Goed én slecht nieuws voor Max Verstappen

Auteur: , 16 Reacties

En ja, het heeft (natuurlijk) weer met die motor te maken.

Daniel Ricciardo - Max Verstappen

Het houdt de gemoederen flink bezig. De Renault-motor. Met name in Nederland willen we allemaal dat het de beste, sterkste en snelste motor allertijden is zodat ‘Ons Max’ alle records aan diggelen kan rijden. Maar ‘dankzij die motor’ lukt dat niet. Alles ligt aan Renault. Of dat waar is, houd ik graag in het midden. De uitvalbeurten waren niet altijd te danken aan de Renault-motor. En zoals zowel Daniel Ricciardo én Max hebben aangetoond is het mogelijk om met die motor het podium te halen of de race zelfs te winnen.

Dat gebeurde voornamelijk op circuits waarbij het motorvermogen niet het meest belangrijk is. Maar er is goed nieuws: Max Verstappen krijgt naar verluidt een sterkere motor. Deze motor is een grotere upgrade dan de software update die de motor laatst nog heeft gehad. Nog niet zo lang geleden beloofde Renault-baas Cyril Abiteboul al beterschap. De motor zou sterker én betrouwbaarder worden.

Ditmaal krijgen Nico Hülkenberg en Max Verstappen de nieuwe motor. Carlos Sainz en Daniel Ricciardo krijgen de motor volgende race. Daarmee komen we meteen tot het slechte nieuws voor dit weekend: Max Verstappen zal namelijk 10 plaatsen terug worden gezet. Dit is namelijk de zesde keer dat men grote wijzigingen aan de brengt en dat is meer dan toegestaan (vier). Voor de neutrale toeschouwer is dat wellicht goed nieuws. Want op Circuit of the Americas zijn er voldoende mogelijkheden om in te halen. Dat belooft veel spektakel!16 reacties

Ha wellicht weer een inhaalrace, dat zijn wel de leukste.
@zagatofreak: ik vraag mij af hoe hij zaterdag kwalificeert. Als dat goed gaat en ze kunnen de merc en ferr goed bijhouden dan is er hoop tijdens de race. Waarbij veel actie mogelijk is. Zo niet zal het maar saaie boel worden. De enige reden dat ik nog kijk is om beetje actir te zien en dat is maar mager als Max niet mee rijdt, voor mij in ieder geval. Dat de rest wint interesseert mij niet.
Bovendien geven ze regen op tijdens de race. Alle ingrediënten voor een intressante Verstappen-race.
@tkoote: Tja, regen is lekker, maar ik hoop dat het niet zo erg is als tijdens de kwalificatie in 2015.
@Edge: Maar dat was wel een geweldige race vond ik. Hoe Verstappen in een Toro Rosso die twee Ferrari’s bezig hield was mooi om te zien.
Paar dagen geleden werd er geschreven dat Renault te veel op safe had gespeeld, door de motor betrouwbaarder te maken met als gevolg ietwat minder vermogen, of net andersom, minder vermogen en daardoor betrouwbaarder. Nu is het echter betrouwbaarder én meer vermogen. Het kan hard gaan blijkbaar.
@marinepower: Ja, het testen van de betrouwbaarheid onder zware omstandigheden en op topsnelheid, neemt nu eenmaal tijd in beslag. Als je eigenlijk te laat daarmee begint, blijf je achter de feiten aan hobbelen. Maar goed, beter laat, dan nooit en op tijd voor volgend jaar.

Hopelijk doet Honda hetzelfde met de Honda-motor, zodat Toro Rosso er volgend jaar ook op kan vertrouwen, dat die twee samen goed vooruit komen. Een goede samenwerking en goede communicatie is van “wereld”-belang, om volgend jaar races goed te volbrengen.
@Orichy: alleen zit de concurrentie ook niet stil. Een motor die nu (eindelijk) goed is, is volgend seizoen weer hopeloos achterhaald ben ik bang
Mooi. Kan ik na de eerste bocht weer wat anders gaan kijken…
Maakt niet uit. Die jongen doet toch al niet meer mee in het klassement. Met nog 4 races te gaan nog even alles of niets. En op dit circuit valt wel wat te halen.
Waar komt de foto vandaan? Heeft Red Bull weer een leuk filmpje opgenomen? Dit keer met de Arizona Cardinals?
En waarom met de Cardinals, de Texans en Cowbows liggen om de hoek van Austin..
@gregorius: Grappig om te zien hoe iel die mannetjes zijn in vergelijking met die beren.
@viezefreddyw: Zet ze maar eens tegenover de rugbyers van The All Blacks en American Football spelers lijken iel
@gregorius: Nee, dit zijn de Del Valle Cardinals, een high school football team uit Austin.
Zin in!
Zou wel leuk zijn een regen race op een ruig circuit.
Hopen dat max goed kwalificeert en de schade kan beperken tot de 14de plek en goed de eerste linkerbocht doorkomt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).