Deze rode Chevrari 365 staat te koop in Nederland

Auteur: , 54 Reacties

Koop 'm en jaag op drugsbaronnen terwijl je naar Phil Collins luistert.

Het is namelijk weliswaar geen échte Ferrari, maar wel een echte McBurnie. McBurnie is het bedrijf dat Corvette’s ombouwde om eruit te zien als Ferrari 365 GTS/4 voor de cult classic Miami Vice. Het verhaal is eigenlijk genoegzaam bekend: de producers van de show wilden graag dat het personage van Don Johnson rondreed in een Fezza. Ferrari zag daar echter aanvankelijk geen heil in.

Noodgedwongen weken de TV-makers uit naar McBurnie om een paar lookalike’s te laten fabriceren. De show werd vervolgens een belachelijk succes, waardoor Ferrari min of meer bakzeil haalde. Ze leverden uiteindelijk toch maar twee zwarte Testarossa’s af, teneinde de neppe 365 van het toneel te doen laten verdwijnen. En dus werd de 365 in de aflevering ‘When Irish Eyes are Crying’ opgeblazen met het toepasselijke ‘Cry’ van Godley and Creme op de achtergrond. Niet veel later rolde Sonny Crockett/Burnett in de iconish geworden witte Testa. Dat die inmiddels wit gespoten was, had als reden dat dat betere nachtelijke shots opleverde.

Maar goed, zo’n Testarossa (rijtest) is tegenwoordig een beetje prijzig geworden en bovendien heb jij behoefte aan verchroomde nep-Borrani’s. Dat begrijpen we. Gelukkig kan die vurige wens van je in vervulling gaan. In Oudkarspel staat namelijk deze rode McBurnie op je te wachten.

In tegenstelling tot de Corvette C3 waar de auto van Sonny op gebaseerd was, is deze McBurnie gebouwd op basis van een Corvette C4. Zoals bekend is collega @willeme helemaal weg van die auto, dus dan moet het wel een puik ding zijn. En ja, het is natuurlijk altijd lastig dat het ‘geen echte’ is en dat je bij de pomp de keuze hebt tussen dat schoorvoetend eerlijk toegeven of met weer een iets langere neus wegrijden. Maar, kijk naar die stoelen, kijk naar die cleane lijnen, dat dikke achtersteven. Ziet het eruit als een straf om hiermee te rijden?

Begluur de beelden en houdt daarna je laptop/telefoon/tablet/LISA even tegen je oor. Als je nu heel goed luistert hoor je het al een beetje. Dum-dum-dum-dum-dum-dum-dum-dum-dum-dum…in the air tonight. Onder de kap van deze bolide huist een dikke 5.7-liter grote V8 en op de teller staan pas 17.000 mijlen. De vraagprijs bedraagt 49.500 Euro. Daar koop je weliswaar ook een schraap-E-segmenter voor, maar kom op, bij jou brandt het vuur toch nog?Bedankt Freddy voor de tip!54 reacties

Moet je wel een plaksnor op als je er in rijd.
@Donstil: Verkeerde 80’s Ferrari. Bij deze volstaat een wit pak en schoenen zonder sokken. ;-)
@donstil: en een wortelbroek aan.
En blote voeten in instappers met lovertjes.
Een t-shirt onder de colbert-met-opgestroopte mouwen.

brrr…
Oké ik vind deze dus echt super gaaf. ?
@timmix: maar je weet het nog niet zeker?
@e550: Als je op je telefoon een emoticon plaatst snapt die stomme app het niet en verandert deze hem in een “?”, op de iPhone althans.
@timmix: Opzoek naar bevestiging van anderen?
@fanboy: ik had idd een emoji geplaatst, maar zoals de persoon hierboven aangaf, de app snapt dat niet.
Ik vindt deze nog mooier dan de originele??
@alfaromeosportiva: Ik drink nóóit T, meneer.
@SimonMc: @e550 kom dr maar in.?
Ik vind het wel een gaaf ding hoor, ziet er gewoon goed uit. Zeker vanaf de neus gezien vind in hem erg mooi.

Zo @rachid, deze tip pak je me mooi niet meer af!
@viezefreddyw: Haha, mooie spot!
Deze week doe ik het rustig aan, eerst focussen op school weer!
Heerlijk ontwerp! Wat zou deze toch heerlijk zijn mee te cruisen in de zomer…
[nerdmode]
EDIT: My bad! Ik zou zweren dat het Definitely Miami was…fixed.

Hierin rijdt een wapenhandelaar al met één van de zwarte Testarossa’s die later wit gespoten zouden worden.

Overigens was er oorspronkelijk wel een echte Daytona geregeld voor de serie voor stilstaande shots, maar deze was van een particulier die zich bedacht toen er schade was. In de pilot aflevering zie je deze in het allereerste shot van Sonny in de auto.
[nerdmode/]
@pfranze: ik blame deze video https://www.youtube.com/watch?v=8-cd3cNsuyE
@jaapiyo: Maakt niet uit, maar waarom edit je mijn reactie?
@pfranze: dat is de S.O.P.. Als in de comments blijkt dat er een foutje in de tekst staat passen we dat aan en editten we de comment. Als we dat laatste niet doen staat het vanaf dan namelijk goed in de tekst en slaat de comment nergens meer op. Normaal gebeurt dat middels een standaard -edit: bedankt is gefixt-. Omdat je nog wat meer tekst had, heb ik er even een custom edit van gemaakt zodat de rest bleef staan.
Andere spiegels en deurgrepen, raamlijst rood spuiten en ik rij er ongegeneerd in weg!
@jeaup:

En eventjes het dashboard vervangen…
Graag met de Crocketts Theme of In The Air Tonighr casette erin en op autorepeat
Vette Ferrari!
Ondanks replica vind ik m echt vet
(Gemiste kans rachid)
@janmetdelangeachternaam: Haha, er komt genoeg moois aan deze maand, maar @viezefreddyw die heeft het toch wel geflikt dit keer!
Destijds grote fan van Miami Vice (waarom weet ik ook niet want om het nu terug te zien is tenenkrommend) maar nep is nep en rijdend in een nepauto straalt af op je eigen geloofwaardigheid.
@seicilindri:
cult toen.
toen was toen.
je wilt je eerste liefde ook niet meer tegenkomen.
Ech-nie !
@desjonnies: best wel : ik ben er mee getrouwd
via Android app
Daar wil ik best een dag mee op pad! Maar kopen, nahh. Spaar ik wel door voor een echte ferrari, 1:18 moet lukken.
Is dat een Ferrari badge op de neus ?
Maar is deze serie nog te kijken op het wereld wijde web bijvoorbeeld?
Dit is bruut, gaaf, mooi. Ik wil ‘m!
Leuk weetje over Miami Vice, door een fout in de programmering kwam de ‘Daytona’ vreemd genoeg toch nog in een aflevering voorbij nadat de wagen opgeblazen was.
als je niet net doet alsof het een Ferrari is, is het best een leuke cabrio.
Volgens mij is het een Mardikian, Albert Mardikian is de maker van de replica.Prijzig maar wel goed, or I am I wrong?
Is het niet waard voor dat geld
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Nooit geweten dat de zwarte ‘Ferrari’ in de serie geen echte Daytona was, maar ja ik was ook maar net tien in de tijd dat Veronica de serie uitzond.
@marinepower: kwam van het weekend weer ergens voorbij, dus je kunt het mogelijk goedmaken ;) Kwam na Nightrider overigens…
@davelepeef: op een van die wat nieuwere zenders. Sbs 9 of Fox of weetikveel hoe die meuk allemaal heet. Collega van mij komt er speciaal zijn nest voor uit als het zijn dienst niet is.
Wel heel netjes gedaan.
Dat interieur, zo mooi!…..
Man man wat is dat toch met die app? Op de website: 31 reacties. In de app: geen reacties. Eerste reactie is van 8 uur geleden!!!
@henk123456: er zit een refresh knop net onder de foto’s aan de rechterkant. Soms helpt dat. Ik herken wat je zegt.
@stephane8200: zie m’n onderstaande reactie ;)
@henk123456: amen. Helemaal ruk de laatste tijd. Leukste grap???? Ik druk op de refreshknop zoals hier aangegeven, vervolgens verdwijnen reacties waaronder degene die het refreshen oppert :’)
@davelepeef: @CasperH @Jaapiyo misschien eens tijd om met jullie developer hierheen te kijken? Ik bedoel, we leven in 2016 en volgens mij moeten de reacties uit dezelfde database geladen worden…
@davelepeef: gelukkig, ik ben niet de enige die er last van heeft. Ik kan me ook bijna niet voorstellen dat @autoblogger en/of collega’s er niet druk mee bezig zijn. Wellicht moet ik maar een krat bier aan ze beloven als ze het weten te fixen.
@davelepeef: ik zei al: “soms werkt het.” Meestal niet dus ;)
Heerlijk zo’n blik terug in de tijd naar toen America nog great was.
@lekbak: sorry, je reacties staan in m’n mail maar nog niet hier :D
Ervoor uit bed kopen is één ding, de DVD sets kopen een ander. Ik koos het laatste ;)
En welja, ik neem aan dat pijnpunten worden aangepakt. Het wordt wel irritant en ik weet ook niet sinds wanneer het is. Ook bij de spots is het rommelig met reacties.
@davelepeef: Jeetje, nu heb ik ze dus wel weer gelijk.

Een aantal weken geleden heb ik een update geïnstalleerd die daarvoor al een aantal weken klaar stond. Met die update is het een stuk onregelmatiger geworden. Daarvoor ververste de gehele app zich na een reactie van mij. Soms was het dus een kwestie van ergens op reageren en dan kon ik de rest ook zien. Nu niet meer, soms verdwijnen er zelfs reacties nadat ik ververst heb of zelf gereageerd heb. Erg vervelend. Maar er is goede hoop.

@autoblogger krijgt een kratje bier van mij als hij het dit jaar nog oplost (smaak naar keuze).
Mooie replica! Van een van de mooiste Ferrari’s ever (mijn mening dan).
Alleen dat interieur……

Het schakelpatroon is juist de reden waarom je een oude Ferrari wilt hebben. Dan nog (bijna) liever een echte Mondial ipv deze..
Dat ding heeft een best goede stance, vind ‘m wel geslaagd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).