Deze Fords in Rotterdam kun je in NL niet kopen

Auteur: , 33 Reacties

Maar waarom dan Nederland uitkiezen voor de fotoserie?

De Ford Galaxy en S-Max zijn uitstekende auto’s. Vanwege de Mondeo-genen zijn het alle twee puik rijdende vehikels. Zeker als je bedenkt dat het in eerste instantie familieauto’s zijn. De S-Max is net even wat sportiever, de Galaxy wat ruimer en praktischer.

Helaas zijn beide ten onder gegaan in Nederland. Het autotype is niet populair (lees: het is geen crossover) en Ford is geen premium merk. Onterecht of niet, grote niet premium auto’s zijn nu eenmaal lastig te slijten en de invoering van de WLTP hielp ook niet mee. Maar de twee auto’s worden nog wel in andere Europese landen verkocht. Sterker nog: ze zijn voorzien van een milde modelupdate! Nog opmerkelijker, de fotoserie van de niet-in-Nederland-leverbare auto’s zijn in Nederland gemaakt, namelijk in hartje Rotjeknor:

Ford Galaxy

Zowel aan de buitenkant als binnenkant zijn er kleine veranderingen doorgevoerd. Zo is de grille voorzien van de ‘Flying V’ (van Vignale, duh) op de Vignale-modellen en is bijvoorbeeld het dashboard bekleed met leder. Jazeker, een lederen dashboard, hoe premium is dat?

Ford

Ook is er nu meer verschil qua uiterlijk qua uivoeringen, zodat een Titanium, ST-Line en Vignale nog eenvoudiger van elkaar te onderscheiden zijn. De Titanium staat op 17″ lichtmetaal, de ST-Line op 18″ two-tone lichtmetalen velgen. Ook is de standaarduitrusting van de modellen omvangrijker geworden. Er is keuze uit een 2.0 diesel met 150, 190 of 240 pk.33 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Je bedoeld, ze zijn op een rotterdamse achtergrond geshopt…
@gebruikersnaam3: exact. Die bij CS is aan het spookrijden.
@stephane8200: die rijdt op de juiste baan hoor…
@chrisc: ik zie het net. Je hebt gelijk. Als ik hard gooi zou ik er een steen heen kunnen gooien ;)
@stephane8200: nee die baan ernaast is een vrij breed fietspad, dus dat zou nog wel kunnen. Maar de foto’s zien er allemaal idd erg geshopt uit
@gulli: ik weet het. Ons huis woont daar niet ver vandaan maar had te snel gekeken en geschreven.
@stephane8200: Oke je huis woont daar. Maar waar woon jij dan?
@daihatsucuore: “ik weet waar je huis woont” is een vaker gebruikte uitdrukking die volgens mij zijn oorsprong kent uit een bepaalde vorm van bedreigen.

Ik kan niet inschatten of jij:
(a) onder een stoeptegel woont en dit de afgelopen 10 jaar nooit hebt gehoord
(b) een poging tot trollen doet
(c) een poging tot intelligent overkomen doet
(d) alle bovenstaande antwoorden

Alle antwoorden zijn fout trouwens maar dat had je zelf al ingezien waarschijnlijk.
@stephane8200: Oei. Ik maakte een grapje. Dat is het verkeerde keelgat ingeschoten zie ik nu. Ik ben inderdaad iemand die nog nooit heeft gehoord van de combinatie “ik weet waar je huis woont” en “bedreigen”. Vandaar ook de opmerking die op een taalgrapje was gebaseerd en totaal niet op agressie. Wel pak ik met alle liefde de stoeptegel op om wat zand over dit alles te doen. (Opnieuw, dit is niet om uw huis pijn te doen maar om wat zand onder de stoeptegel te halen – weer zo’n sappig grapje van ondergetekende). Nog een hele fijne avond gewenst!
@daihatsucuore: ik zat je in de welbekende zeik te nemen. Dat is voornamelijk omdat het een slechte grap was die matig tot niet overkwam.

Dat jij mij dan weer veel te serieus neemt is wel tamelijk ironisch te noemen.
@stephane8200: Potverdorie, maar mijn hele bestaansrecht is gebaseerd op slechte grappen. Kan ik weer met mijn plas naar de dokter.
@daihatsucuore: ja, de dokter zie jou weer met je (ge)zeik aankomen. Sterkte ;)
@gebruikersnaam3: het lijkt net geshopt, maar als je goed kijkt, zie je dat de reflectie in de ruiten van de auto op pagina 9 daadwerkelijk het pand aan de overkant toont. Toevallig ken ik de situatie ter plaatse. Dus ik denk dat hij er toch echt heeft gestaan. Bovendien zijn de kustlijn locaties ook vlakbij Rotterdam (Tweede Maasvlakte). Als de auto’s er niet echt heen waren gereden, hadden ze daarvoor ook net zo goed een andere fotolocatie kunnen kiezen.
@1000bochten: die deli is ook zeker hip volgens het Internet: https://hipstudio.nl/project/rolphs-deli-by-hmb-rotterdam/
Omdat Rotterdam.
Toch vind ik die interieurs van o.a. De nieuwe focus helemaal niets als je het vergelijkt met een net zo’n oude golf of mb of zelfs een seat.. Het is het gewoon niet, goedkope knopjes en het ziet er allemaal zo bij elkaar geraapt uit. Dat stuur ook. Jonge een gameboy is er niets bij.
@soundgarden: die mening deel ik toch niet. In het huidige dashboard zie ik toch veel terug wat ik ook bij de concurrentie zie. Ja materiaalgebruik kan hier en daar beter maar dat denk ik bij Seat bijvoorbeeld ook. Interieur is misschien niet het beste maar het geweldige onderstel compenseert veel
@chriscross: …en wat te denken van die dol dwaze rooster oriëntaties.. het is nog net geen SAAB.
@chriscross: ben nog niet eens over die tablet begonnen, die lijkt er echt gewoon op geplakt omdat er nergens anders logische ruimte was om het netjes in te verwerken. Smaken verschillen.. Maar ford blijft ford, gewoon geen geweldige interieurs. En daar kijk je toch het meest tegenaan.
@soundgarden: ieder z’n mening
Omdat ze de Duitse steden met de diesel niet meer binnenkwamen? (Grapje, want Euro6)
Die Fords zijn nooit in Rotterdam geweest! De fotograaf wel denk ik.

Goeie booty trouwens op de een-na-laatste foto 😍
@gulli: oké nu ga ik de fotoserie tóch kijken
Maakt niet bijna ieder merk hun shoots in Rotterdam door de moderne skyline?
@dutchdriftking: Valencia is ook een toplocatie, al vele jaren. Menig model is gepresenteerd met foto’s bij het wetenschaps museum.
Ondanks de Crossover hype blijft het vreemd dat deze auto’s zo slecht verkopen. Ze zien er prima uit, rijden goed en je krijgt bijzonder veel waar voor je geld.
@saffie89: niet in NL.. daar waren ze tegen de 50k voor een leuk uitgeruste Smax
Mijn S-max uit 2011 heeft ook al leer op het dashboard , dus zo nieuw is dat niet. Jammer dat ze hier niet meer verko verkocht worden. Is echt een fijne auto. Je hebt totaal niet in gaten dat je met zo’n grote auto rijd . Onderstel op standje sport en lekker bmw’s pesten
@jarnobakker: importeren is zo gedaan joh. Gewoon over de grens shoppen dus.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Greta zou zeggen “how dare you!!” En natuurlijk heel boos kijken.
Jammer dat dit soort praktische en fijn sturende pakezels het veld moet ruimen voor speelgoedauto’tjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).