Deze VW T-Roc kreeg flinke oppepper

Auteur: , 14 Reacties

Als er geen T-Roc GTI komt, dan maar zo...

Het is één van de hipste Volkswagens van het moment, maar is onder de kap net zoals een normale Golf. Hiermee bedoel ik niet de gepeperde Golf R, die @Wouter kortgeleden reed. Zowel de motor als de prijs daarvan is verre van ‘normaal’.

De T-Roc is gebaseerd op de Golf en leent een groot aantal motoren, waaronder de 190 pk sterke 2,0-liter TSI. Deze krachtbron wordt in tal van sportieve VAG-modellen gelepeld en wordt dus ook ingezet in VW’s cross-overtje. Of er een lekkere GTI-uitvoering van komt weten we niet zeker, maar geen paniek! Abt heeft zich ermee bemoeid en presenteert een sportieve variant.

Wat betreft de visie van Abt, die doen een flinke schep bovenop de standaard (max) 190 pk. Er is namelijk 38 pk meer uitgepeuterd, waardoor de viercilinder turbomotor nu 228 pk levert. De standaard-ECU (Engine Control Unit) werd vervangen door een exemplaar van Abt. Deze chip geeft het blok meer de vrije teugel, wat resulteert in meer paardenkracht. Tevens is de maximale trekkracht toegenomen tot 360 Nm. Eerst was dit 320 Newtonmeter.

Als kers op de taart, voorziet Abt de T-Roc van een andere wielophanging. Tot slot is er keuze uit nieuwe velgdesigns, in de maten 18 tot 20 inch. Hoeveel euro van jou wordt verwacht, is niet genoemd.14 reacties

Leuk dingetje hoor, maar die 38 paarden meer neem ik met een korreltje zout. Het komt wel vaker voor dat ABT niet echt betrouwbaar is met opgegeven vermogen.
@misterdrogba: dit is volgens mij gewoon een “betaalbare” abt. Dus de 38 geloof ik nog maar ze willen er ook niet meer uit halen denk ik
Donkere open wielen met platte banden ogen eigenlijk altijd kleiner dan ze zijn.
Mooie Mercedes velgen
Ik vind het maar een raar klein wagentje die T-roc
@fastfreek bemoeid*
@gulli: Done 👍🏼
ze hadden hem wel wat mogen laten zakken, ding heeft aardig hoogtevrees! Verder een ander setje velgen dan die afgekauwde ABT hoepels en dan staat er opeens wel iets heel moois.
@ihrte: Dan kun je toch beter een Golf kopen?
@berlinetta: Ik zag gister de nieuwe x2, die stond naast een citroen c5. Gewoon bijna evenhoog, zowel het dak als de dorpels :’)
poeh poeh 228 heele ponys
@gove: ben wel benieuwd wat jij rijd. En wel eerlijk zijn he😜
Nog nooit op de weg gezien.. wel op teevee enzo..
Zie geen verschil

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).