle leverbare benzine- en dieselvarianten van de X3. De M40i is echter het voorlopige vlaggenschip, tot BMW het doek trekt van de X3 M.13 reacties

Zo met zwarte randen zijn die nieren gelukkig minder groot. Prima wagen zo..
@87sandyd: Ze zijn minder prominent, nog steeds wel vrij groot.
Eigenlijk best een knappe wagen die nieuwe X3 in deze uitvoering! Set originele BMW wielen er onder en hij is af.
@jay448: donker getinte ramen eruit en normale erin. Het is net een bedrijfswagen zo
@lekkerlinksrijden: mooi zo op grijs kenteken 😂
De X3 wordt steeds. Ik vind de SUV prestaties zonder tuning al verbluffend (x40i blok). De 2 serie versie is hooguit een halve seconde sneller naar de honderd.
De snelheids meter lijkt op die van alpina (foto 9)
@tristheking: foto 11 is ook leuk. Alsof je ooit de eco stand gaat gebruiken…..
Voor een tunerbak is het behoorlijk ingetogen. Extra vermogen is leuk maar zo een 0-100 tijd zegt natuurlijk niks, die paar tienden ga je niet merken. De 100-200 geeft een betere indicatie over het effect van de tuning, plus dat het in het thuisland in de praktijk toch het wat vaker voorkomende scenario is.
Ziet er strak uit zo. Voorste ramen en achterraam alleen nog zwart.
Ik was nog niet overtuigd, maar met die nieuwe spiegels eraan MOET ik hem gewoon hebben!!
En het model net onder de M is meestal de lekkerste die je kan krijgen. Dus dan nog met een chipje en leuke velgen…. De ideale X3 dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).