Dit doet Novitec met de Ferrari Portofino

Auteur: , 23 Reacties

Doorsparen voor een F8 Tributo? Waarom zou je, met deze Portofino van Novitec.

Met het huidige gamma van Ferrari kun je eigenlijk niet meer spreken over een instapper. Het is snel, ongelofelijk snel en bloedverziekend snel wat ze aanbieden. En met die eerste kom je al prima uit de voeten. In dat geval gaat het om de Ferrari Portofino.

De open Ferrari is standaard al goed voor 600 pk, maar de Duitse tuner Novitec kon het natuurlijk niet laten om te sleutelen aan het ‘goedkoopste’ model uit Maranello. De 3.9-liter V8 met twee turbo’s leent zich daar ook uitstekend voor. Novitec peurt maximaal 684 pk en 871 Nm koppel uit de geblazen motor. Wat heb je in vredesnaam nog meer nodig.

De Novitec Ferrari doet 0-100 km/u in slechts 3,2 tellen en de topsnelheid ligt op 325 km/u. Zijn deze prestaties nou wat too much voor je, dan heeft de tuner goed nieuws. Er komen in totaal drie niveaus, met die 684 pk als topmodel. Novitec maakt de Portofino nog wat stoerder met carbon onderdelen voor het exterieur en dikkere velgen. Die meten overigens 21-inch voor en 21-inch achter.

Het verlagen van de supercar met 35 mm helpt zeker bij die toffere look. Met het liftsysteem kan de auto 40 mm de lucht in, mocht er zich toch een hoge drempel voordoen. Natuurlijk kon een nieuw uitlaatsysteem niet achterwege blijven. Met een kleppensysteem kan de bestuurder zelf het geluidsniveau van de auto bepalen. Novitec is een tuner uit Duitsland, gespecialiseerd in Ferrari, Lamborghini, Maserati, McLaren en Tesla.23 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Gave bak, al mag ie dan wel in een ander kleurtje. Dit wit vind ik een beetje mwoah. Met die kleppensystemen in de uitlaat moet je uitkijken, die gaan binnenkort verboden worden.
@barchettadriver: Ze gaan ook kleppen in je uitlaat verbieden? Nou vond ik juist dat we goed bezig waren door deze te plaatsen..
@f599: Reuze leuk, maar ik kan me voorstellen, dat als je aan een drukbereden straat woont, je ramgek wordt van al die gastjes met 125 decibel. Sowieso verwacht ik wel dat verkeer de komende jaren belangrijk stiller en schoner wordt. Wat om eerlijk te zijn ook voor de meeste mensen best wel fijn is.
@barchettadriver: het idee van die kleppen is juist dat ze stil zijn op lagere toerental (lees: dicht)
@barchettadriver: In dat geval zal bmw binnenkort wel speakers in de achterbumper gaan monteren…
@barchettadriver: Ja hoe zit het dan als mijn vader binnenkort een Bmw x5 xdrive40i met de m perfomance uitlaat besteld en het ineens verboden wordt? Ik woon wel in België
@gt1804: Er zal voor bestaande fabrieksopties wel bestandsschutz gelden, maar aftermarket kan het zo maar lastig krijgen.
@barchettadriver: heb ook een klep in mijn uitlaat hoop niet dat ze het ooit verbieden, hoe moet ik dan poepen.
@thomasthomas: Gewoon alles rechtdoor laten gaan wordt dan het credo. Zal zo zonder katalysator wel een beetje stinken lijkt me :)
@thomasthomas: gewoon zo’n Scania-rechtomhoog-uitlaatpijp monteren. In het begin heb je een buffer, op den duur geen gel meer nodig!
@barchettadriver: Waar heb je die wijsheid vandaan? Kan hier niets over terugvinden namelijk
Ik vind die velgen echt bijzonder geslaagd!
Best wel subtiel voor een bodypakket. Kleur is niet mijn ding maar grijs, zwart en wit zijn doorgaans de kleuren die mensen volop aandurven dus snap de presentatie wel.
@ghost: is het niet gewoon een spoilerlipje, setje skirts en een andere inzet voor de diffuser? Erg los kunnen ze daar ook niet mee gaan toch
Moet eerlijk zeggen dat Novitec t.o.v. andere tuners vaak wel echt porno op wielen maakt!
@rikv99: Mee eens, hun meesterwerk tot nu toe is de Ferrari 599 GTO by Novitec. Die klinkt ook nog eens als een F1 bolide voor het tijdperk dat de FIA politiek correct werd. Je kan op YouTube wat clipjes terugvinden met soundtrack.
Supersexy! Nog wel even een fatsoenlijk kleurtje erop!
@toyotafortuner: indd, geel zal wel lekker staan!
Niet verkeerd dit. Subtiele tuning. Is wel eens anders met novitec
Kijk zoals we gewend zijn van Novitec. Mooie upgrades en subtiele uiterlijke wijzigingen welke de auto daadwerkelijk mooier maken.
Blijkbaar ben ik een van de weinige die dit niet mooi vind. Net een Jap
@polpol33: nou da’s toevallig! Ik wilde net zeggen dat ik bij het openen van het artikel serieus even dacht dat het een foto van de nieuwe Supra was!?
@franklm: ja hè.
Ik ben echt geen anti- Ferrari man maar haal hier die badges af, kijk door je wimpers en je zit inderdaad een Cupra achtige auto met te veel lijnen en vouwen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).