Dit ben je kwijt voor de nieuwe Phantom

Auteur: , 30 Reacties

Relatief gezien valt het allemaal heel erg mee.

Het heeft even geduurd, maar er is nu dan eindelijk een nieuwe Rolls Royce Phantom. Onlangs was jullie aller @Wouter te gast bij de importeur om de grote limousine van dichtbij te bekijken. Uiteraard is het een bijzondere indrukwekkende automobiel. De nieuwe Phantom lijkt in hoofdlijnen op het uitgaande model en dat is absoluut geen nadeel. Wat de verschillen zijn kun je in dit artikel lezen.

Nu is de Phantom nooit echt een auto geweest waarbij Rolls-Royce heel erg drastisch te werk ging qua ontwerp. Het zijn altijd bijzonder statige automobielen geweest. Dankzij @MauritsH konden we urenlang bezig met het samenstellen van een nieuwe Phantom. Nu weten we ook wat dat geintje gaat kosten.

Of de prijs hoog of laag is, hangt af van je referentiekader. De korte variant kost 545.000 euro. De Phantom Extended Wheel Base begint bij 635.190 euro. Dat lijkt een hele hoop geld te zijn, maar eigenlijk is het best goedkoop. Voor dat geld heeft FC Utrecht geen fatsoenlijke reserve-rechtsback. In vergelijking met de vorige Phantom is de nieuwe een tikje duurder. Echter, vergeet niet dat de V12 van de nieuwe Phantom 110 pk en 280 Nm extra levert. De Phantom is per direct te bestellen. De levertijd is ongeveer 9 maanden.30 reacties

Echt een prachtige slee. Maar die prijs is natuurlijk de “basisprijs”. Er zal geen enkel standaard exemplaar de fabriekspoorten uitrollen, dus voor een ton of 8 heb je er eentje die op smaak is denk ik… Krankzinnig veel geld, maar ook zo mooi gemaakt allemaal.
@trustmeiamanengineer: ik denk dat de meeste US-spec (groot deel van de markt) redelijk standaard zijn, aangezien dealers kopen op voorraad.
En dan te bedenken dat die dingen in Londen op elke hoek van de straat staan, het oude model wel te verstaan
@zagatofreak:

Nou dat valt ook wel weer mee, maar een stuk of 8-10 zullen er wel rond hobbelen denk ik.
@jack_abarth: veeeul meer
@jack_abarth: Nou, ietsje meer wel hoor ;)

Ooit vier uurtjes in London geweest, en in die vier uur 42 verschillende Bentley’s uit de Continental-reeks gezien.

Vergeet niet dat er enkele miljoenen mensen in Londen wonen :)

@granlusso: maar de meeste rijken wonen er niet .
@rolov: dat is zeker wel het geval. Londen kent van alle steden in de wereld de meeste miljardairs, dat zegt wel genoeg lijkt me.
@jack_abarth: Echt veel en veel meer, heb 4 maanden tegenover een Hand Car Wash in London gewoond (In Marylebone), kwamen er dagelijks minimaal 5 verschillende voorbij. Heb alleen al 8 tot 10 verschillende P1’s en LaFerrari’s gezien…..
Ik vind de voorkant erg fraai , maar hoe meer je naar achter gaat , hoe lelijker het wordt
Das beste oder nichts.
Of wacht… dat was die slogan van die andere bouwer van duitse makelij.
Waar ik de vorige Phantom een tikkeltje “in your face”vond is dit wel echt absoluut een gedistingeerde koets. Hulde
@occasiefapper: vind de oude juist een stuk statiger. Maar misschien moet ik deze eerst in ’t echt zien.
@str8six: de proporties zijn een beetje raar op de foto’s, ik heb er twee in het echt gezien (ik was in Londen in de releaseweek) en in het echt lijken de proporties meer op de oude wat hem heel statig en vooral schitterend maken.
@str8six: Ik heb de nieuwe Phantom op de IAA en de zoute GP gezien. Het is wel echt een fantastische verschijning. Jammer dat ons ridicule belastingsysteem het niet toelaat meer van dit soort auto’s te zien.
Dat is best veel geld voor een auto die zijn achterlichten van de Fiat 500 gebruikt.
@viezefreddyw: Als je liever wat minder geld uitgeeft aan een auto die lichtunits van de Fiat 500 gebruikt heb ik nog wel een suggestie. Is ook nog eens makkelijker inparkeren! http://www.steketeedesign.nl/wp-content/uploads/2017/10/New-Canta-1600×1000.jpg
@Edge: Net alsof ik me druk ga maken om het parkeren van zo’n Phantom. Is de chauffeur toch voor?
@edge: Ferrari Rood ook gewoon
@Edge: 404!
De vorige Phantom is nog acceptebel omdat er toch ergens een grootste en meest luxueze auto moet zijn en de Ford Fiesta die rol niet kan vervullen. Maar dit is gewoon overdreven, de grens van nog net smaakvol naar absurde kitch is ruimschoots overschreden. Ik denk dat zelfs de superrijken wie het normaal gesproken allemaal niks meer kan schelen zich hiervoor schamen.
@mashell: rijken schamen zich nooit voor hun dure bezittingen.
Majestic af
De rijtest van Carfection al gezien, voor het eerst een beetje hebberig geworden!
Tankklep had veel subtieler weggewerkt kunnen worden.
Ik ga toch eens met mijn boekhouder praten.
@automokum: zeg Henk, je bent nu al 27 jaar in dienst van de zaak en doet het meest saaie en geestdodende werk, ik vind het tijd worden dat je een leaseauto krijgt! Lijkt je de Rolls Royce Phantom je wat?
@mashell: dan krijg je iedere maand een acceptgiro ipv een salarisstrook.

Of maar 500 km privé rijden..
Front overhang is goedgekeurd. Eet dat, Bentley!
Gargantuesk. Toch is het leuk, dat dit soort extreme luxeschepen nog gebouwd worden, onder het motto “gewoon, omdat het kan”.
9 maanden levertijd… 😰
Ik wacht nu 2 weken op mijn nieuwe Volvo en moet nog 6weken wachten en dat vind ik al te lang duren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).