Zoveel gaat de Lamborghini Urus ongeveer kosten

Auteur: , 45 Reacties

De Italianen hebben een boekje opengedaan over de aankomende SUV.

Stefano Domenicali, voorheen de capo van het Ferrari F1-team maar tegenwoordig CEO bij rivaal Lamborghini, heeft wat fijne informatie gegeven over de nog te introduceren Lamborghini Urus. Je weet wel, die SUV die voor het merk uit Sant’Agata Bolognese moet dienen als een cashcow, beetje à la Porsche Cayenne. Het ding moet in de Verenigde Staten ongeveer 200.000 USD gaan kosten en daarmee vraagt Lamborghini evenveel geld voor de Urus als voor de Huracán. Voor de vergelijks: in Nederland maakt een nieuwe Huracán je minimaal 260.000 euro lichter.

Dankzij de Urus moet de productie van Lamborghini verdubbelen naar 7.000 stuks per jaar. Best een heftige stap, als je je bedenkt dat er in 2001 nog maar 297 Lambo’s in elkaar werden geschroefd. Dit waren voornamelijk Diablo’s en een handvol Murciélago’s. Om de toegenomen productie waar te kunnen maken worden 500 extra medewerkers gerekruteerd en komen er 28 dealers wereldwijd bij, om uit te komen op een totaal van 160 stuks.

Verder kunnen we over de Urus melden dat een plug-in hybrideversie eraan zit te komen, verwacht ‘m ergens rond 2020. Ook zou er een volledig elektrische versie op de markt worden gebracht, die mooi kan concurreren met de Aston Martin DBX en natuurlijk de Tesla Model X, voor zover die laatste als een concurrent kan worden beschouwd. Er gaan tevens geruchten over autonoom spul. Daar houden we niet van, dus daar gaan we het verder niet over hebben.

De gewone Urus komt als het goed is in 2018 en wordt in eerste instantie waarschijnlijk voorzien van een geblazen V8 van Porsche.

UPDATE: na de onthulling van de Lamborghini Urus werd er gesproken over een prijs vanaf 171.429 euro (in Europa), exclusief alle belastingen. De Nederlandse prijs is inmiddels ook bekend.45 reacties

Het lijkt wel een traktor…
@martinus: zo zijn ze toch ook begonnen? Terug naar de roots!
@martinus: pc hoofdstraat tractor?
@martinus: maar goed ook. Lamborghini maakt veruit de beste tractoren. Lambo; das mien merk
Ze moeten gewoon de Urus schrappen en de 4 deurs coupe – de Estoque – op de markt brengen.
@BmwMPower: + veel! Wat een mooi ding is dat zeg. Voor de executive met haast.
@BmwMPower: asterion ziet er ook leuk uit
@BmwMPower: Absoluut, ik vraag me af of de Urus echt veel beter gaat verkopen dan de Estoque gedaan zou hebben…
@racerx: Gezien de run op de Bentley Bentayga moet dat wel goed komen.
‘Lamborghini Urus. Je weet wel, die SUV die voor het merk uit Sant’Agata Bolognese moet dienen als een cashcow.’ Leuk woordgrapje.
Hopelijk passen ze de achterkant nog aan, want dit ziet er niet uit. *mijn mening*
@jesse_rutjes: Mijn mening is dat jouw mening een feit is.
En dan heb je eindelijk een auto waar je rustig denkt in te kunnen stappen, moet je bukken door de lage daklijn… niet zo handig voor al die gepensioneerden die het kunnen betalen, een Opel Meriva is een goed alternatief!
Tja, een beetje koppel is natuurlijk wel lekker met zo’n auto. Jammer dat ie dan weer bij Porsche weg moet komen. Toch apart, een Porsche blok in een Lambo. Vast een beest van een motor maar het bekt toch niet lekker. Leuk als je een Seat Ibiza hebt, bij een Lambo SUV van 200k heb ik toch liever die V12 van de Aventador oid. Overigens had deze nooit mogen komen ipv die sedan als je het mij vraagt. Dat vind ik echt een prachtig ding. http://www.imaginelifestyles.com/luxuryliving/wp-content/uploads/blog/files/u2/Lamborghini-Estoque-concept_0.jpg
@e34m5touring:
En komt de res’ (welleke res’? nâh onderstel/platform) dan niet gewoon uit de Touareg/Q7/Cayenne hoek ?
met een ander italiaans bakkie erop geschroefd?
@desjonnies: Daar ga ik wel van uit. Meeste zal wel van de Cayenne weggesnoept worden. Interieurspul bij Audi met wat frutseltjes in carbon. Met de hand uitgepakt door een man die er al 30j werkt. Heritage en vakmanschap.
@E34M5Touring: hahahahahaha dit is gewoon echt waar! 30 jaar lang met de hand carrosserie kloppen etc.. Paar jaar voor je welverdiende pensioen VAG lego engineer spelen. Dikke bak
Tja, je moet wat om winst te maken.
Lambo maakt leuke modellen van de buitenkant, met goede specs die niemand zal halen. Dat, gecombineerd met overdreven plastic op standard Audi dingen van binnen.
Dus hoe kan je dat Huracan prijzen vragen voor een SUV met 500-600 pk, met de Porsche V8 erin. Gaan ze dan opeens naar luxe en stijlvol?
Marketing technisch snap ik het heel goed. Toch blijft het ergens knagen in je hoofd dat het vloeken, een scheet laten en de pastoor in zijn gezicht tuffen is in de kerk.
@straatzakelijk: why? Suv past prima binnen de historie van lambo
@dnadave: Past prima in de historie maar toch vind ik de LM002 een hummer met een Lamborghini blok en hier is gewoon geprobeerd om een soort verhoogde supercar te bouwen.
@straatzakelijk: laatst werd er nog iets veel ergers met een pastoor in een kerk gedaan. Was door iemand van dezelfde cultuur als waar dit ding veel over de toonbank zal gaan…
Ik vind dit ding echt erg lelijk. Erg jammer dat een merk als Lamborghini hiernaar toe moet om wat winst te draaien.
Het zal vast een indrukwekkend ding worden, maar ik ben er nu al niet van gecharmeerd. Als er nu nog een V10 of V12 in had gelegen, had het nog iets speciaals kunnen zijn. Nu wordt het de zoveelste SUV met een dikke motor. En dan ook nog een Porsche-motor. Niks ten nadele van Porsche (die bouwen uitstekende motoren), maar je koopt toch ook geen Porsche met een Audi-motor… oh wacht.
Ferruccio zal zich omdraaien in zijn graf…
@ruudbmw: Ik denk dat ie al langer niet meer stil heeft gelegen.
@sezz: jup..
Lamborghini gaat dus weer traktoren voor de massa bouwen.. The circle of life is rond!
@depsycholoog: “Het ding moet in de Verenigde Staten ongeveer 200.000 USD gaan kosten”
Niet helemaal voor de massa dus
Goedkoper dan een Ferrari Lusso, had verwacht dat deze auto richting 300+ gaat
@henkhupelschoten: V8 turbo vs. een V12. Is wel een verschil. Bovendien zullen de overige kosten nog wel gedrukt worden doordat er meer spullen uit de VAG-opslagplaats worden gehaald.
@henkhupelschoten: eerlijk gezegd zou me dat niet verbazen zodra de extra bpm tov een Huracan er bijgeteld is.
Ik wordt zo schijtziek van de VAG/Audi beleid met alles delen, de Lambo LM was te gek.
Dit is gewoon weer een Q7 (niks mis mee) uitkakken met een andere jasje en voor een merk als Lamborghini vindt ik dat zonde.
Voor ons Belgen zal die wel een ton goedkoper worden. Dan heb je nog geld voor 10 jaar brandstof en een bumpersticker met ‘I love Uranus’ erop.
Gewoon een lekker dik ding en ook nogeens een Lambo. Ja indd er wordt wat geshopt in de VAG snoepwinkel maar dat heeft Lambo toentertijd juist uit de slop getrokken. En ze hebben hun naam toch nog enigzins eer aan gedaan door de meest extreem uitziende SUV op de weg te gaan zetten. De Bentaya komt in de buurt door exteem lelijk te zijn en die SUV van Lexus komt nog een beetje in de buurt met die waanzinnige gril en achterkant maar dit is toch nog wel iets van een Lambo en dat is gewoon altijd baas..
Lamborghini moet gewoon meegaan in de (al voorbij zijnde) retro trend.

Dus reïncarnatie van de LM002. Geen cayenne met lambo koplampen maken svp!
Ik las ”Ursus”. Traktor, iemand?
Cayenne concurrent? Kost een cayenne 200k?
@banaan7: zeiken is absoluut fijn, dat ben ik met je eens. Maar waar in het artikel staat dat dit een Cayenne-concurrent wordt?
@MauritsH: ow ja, aan het eind van het artikel had ik het verkeerd in mn hoofd. A la cayenne, geen concurrent
@banaan7: Als je een Cayenne Turbo S bestelt en de optielijst met trillerige handjes invult, dan kost ie makkelijk 200k.
Mijn Ferrari-bril laat staat weer met volle trots op hor! Wat een sukkels die Duitsers hehehe.
Ik hoopte eigenlijk stiekem dat ze nog steeds een grapje maakten, maar nee, hij komt echt. Jakkes.
500 extra werknemers? Laat me raden, in de Slowaakse VW-fabriek waar ook de Q7, Tourareg en grotendeels de Cayenne van de band rolt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).