Deze “Dodge Ram” vult een niche waar niemand om vroeg

Auteur: , 36 Reacties

Gaaf? Eigenlijk wel. Nodig? Niet bepaald.

Met de recent onthulde Cullinan bewijst Rolls-Royce dat hun weelde en luxe niet beperkt hoeft te worden tot één carrosserievorm. Zowel een SUV als een sedan kan er voor zorgen dat je zweeft over de weg in een soort rijdende lounge bestaande uit gestikt leer, velours en andere hoogwaardige materialen. Bij de Rolls-dealer is er dus nog maar één knoop door te hakken, namelijk of je een SUV of een sedan wilt. Maybach hielp degene die last had van dit dilemma en liet zien hoe het allebei in één auto kan. De reacties waren veelal niet positief.

Gek dus dat Aznom laat zien hoe zoiets er in het echt uitziet. Het Italiaanse bedrijf, gespecialiseerd in het aanpassen van tassen en/of auto’s in bijzondere materialen, presenteert de SUV-Sedan genaamd Atulux. Om het geheel nog dat beetje extra verwarrend te maken is de basis een Dodge RAM. Juist ja: een pickup-truck. Een oude versie ervan zelfs, de nieuwe RAM is al gepresenteerd, de Atulux heeft nog het kenmerkende “Dodge-kruis” als grille. Aangezien RAM al sinds 2013 zelfstandig de pickups bouwt, is de basis dus een relatief oude RAM.

Eenmaal bezig met coachbuilden besloot Aznom (Monza achterstevoren, daar zit het bedrijf gevestigd) een extra carrosserievorm toe te voegen: coupé. Daarmee creëert het bedrijf ’s werelds eerste luxe-SUV-sedan-coupé-pickup. Op aanvraag van de markt, waarschijnlijk. De identiteitscrisis terzijde is de Atulux een bijzonder apparaat. Qua exterieur is het vrij duidelijk een RAM, maar dan met een dakkapel en een “normale” kofferbak. Dit om het sedan-gedeelte te realiseren, al lijkt het nog steeds gewoon een pickup of SUV.

In het interieur gaat de gekte gewoon verder. Laten we voorop stellen dat het interieur van een RAM vooral functioneel bedoeld is. Maak je er een luxeproduct van, dan moet je wat plastic lozen. Dat deed Aznom, het interieur is voor het grootste deel bekleed met alcantara. Dan wordt het duidelijk waar het tekort aan het materiaal vandaan komt: de Atulux zit er vol mee. Op de middenconsole achter en de stoelen is er ruimte voor sierlijk hout.

Tenslotte is Xzibit van Pimp my Ride ook nog even langs geweest om de auto te voorzien van wat gekke gadgets. Want je zal maar achterin je sufsedan zitten en behoefte hebben om Forza Motorsport 7 te spelen. Geen probleem, je krijgt twee joekels van TV’s en een Xbox om precies dat te doen. Ben je echter ouder dan veertien dan kun je gebruik maken van de champagnekoeler of de Nespresso-machine die met één druk op de knop rijst uit de middenconsole.

De Atulux voorziet een vrij specifieke groep kopers van hun droomwagen. Ondergetekende is er niet kapot van, maar leuk bedacht is het wel. Goedkoop is het ding niet: 263.000 dollar, zo’n 220.000 euro. En al zijn RAM’s nog relatief voordelig op grijs kenteken: de opgeofferde truckbed zorgt er voor dat je de Atulux gewoon op geel moet zetten. En dan merk je dat de overheid niet kapot is van zo’n HEMI V8 in het vooronder.

Met dank aan Andrea voor de tip!36 reacties

Dat is serieus veel werk geweest iig ..
@lincoln: nee hoor.
Een beetje mexicaan knutselt dit binnen 3 dagen in elkaar.
@hplh:

Whahaha ..
Ben je wel eens in Mexico geweest ??
@lincoln: ja meneer.
Vanwaar deze vraag?
@hplh:

Die piñata die ze lieten zien was dus GEEN echte space shuttle ..
@hplh: ik kan nu een opmerking maken over medelanders en in drie minuten uit elkaar halen maar dat kan niet door de beugel want dat is geen ver-van-ons-bed-show natuurlijk.
@hplh: Ik ben Mexicaans en ik kan dit bevestigen.
Wel grappig dat op foto 6 de controller uitstaat
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: heel scherp opgemerkt!
Het viel mij vooral op dat de auto naar rechts stuurt, terwijl er op de controller niet gestuurd wordt.
OT: wat een lelijk ding zeg, het lijkt net of ze een 3e zitrij hebben toegevoegd aan de carrosserie te zien
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: hij wacht waarschijnlijk tot zijn vstroominkicktyo
Zet er dan die plastic kap op die heel de laadbak bedekt
@rob5nismo: Neeneenee, dan lijkt het gewoon een canopy op een pick-up. Kan je je hond instekn. Of gewoon niets, zoals de meeste pick-ups met canopy.

Nee, het MOET wel een raar ding zijn achterop, want anders kan niemand zien dat je een speciaaltje rijdt…
@Esprit_de_Flandre: ik heb helemaal geen probleem met aanpassen van auto’s als het mooi gebeurd
Zo, proppen we hier een nespresso apparaat tussen.
@lavoro: met die 6 flessen drank is een Nespresso apparaat geen overbodige luxe.
Ideaal voor de bouw. Mooiere schaftkeet ga je niet snel vinden.
Andrea leest autoweek?
@eklasse: nee dit stond in de nieuwe eva…
@eklasse: Andrea leest geen Autoweek
Aan de slag met restant laminaat!
Zelfs een RAM die aan de vijfdeurscoupé-hype niet kan ontsnappen.
Mensen, we hebben jarenlang standaard modellen gehad. Sedan, hatchback, pick-up, station. Hou het daarbij en ga niet zelf verkrachte ontwerpen bedenken die andermans netvliezen verscheuren.
BMW zorgt al voor genoeg oogtransplantatie’s.
Lincoln ..

Black Edition ..

https://goo.gl/images/4fjNYd ..

Het enige echte origineel ..

De enige luxe SUV die klopt ..

De rest zijn kansarme meelopertjes ..
Ik vind dit dus eigenlijk best wel Gers!
Hebben we nu alle niche markten voorzien?
Panelgap to the max!

Is dat wel alcantara? Het lijkt mij eerder vinyl met een printje.
@mout: volgens Aznom is het alcantara, ik vond het zelf ook meer lijken op suède/iets in die richting.
Vind het wel cool dat ze aan een uitschuifbare laatbak hebben gedacht, want de mensen die dit kopen gaan natuurlijk ook echt iets vervoeren met dit hok 😂
Kan iemand dat skelet wat te eten geven…
Ik heb veel van foto 13 nodig om deze wagen mooi te vinden….
Als ze dat dak gewoon door hadden getrokken was het best een brute SUV geweest.
@langejohn: dan was het maar gewoon een pickup geweest met een laadback afdekking, die zie in elke hillbilly buurt. Nu is het in elk geval wat bijzonders.
Dat hout is afgrijselijk . De neus is van een pick up. Ik vind het niet passen bij een limo achtige auto. Maar op zich de ruimte en het idee van achterin is best aardig.
Blijkbaar vroeg er wel iemand om, anders werd het niet gebouwd
@koekwaus: met die 4 flessen champagne, 2 flessen sterke drank en dat Nespresso apparaat (als anti-kater) denk ik wel dat die iemand een serieus drankprobleem heeft en het allemaal niet zo scherp meer ziet.
Ik dacht dat Tatjana tegenwoordig op Hawaii zat maar ze zit gewoon achterin deze Pausmobiel.
Waarom nou weer :/ Echt zo ongelooflijk lelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).