Deze Opel vergeet je vanaf nu nooit meer

Auteur: , 30 Reacties

What has been seen...

Potjandikke we worden oud! We schrijven 1993. Grunge-bandjes zingen over hoe vervelend het wel niet is als de jeugd niks te zeuren heeft, Alain Prost wordt met twee vingers in de uit de kluiten gewassen neus F1-kampioen, Bill Clinton wordt geïnaugureerd als president van Amerika en Opel maakt het publiek op de IAA in Frankfurt dat jaar aan het gniffelen met de Scamp; een pickup-gevalletje op basis van de Corsa.

Naast de Scamp komen de Duitsers ook met een Tigra cabrio en een jaar later met de Scamp II op de proppen, maar beide autootjes waren niet zo grappig als de originele Scamp. Het lijkt namelijk een simpel gevalletje achterbank eruit, vanaf de B-stijl de zaag erin, felgekleurd interieurtje erin en klaar is je te heet gewassen El Camino. Niet dus!

Het kostte namelijk nog veel minder werk om deze Scamp te bouwen, aangezien de achterbank er gewoon in bleef zitten. Geen El Camino, Ute of pickup dus, maar een heuse Landaulet voor de krappere beurs. Helaas is links en rechts knap weinig informatie te vinden over dit maffe karretje, gelukkig hebben we de foto’s nog. Dat het karretje niet in productie is gegaan zal verder niemand verbazen.30 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik heb jaren geleden een keer een tigra gezien daar was de achterkant ook zo van verbouwd
@rob5nismo: als je daar de achterklep uithaalt ben je er al bijna…
@timt: ja klopt alleen hebben ze heel de achterwand dicht gelast echt van dak tot vloer en een bodykit er omheen en volgens mij kameleonlak met gouden flakes.
Maar goed dat was 12 jaar geleden ofzo
@rob5nismo: bij die slechte rip-off van pimp my ride inderdaad
Kende deze conceptcar niet. Vind de B nog altijd de leukste Corsa uberhaupt. Dat uit een periode dat Opel nog het best verkochte merk van NL (en EU!) was. Wat een tijd!
@lalancia: Jammer dat de CorsaB roeste alsof het een ford Ka is. Je ziet ze nauwelijks meer, of alleen in erbarmelijke staat.
@LaLancia: en toen gingen ze nog harder roesten dan een Alfasud uit de jaren 70….
@rufctr01: Dat dacht ik ook, totdat ik in Osdorp op kamers ging. Corsa’s B bij de vleet!
@lalancia: Mijn reactie was eigenlijk meer voor @fiestacruizer bedoeld…
Iemand bij Opel had tijd én een nieuwe zaag…
Er bestaat ook een “gewone” corsa pickup:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQDUe9i9kg2iTmhVmDTfhMGyqxXBBeKevF3jUAc11GxQj_lD0oO_A
Lang niet zo grappig als deze overigens.
Ligt het aan mij of heeft deze een langere wielbasis? Daarnaast zijn de portieren van een driedeurs maar de achterlichten van een vijfdeurs. #whocares
@Dizono: heeft de vijfdeurs geen langere wielbasis? Wellicht dan dat chassis gebruikt.
@Dizono: Jeetje, weet niet of ik naasr jou zou willen zitten op een feestje hoor… ;-)
@live4life: Je kunt prima bier drinken met Dizono, geen zorgen :)
@live4life: ik vermoed dat je alleen niet over achterlichten moet beginnen…
Er is uiteindelijk wel een pickup van de Corsa B gekomen. Gebouwd in Zuid Amerika en verkocht als Chevrolet Corsa Pickup. In Zuid Afrika werd hij wel verkocht als Opel Corsa Pickup.
Als ze er nu een kek hardtoppie bij hadden geleverd dan had het nog wat kunnen worden als special. In die tijd kon Mega immers ook de Tjaffer verkopen.
Yes! Parkeer maar voor de deur #allesbeterdangrijs
Mocht iemand zich afvragen waar BMW het idee voor dat M sport stuur (zoals in de witte M2 van laatst) vandaan heeft, kijk eens naar deze Corsa.
Ach, ze hebben in iedergeval de velgen later onder de Astra F 1.6 16v Sport gedaan. Is het niet helemaal voor niets geweest.
Hier in Zuid Afrika een een Corsa “bakkie” en veel voorkomende auto. Google maar eens: https://www.google.nl/search?q=opel+corsa+bakkie&client=safari&hl=nl-nl&prmd=insv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiMzp3lxOrRAhXsAMAKHbypA5gQ_AUIBygB&biw=375&bih=559
@horza: lol! Geweldig
@horza: super gaaf!
Ze zien er niet zo slecht uit. Hoeveel kost zn bakkie omgerekend?
@kimhung: eerste model vanaf ongeveer 2000euro. Neem maar eens een kijkje op Gumtree.co.za en zoek maar de Corsa Utility
Op die renders is het net een te heet gewassen Frontera.
Als ze hem nou met die kekke kleuren van de tekeningen hadden uitgebracht was het misschien nog wat geworden. Net zo maf als die Suzuki X90. Nee brengen ze de persfoto’s in saai donkergrijs, zo win je geen zieltjes natuurlijk.
Leuke velgen
Die zwarte met oranje accenten ziet er wel leuk uit eigenlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).