Deze vrouw probeerde het oranje licht te halen

Auteur: , 29 Reacties

De schade?

Deze vrouw probeerde het oranje licht te halen

Die liegt er niet om. Los van alle materiële brokken wist de dame achter het stuur maar liefst 10 voetgangers te verwonden. Een van de slachtoffers moest helaas naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Het ongeluk gebeurde in Midtwon Manhattan (New York) en naar verluidt probeerde de bestuurster een oranje verkeerslicht te halen.

Mevrouw gaf gas bij waarop ze een taxi ramde. Hierna veranderde de koers van de SUV en reed het gevaarte de stoep op waar verschillende voetgangers werden geschept. In de Suburban zaten twee vrouwen en een kind. De politie gaat verder niet uit van een terroristisch motief.

Wij ook niet, maar op basis van deze informatie gaan wij er wel van uit dat mevrouw voortaan beter de bus kan pakken.29 reacties

Grote vraag is, was het nog oranje?
Dat was dan zeker een vrouwelijke “verwarde man”
Vrouwen en auto’s het zal ook nooit wat worden.
Het is ook een speciaal volkje, die Amerikanen. Een Amerikaan in een auto is werkelijk een dodelijke combinatie. Ze hebben echt geen idee met wat ze bezig zijn tijdens het rijden. Ik woon er nu zo’n 1,5 jaar en de dingen die je hier ziet zijn echt om van te janken. Ongelooflijk gewoon. Vaak stel ik me dan ook de vraag of Amerikanen niet gewoon iets minder begaafd zijn dan Europeanen. Het gemiddelde IQ hier kan niet hoger zijn dan 65. Trouwens, het praktijkexamen in veel staten is niet eens op de openbare weg! Ik herhaal dit even: HET PRAKTIJKEXAMEN IS NIET OP DE OPENBARE WEG. Kies zelf maar of je hier nu heel hard moet om lachen of janken, of allebei. Knettergek volk. Een zielig en triest apenland, dat is wat het is. Godverdomme. Sorry, slechte dag gehad; teveel debiele Amerikanen gezien.
@kapiteinaudi: uit interesse, niet om je aan te vallen ofzo; waarom woon je er dan nog?
@kapiteinaudi: al mijn ervaringen in het verkeer in de VS zijn tegenovergesteld. Ze zijn hoffelijk, geduldig en correct in het verkeer. Ze jakkeren nauwelijks, geen bumperklevers en stress. Nee ik rij liever daar in de spits dan hier over de A2.
@airc: ik heb een paar jaar in de VS gewoond en ben het met je eens. Maar ook met @kapiteinaudi. Ja ze zijn hoffelijk en geduldig. Een ‘four way stop’ zou een ramp zijn in Europa. Maar ik heb de meest bizarre ongelukken gezien in de VS. Wagen beheersing en anticiperen is zeker geen sterk punt daar. Over het IQ laat ik me niet uit, dat zal wellicht aan de slechte dag van @kapiteinaudi gelegen hebben…
@kapiteinaudi: daarom ga ik er ook niet meer heen. Ik ben er vaak geweest, maar het gezeik begint al op het vliegveld (je bent terrorist tot het tegendeel bewezen is) en dat volk daar is echt…
Het is een vreselijk mooi land. Jammer dat er Amerikanen wonen.
@fijnkonijn: laten we even duidelijk zijn, de echte Amerikanen zijn de Indianen, de overige ‘Amerikanen’ zijn afstammelingen van onze voorouders.………………uit Europa.
@erik2907: oh jeetje heb ik nu een native American op zijn totempaal getrapt?

(Je hebt overigens wel gelijk)
@fijnkonijn: je hebt niet op mijn teentjes getrapt, ben een rasechte NL’r :-)).

We kunnen wel ‘iets’ roepen over de Amerikanen, maar het is o.a. ons Europees bloed wat dat stroomt.
@erik2907: “maar het is o.a. ons Europees bloed wat dat stroomt.”

Grappig dat je dat zegt. Ik zat een keer in het vliegtuig van San Francisco terug naar Zürich. Naast me zat een amerikaanse psychologie professor. We hebben over van alles nog wat gepraat. Was zeer interessant.. Op een gegeven moment ging het over de grote (oa cultulere) verschillen tussen Westeuropeanen en (non-native) Amerikanen. Ik zeg “jullie (de blanke ami’s) stammen af van Ieren, Duitsers, Hollanders, Engelsen, Fransen en noem ze maar op. Elk land in west-, zuid- en centraal europa is aanwezig en toch zijn “jullie” na zoveel jaren relatief geisoleert te zijn (vooral tot aan WW2) zoveel anders als ons. In Amerika is (generalisered gezegd) alles overdreven, over-the-top, groter, over-sized (incl. de mensen), het is één groot disneyland bij jullie”. Dat gaf hij meteen toe (geen weerstand, verbaasde me een beetje). Dus ik sloot af met “jullie zijn bijna allemaal afstammelingen van immigranten, zelfde uitgangspunt qua cultuur etc. (we started out the same). Toch zijn we intussen zo verschillend. What the hell happened”. Hij lachen (en ja knikkend). Zegt ie: “weet U, soms schaam ik me ervoor Amerikaan te zijn. Dat meen ik echt”.
@kapiteinaudi: geeft niets, chef. ’t Is een nieuwe dag. Neem een bakkie koffie. En blijf weg bij oranje stoplichten.
@kapiteinaudi: wijsneusmodus; het gemiddeld IQ van een land is altijd 100, daar het een index betreft. Je eigen score is altijd relatief t.o.v. de groep.

Maar ik ben het met je eens, ik denk dat een hoop Amerikanen dommer zijn dan Europeanen. Kun je ze ook niet kwalijk nemen, ze worden al tientallen jaren ontmoedigd om zelf na te denken en dat gaat zijn tol heffen op een gegeven moment.
@gulli: “het gemiddeld IQ van een land is altijd 100, daar het een index betreft. Je eigen score is altijd relatief t.o.v. de groep.”
Fout wijsneus.
IQ is een resultaat van globaal gestandardiseerde tests en is een absolute waarde.

Definitie: “An intelligence quotient (IQ) is a total score derived from several standardized tests designed to assess human intelligence.”

Het gemiddelde IQ van Nederland is 100 (volgens onderstaande website). Van Hong Kong is het 108 en bv. Gambia zit op 64.

https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

Ik heb het IQ van een aardbei, namelijk 126. Dat is in Hong Kong zo, en in Gambia ook. Mijn IQ verandert zich niet als ik in een ander land kom. Ik ben en blijf het suffe Konijn, waar ik ook kom.
@kapiteinaudi: ik heb ook andere ervaringen. Heb een paar weken door Michigan gereden en vond het verkeer daar onwijs chill, ondanks de beroerde infrastructuur. Men reed erg rustig en was hoffelijk. Bijzonder aardige mensen ook. LA daarentegen was een snelkookpan van stress en grote ego’s.
Ik vermoed dat de kosten lager waren geweest voor een rood licht boete.
Volledig te begrijpen reactie van mevrouw. Irriteer mij ook wel eens aan oranje verlichting die zich verstop achter een boom, of twee.
@diablogt: ik snap precies wat je bedoelt. Net als bomen die oversteken zonder te kijken.
Nog een keer naar de bovenstaande foto gekeken, maar het roept bij meer vragen op dan deze beantwoord. Waarom staan de bomen nog overeind? Gele lint van de politie, was die voor het ongeval daar gehangen omdat ze dit verwachtten?
@diablogt: ja inderdaad zeg, nu je het zegt, waarom staat die muur ernaast eigenlijk nog overeind?
@mauking: ja en vooral: doen we mee aan het wk voetbal of niet?
@jonathan1996:
En wie zet er zo’n lelijke groene hekjes om die bomen?
Van oranje…. naar bijna het witte licht
Hoe krijg je het voor elkaar…
Midtown in plaats van Midtwon (@redactie)
Midtown Madness!

Kennen jullie deze nog?
https://en.wikipedia.org/wiki/Midtown_Madness

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/2a/Mm1_boxshot.jpg
@frenkyboy: jep. Ik heb daar meer kapot gereden dan deze mevrouw
@fiero: Hahaha, anders ik wel!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).