Deze Mercedes is de ultieme kampe(e)rbak

Auteur: , 39 Reacties

Stiekem willen we dit allemaal: je matje laten groeien, de hele dag Peter Beense op de radio en een huis met wielen eronder.

Kamperen is een geweldige ervaring. Je bent één met de natuur, je kan gaan en staan waar je maar wil en het is heerlijk ontspannen. Althans, dat moet wel, want elke zomer zien we ze weer bepakt en bezakt struinen langs de campings. Mercedes wil van dit gigantische succes een graantje van meepikken en komt met dit bijzondere schepsel op basis van de splinternieuwe X-Klasse. De auto wordt op dit moment onthuld op de CMT-beurs in Stuttgart. Dat is een soort IAA, maar dan voor kampeerders. @Wouter en @CasperH zijn daar absoluut niet aanwezig om verslag te doen.

Toch wilde we je deze niet onthouden. Mercedes heeft natuurlijk de ‘Marco Polo’-varianten op basis van de Vito/V-Klasse. Deze nieuwe variant is er voor de mensen die avontuurlijkere plannen hebben dan Omroep Max te voorzien van beeldmateriaal. Nog een voordeel ten opzichte van de Marco Polo editie: je hoeft er niet constant mee te rijden. Het kan eraf gehaald worden. De firma Tisscher is verantwoordelijk voor de opbouw.

Het is nog een redelijk praktische camper ook. De stahoogte is bijna twee meter en het bed is 150 cm breed. Ook is de camper-opbouw voorzien van een keukentje met drie-pits gasstel. Deze is weg te klappen om ruimte te maken voor een tweede slaapplaats. Het allerfijnste is nog wel dat er een toilet aanwezig is. Het grootste nadeel van kamperen is toch wel over de camping lopen met een toiletrol in de hand. Het is zo gênant dat iedereen kan zien dat je voornemens bent een flinke bruine trui te gaan breien. Daarom is kamperen met een MINI Countryman linke business.

Een ander item voor de Mercedes-Benz X-Klasse is outdoor-keuken, ontwikkeld door VanEssa (nee, die Vanessa). Deze wordt ook gemonteerd in de laadbak, dus het is niet te combineren met de camper opbouw. Deze 250 kilogram wegende installatie behelst een wasbak, gasstel en koelbox. Ook is er voldoende aflegruimte voor bestek en servies. Het geheel kan keurig weggewerkt worden onder de teak-houten cover.39 reacties

Konden er echt niet meer foto’s vanaf?
@mikje90: Daar ben ik ook benieuwd naar en hoe knus het zou kunnen zijn met een vleugje warme Maybach ambiance. En anders iets gezelligs, geïnspireerd op de tinyhouse movement.
@gallardogt: dan neem je “tiny house movement” wel wat te letterlijk als je jouw Tiny house achterop een pick-up bouwt.
@mikje90: Inderdaad. Als het goed is, is de gallery nu te bewonderen. Dankjewel!
Wat een heerlijk geschreven stuk tekst!
@toyotafortuner: die titel😂
Heb ’t op het hele kamp nagevraagd, maar niemand van ons mot zo’n ding…


Waarom zou je in zo’n krap hok vakantie gaan zitten vieren als je thuis in je eigen ‘wagen’ alles hebt wat je nodig hebt. Dit is trouwens het interieur van onze nieuwe wagen, bij Jannes gebouwd. Let niet rommel en de ietwat stoffige vloer.

http://hgtvhome.sndimg.com/content/dam/images/hgtv/fullset/2013/8/1/0/RS_Dahlia-Mahmood-white-black-classical-entryway-ceiling-detail_4x3.jpg.rend.hgtvcom.1280.960.suffix/1400982648354.jpeg
@moveyourmind: wit met zwarte accenten…
Typisch…
Pro-tip:
Als je een poepert gaat doen op een camping, scheur dan bij de tent (of waar je ook mee weg bent) vast wat van de wc-rol af, stop het in je broekzak en loop dan naar de wc’s. Dan ziet ook niemand dat je een grote boodschap gaat doen.
@banaan7: Of loop gewoon met je wc-rol naar de wc. Ik snap dat taboe nooit zo goed. Waarom is poepen erger dan zeiken? Elk mens doet toch allebei?
@loremipsum: he, we moeten al die luxepaardjes hier ook adviseren he.
Beetje mekaar helpen kan nooit kwaad ;)
@banaan7: Maar de echte luxepaardjes gaan toch helemaal niet tussen het plebs op de camping zitten? Die slapen gewoon comfortabel in een hotel.
@banaan7: En dan kom je papier te kort…
Bovendien weet de buurman/vrouw ook wel dat je hebt zitten schijten als je pas na een kwartier weer terugkomt ;)
@trustmeiamanengineer: maar dan is het de kunst om te onthouden hoeveel velletjes je nou steeds gebruikt! Maar alleen de meest hoogbegaafde mensen kunnen dit. Het is mij zelf ook nog nooit gelukt.
@banaan7: Mensen die grote boodschappen doen op vakantie zijn echt niet normaal!
Kan de ietwat meer prijsbewuste kampeerder ook opteren voor de Nissan Navara?
@cloverleaf: braken die niet doormidden?
@banaan7: de x-klasse IS een Navara
Wat een ding zeg. Kan je net zo goed een volwaardige camper kopen. Het voordeel van zo’n ding is juist dat het lekker compact is.
Willem, ik hou van jou en je geweldige brein.
@ikschrijfookoverautos: Ahhhhhh Lief..
Een gemiste kans voor @wouter en @casperH ….
@406_v6: Die mannen willen 2018 ook gewoon leuk beginnen.
Een hele dag rondlopen tussen de campers en caravans helpt daar natuurlijk niet aan bij…
Deze is veels Hipster-der-der en is in Japan gewoon verkrijgbaar :
https://goo.gl/images/VEP3BD

https://goo.gl/images/KRkVdh
@desjonnies: Bedankt. Daar ging mijn eten.
En toch mis je de luxe, klasse en uitstraling van een dubbelasser Tabbert…
@trustmeiamanengineer: Helemaal wanneer gekoppeld aan een gedateerde S klasse diesel met AMG velgen…
Het lijkt van een krampeersmart. Ik had al niks met kamperen en nu al helemaal niet meer.
@willeme: de Tischer 230S opbouw heeft -optioneel- een douche & wc aan boord, dus je kunt gerust een paar bruine rioolkarpers uitzetten…
Te zwaar, te klein, onhandig en valt buiten het kameerpautotarief van de belastingdienst. Dus zo’n ding heeft totaal geen op Ned. kenteken.
Nou nou Nou,ik zie weinig voordelen in deze opbouw. Hang je toch gewoon een dikke Tabbert 750 achter je x klasse ?
Even tussendoor. Ik heb er ondertussen al een 3500km mee gereden. Hij rijdt echt wel prinsheerlijk hoor!
Een UN witte Landcruiser met extra brandstof en watertanks, Uhf bakkie met meterslange antenne, extra accu’s een snorkel en tentjes op het dak. Dat is voor mij pas de ultieme kampeerbak.En dan met zo een ding op de oude Audi camping Union Lido(Venetie) gaan staan, waar het er om gaat wie de grootste door een A8/7/S voorgetrokken Tabbert/Hobby met 3 voorgevels heeft.(4 incl. die van Brunhilde Tabbert)
Dat ding heeft wel flink wat overhang achter. Ik hoop maar dat deze niet gesponsord wordt voor Erica op Reis. Zodra Terpstra het campergedeelte instapt ligt dat ding op z’n rug.
@Edge: rustig aan, Erika Terpstra is de belichaming van de Nederlanse sport! Zie je Terpstra, denk je: sport.
Ik moet nog een beetje wennen aan die Japanse Mercedes.
Dit mag wel maar als het over een buitenlandse cultuur gaat is het racistisch voel me ook in de zeik genomen als woonwagenbewoner op deze titel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).