Dit gaat er gebeuren in The Grand Tour S01E04

Auteur: , 22 Reacties

Great News!

gt3-m4

Het gaat niet over de Dacia Sandero. Maar het is wel weer bijna tijd voor een nieuwe aflevering van The Grand Tour. Net als voorafgaand aan de voorgaande afleveringen heeft het trio weer een korte trailer de wereld ingeslingerd om ons warm te maken voor de show.

De vierde aflevering van het seizoen heet ‘Enviro-Mental’, een kekke woordspeling op basis van de woorden environment en mental. Het laatste woord komt voort uit de Britse straattaal van de jaren ’90 en is vergelijkbaar met wat de chavs heden ten dage waarschijnlijk ‘mint’ zouden noemen. Enfin, verwacht de nodige scherpe kritiek op de milieulobby die we gewend zijn van de liefhebbers van ronkende motoren. In de trailer gaan de drie beeldhouw-modellen ook op pad met een stel zelf gebouwde vehikels, die mogelijk onder het voorwendsel gebouwd zijn goed te zijn voor de natuur.

Ook voor degenen die hier dreigen af te haken omdat het item weer sterk lijkt op de meligheid die we in het verleden al gezien hebben is er nog een sprankje hoop. In het begin van de trailer zien we namelijk een flits voorbijkomen van auto’s op een circuit. Ik heb even de moeite genomen om de kleine flarden beeld nader te bestuderen en zo te zien gaat het om een rode Porsche 911 GT3 RS en een witte BMW M4 GTS die het tegen elkaar opnemen op de Eboladrome. Dat belooft dus weer een mooi stukje Duitse autopr0n te worden.

De show wordt overigens voor de tweede week op rij gepresenteerd vanuit het pittoreske Britse havendorpje Whitby, dat ook deze week ongetwijfeld weer opgeschrikt zal worden door een tragisch ongeval met een ‘celeb’. Zou die grap ooit leuk worden dankzij de herhaling?22 reacties

Twee auto’s, die de ‘Ring in 7:28 ronden, zijn dus aardig aan elkaar gewaagd als het goed is. Eens kijken wat de heren ervan vinden…
p.s. : die RS is vermoedelijk niet rood, maar Lava Orange.
@amghans: Orange? Is dat niet een soort bruin?
Heeft er ondertussen al iemand een link waar we dit kunnen kijken?
@rvcars: 123movies.to
@rvcars: Je kan eens putlocker proberen
@rvcars: ik heb tot nu toe 1,2 en 3 gekeken door gewoon simpel weg the grand tour episode 1 2 of 3 in de tikken bij google. En dan meestal de 2 de of de 3de link kan je meteen kijken zonder gekke popup’s.
Laptop gecrasht dus geen torrent!
Ik heb de eerste 2 afleveringen zitten kijken en moet zeggen dat het programma mij tot nu toe tegenvalt. Veel te weinig over de auto’s en de gekke dingen die ze er altijd mee deden. Het is nu meer dom gelul en niet grappig legertje spelen…
@mrrallycross: aflevering 3 is de beste tot nu toe. Al is het beste onderdeel van deze aflevering, de Grand Tour door Italiƫ, eigenlijk een kopie van de aflevering van TG door Italiƫ.
@pomoek: helemaal mee eens. 3 was de beste. Beetje weer zoals voorheen
@mrrallycross: Aflevering 2 was een one-off met wel erg veel over-acting, maar vond het al gaandeweg stiekem toch wel erg vermakelijk worden; deed me een beetje aan Monty Python of The Young Ones meets Groundhog Day / Source Code denken. Aflevering 3 – van vorige week – vond ik echt de ouderwetse TG vibe hebben, ook al is de formule van het programma net even anders … Vergeet niet dat Top Gear 2.0 in 2002 ook 2 seizoenen nodig had om de formule tot een echt succes uit te werken; ik heb er in ieder geval wel vertrouwen in dat het ‘goed komt’; een echte auto-show was het natuurlijk allang niet meer.
@dawwg: Dat legertje spelen was een grote parodie op Edge of Tomorrow. Is veel leuker als de film ook kent.
@sunder94: Ja, kwam ff niet op de naam van die film; de strekking is ongeveer gelijk aan die van Source Code/Groundhog Day, vandaar dat ik die maar noemde. Edge of Tomorrow had echter Emily Blunt als dik pluspunt; dat had TGT niet …
Voor iedereen die nog een plek zoekt om de grand tour te kijken verzoek ik om eens op Google 123movies.to in te tikken. Gratis HD films en series zonder te downloaden. Veel plezier allemaal!
@ferari: ja en je telefoon loopt vast door de reclame
Volgens mij hebben ze in de 3e aflevering toch weer even laten zien waarom ze zo geliefd zijn. Iets neerzetten wat ook aanslaat bij niet per se auto liefhebbers. En ja, als je het niet grappig, auto-gerelateerd of technisch genoeg vindt kijk je het toch lekker niet..
Ze moeten zelf met zn 3en meer op die track in the UK gaan doen. Dat leverde in het verleden ook de meeste ongescripte actie op. Bij TG waren de tripjes/specials alleen leuk omdat ze niet te vaak voorkwamen. Dat effect is nu weg omdat ze eigenlijk altijd een reis doen.
Environmental is gewoon een bestaand woord in het engels en is dus geen gave woordspeling. Environmental degradation betekent bijvoorbeeld milieuvervuiling. *grammarnazi mode off*
@matzwart: De titel is enviro-mental, inclusief hyfen.
Vermakelijke aflevering!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).