Zoveel campers werden er in 2017 verkocht

Auteur: , 15 Reacties

Wij Nederlanders maakten onze naam weer eens waar.

Zoveel campers werden er in 2017 verkocht

Afgelopen jaar bleek uitermate goed te zijn voor de verkopen van campers. Historisch gezien was er slechts één jaar dat het beter deed. 2017 moet het maar net afleggen tegenover 2008, die nog steeds fier bovenaan staat. Toch deden ook de caravans het niet verkeerd.

In totaal steeg het aantal verkochte caravans met 8,6 procent naar 6.592, met nog een maand op de kalender. Bovag, die de statistieken verzamelde, verwacht dat het tot en met 31 december zo rond de 6.665 caravans zal verkopen. In vergelijking met het jaar daarvoor betekent dat een stijging van bijna 600 caravans. In 2016 werden er in totaal 6.070 caravans verkocht.

Vergeleken met de caravans hadden de campers een nog veel beter jaar. Bovag verwacht aan het eind van het jaar dat er tenminste 1.750 campers verkocht zijn, waarmee ze bijna op het niveau van 2008 geraken. Destijds werden er liefst 1.803 stuks verkocht, een record dat al jaren staat. Desondanks is 2017 een buitengewoon jaar voor campers, aangezien er een groei van 21,2 procent wordt genoteerd.

Vouwwagens maken het zelfs nog bonter dan de campers. Hier nam het aantal namelijk met 22,1 procent toe en stegen de verkopen van 1.623 stuks naar 1.981 stuks.

De verkopen zijn in lijn met de berichten van verschillende instanties, die de afgelopen jaren rapporteerden over een enorme groei in kampeervakanties. De aantallen groeiden de laatste jaren gestaag door naar 4,2 miljoen en 2,9 miljoen vakantiegangers in binnen- en buitenland.

Beeld: Saab camper via @wolfssjrd15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Haha, het is echt Mark Rutte op die foto.
@rulefollower: Volgens mij is het Buma.
@torsen: Volgens mij is het Albert Verlinde
@edge: Shit! Ik denk dat je gelijk hebt!
@torsen: kwalbert rijdt geen SAAB, Rutte wel
Ik neem aan dat de meeste campers aan verhuurbedrijven zijn verkocht, wat het plaatje toch enigszins vertekent.
@potver7: True, ze hebben een investeringsjaartje gehad…
Lijkt me geen gekke ontwikkeling gezien de prijzen van de sta-caravans/chalets in de mediterraanse landen in de zomer. Dan zou ik ook zelf met mijn onderkomen gaan slepen.
Een camper voor je neus is natuurlijk ook k#t maar minder erg dan een caravan. Goed nieuws dus
Betalen voor zelfkastijding, wat een droefenis
@apriliarsv: Leg eens uit dan? Met mijn klassieke VW campertje (69) combineer ik de mooie dingen in het leven. Heerlijk toeren met een klassieker langs bijvoorbeeld de Franse Riviera. Het genot van de vrijheid tezamen met het gemak van je eigen spulletjes bij je hebben. Campings zijn tegenwoordig echt wel prima en als een een beetje zoekt heb je zelfs je eigen sanitair. Dat doet nauwelijks onder voor sommige ‘huisjes’ of goedkope hotelkamers. Mijn vakantie begint op de oprit en eindigt daar ook. Geen gedoe met drukke vliegvelden, transfers paspoortcontroles, krappe vliegtuigen.
Maar ieder zijn eigen ding. Ik rij liever in 3 dagen naar zuid Frankrijk dan in 3 uur vliegen naar Turkse all-in resorts.
@apriliarsv: Is geen zelfkastijding hoor, je kunt het zo luxe maken als je zelf wil.
Wij hebben koelkast met vriezer, maar ook verwarming e.d.

Maar belangrijker nog, ik parkeer hem overal waar we maar willen, dus ook midden in de natuur (4×4)

Een hotel kamer vind ik prima op zakenreis, maar veel meer dan een (saaie) plek om te slapen is het niet.
De nieuwe camper bevalt inderdaad prima.
Hoop fans van ‘We zijn er bijna’ blijkbaar
Een Saab-camper, pfff echt erg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).