Deze Porsches doen je naar die goeie ouwe tijd verlangen

Auteur: , 11 Reacties

Toen mannen nog borsthaar hadden.

In het Verenigd Koninkrijk doen ze dingen net even anders. Niet altijd positief (het eeuwige Brexit-gezeik), maar qua historie weten de Britten altijd gave dingen te doen. Op autogebied is er onder meer de jaarlijkse feestjes die op het terrein van Goodwood plaatsvinden. Afgelopen weekend vond de 77th Goodwood Members Meeting plaats en zo waren er bijvoorbeeld deze Porsches te bewonderen.

Niet doodsaai zoals in een museum of statisch op één of andere autobeurs, maar open en bloot op het Goodwood Motor Circuit met draaiende motor. Porsche had voor het eerst vier rijdende exemplaren meegenomen van de 917. Zo was onder andere het eerste exemplaar met chassisnummer 001 was aanwezig. De auto is recent gerestaureerd. De andere aanwezige Porsches betroffen de 917/30-001, de 917 KH en de 917/30 Spyder.

De klassieke racers met iconische livery’s in de omgeving van Goodwood doen je even de huidige wereld vergeten. Bladerend door de gallery verdwijnen zaken als Formule E of elektrische auto’s naar de achtergrond. Porsche kon het niet laten om er toch een moderne twist aan te geven. Naast de klassiekers had de Duitse autofabrikant ook een 919 Hybrid meegenomen naar het Britse auto evenement. De keuze voor de 917 is overigens geen toevalligheid, de raceauto viert dit jaar zijn 50ste verjaardag.

Deze Porsches doen je naar vroeger verlangen11 reacties

Dat doen ze dan wel goed, die Engelsen. Is er al een petitie om dit in Nederland in een of ander straatcircuit dit uit te voeren?

Ik ben voor
@whoppie: porsche zet zich goed in bij de historische races op Zandvoort in september, ben ff de naam kwijt…
@davelepeef: Historic Grand Prix. Aanrader, al vaak geweest en Porsche en BMW nemen vaak fraaie modellen mee.
@lotuselises2: dat :)
@whoppie: Ondanks dat het mij een leuk idee lijkt zal het nooit in de buurt komen van Goodwood Revival. De sfeer tijdens dat weekend is iets wat je alleen in Engeland kan vinden…
James May een week of twee geleden ook een hartstikke tof stuk over de 917 in The Grand Tour. Dickie Atwood, die namens Porsche in 1970 de 24 uur van Le Mans won met de 917K, mocht in dat segment bijna 50 jaar weer in de 917K plaatsnemen. Het was prachtig om te zien hoe hij als inmiddels 78-jarig opaatje dat ding over het circuit veegde. Niks rustig aan, maar knallen met dat ding en hem gebruiken waar ‘ie voor gemaakt is.
@edge: Dat zijn wel de stukjes The Grand Tour die het kijken waard zijn zeg, ook laatst over de ‘nieuwe’ Delta Integrale en Stratos. Echt genieten!
@edge: Was inderdaad een geniaal stukje, erg van genoten.
Nu mis ik een anekdote van @desjonnies. Wat kan die man altijd mooie verhalen vertellen over vervlogen tijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).