Dit heeft Max te zeggen over de Grand Prix van Europa

Auteur: , 32 Reacties

Hoe kijkt onze Nederlandse F1-coureur terug op het afgelopen weekend?

Max Verstappen

Gelukkig hadden we de 24u van Le Mans nog, want het F1 circus stelde dit weekend behoorlijk teleur. In tegenstelling tot Canada zagen we geen gestunt van Verstappen en de algehele race leek één grote sluikreclame voor een nieuw merk dat slaappillen gaat verkopen. Max is echter niet ontevreden met het resultaat.

De Limburger zat dan ook niet met een zak chips en bier op de bank, maar zat midden tussen de actie in Azerbeidzjan. Verstappen boekte een minder goede kwalificatie en startte vandaag van de negende plek. Na de race eindigde Max op P8. Geen episch resultaat, maar de 18-jarige coureur had een slechter scenario in zijn hoofd. De coureur had namelijk niet verwacht nog de achtste plek binnen te slepen. Max zegt daarnaast te hebben ‘gevlogen’ over de baan met zijn mediums. Naarmate het einde van de race naderde liep Verstappen naar eigen zeggen in op teamgenoot Ricciardo. Over de uiteindelijke uitslag is Max stellig: “Je wil altijd verder vooraan eindigen, maar dat was vandaag niet mogelijk. We hebben het maximale eruit gehaald.”

De volledige uitslag van de Grand Prix van Europa check je HIER. De volgende race is op 3 juli op de Red Bull Ring in Oostenrijk.32 reacties

Het is en blijft een sympathieke jongen, blijft altijd positief. Chapeau!
@janjaspar28: Eeeeeeh misschien een stop minder maken de volgende keer… gewoon na 12 ronden mediums eronder en uitrijden, dan was hij misschien wel 5e geworden
@dutchneon: dat ging nieeeee… de softs waren na 4 ronden al zo ver weg dat ie 3 secs per ronde verloor. Die MOESTEN er dus af.
@Freewarefreak: dan was, achteraf gezien(captain hindsight hier), het beter geweest als ze bij de eerste stop de mediums eronder geflikkerd hadden. Deze werkten uitstekend blijkbaar!
@Freewarefreak: precies wat de onderbuurman zegt….waarom zou je naar 1 compound harder gaan, als de ssofts binnen 6 ronden weg zijn. Bovendien als je toch in de underdog positie zit kies je toch meteen de mediums. verliezen doe je toch als je een stop teveel maakt
Ik hoopte eigenlijk dat hij een mening had over het circuit
@svdv: Dat mag heden ten dage niet meer. Positief en politiek correct moet en zal je zijn.
Zat niet veel meer in vandaag, volgende keer wellicht beter
Een paar rondjes langer en hij had Ricciardo kunnen pakken.
@MrShifra: een paar rondjes korter en hij was 10e geworden.
@MrShifra: bij een betere pitstop had hij hem technisch gezien ook gepakt ;)
@baars1992: Dat denk ik ook. Zal max nu ook gaan zeuren dat zijn team heeft laten stikken?
Heel goed gedaan Max! En toch weer in de laatste ronde iemand ingehaald! Chapeau
ik snap het massale gezeik over het circuit niet zo, het heeft een geweldige ligging, is uniek, uitdagend en heeft zeer snelle bochten met bijna nul run-off.

Circuit gilles-villeneuve was vorige week ook geen spektakel, en wel om dezelfde reden: het uitblijven van enig weer of safety cars dat de boel opschudde.

Van mij mogen ze deze erop houden, en dan gaan we echt nog wel mooie races zien hier, danwel met de 2017 wagens danwel met wat safety cars.
@lambo4all:helemaal mee eens. Ja het was een saaie race maar, net zo makkelijk was er een crash in de eerste bocht en wellicht later bij bocht 8. Als er dan een SC komt heb je een leuke race.
Had eigenlijk ook verwacht dat er 3 (of meer) auto’s tegelijk aankwamen bij bocht 1 na zo’n mega lange straight en DRS.
@lambo4all: precies ! De trainingen gaven wel spektakel , om over de GP2 maar niet te spreken. Maar met name de onboard opnamen bij Hamilton gaven aan dat dit niet zomaar een baan is. Helaas komt dat niet zo goed over met de vaste camera’s.
@lambo4all: eens! Ik vind t een prachtig circuit!
Al lang niet meer zo lekker geslapen.. dankjewel baku
Iedereen wist dat dit geen RedBull circuit is, maar toch nog 2 in de top 10 (7&8) goed gedaan van beiden.
Red Bull heeft wel vreemd gedaan met de banden. Zo te zien was een 2 stopper mogelijk geweest, dan waren ze ook zeker hoger geëindigd.typisch een circuit waar de startpositie niet veeluit lijkt te maken Riccardo en Verstappen bewezen dat wel.
@pomoek: uhm ze hebben een 2 stopper gedaan he…wel wakker blijven ondanks dat de wedstrijd slaapverwekkend was ?
@stgp: gelijk, ik bedoelde 1 stopper.
@pomoek: Jup, niemand wist precies op een nieuw cicuit hoe de banden zouden uithouden. Zeker ook met temperatuurverschillen tussen de dagen en delen van het circuit. Mooie les denk ik hieruit geput voor red bull, alleen jammer dat er een extra stop voor nodig was.
Het maximale ,die is goed
Dat Max er alles heeft uitgehaald op maximum motorvermogen, daar kan ik volledig inkomen, maar hij kan vele malen beter met beter automobielvermogen, in mijn ogen en van vele anderen vermoedelijk ook, komt Max met zijn Red Bull bolide minstens 100 pk tekort tegenover Mercedes, en zou volgens mij zeker 900 pk mogen/moeten zijn, daar de reglementering al 1.000 pk toestaat : https://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi_xevz8bTNAhWeHsAKHbLyDs4QFghCMAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.grandprix.com.au%2Ffan-zone%2Fnews%2Ff1-engines-set-hit-1000-bhp&usg=AFQjCNGdck671ys2abADMg75N2Er2D9wsg&sig2=Z3bfyBqu1I2ZhL0P-rx60g . . .

Voorts vond ik het een rare race . . . , waarbij het cirsuit in Baku in mijn ogen niet echt ’n volwaardig circuit is, omwille van de rare bochtpartijen die er-in verwerkt zijn, maar enfin, wie ben ik dan weer om daar over te beslissen . . .
@exclusieviteitsfreak: in dat opzicht zijn denk ik 100% stratencircuits dat nooit. Het is altijd behelpen idem voor monaco.
Ondanks een gok van het team die verkeerd uitpakte (safety cars) en een niet zo soepel verlopen 2e stop, eindigde hij toch nog top-10. Best netjes te noemen in een weekend, waar niet alles hem mee zat.
Ben toch benieuwd wat nu de reden was om Kyvat binnen te halen. Had het gevoel dat TR toch aardig dicht bij RB kon blijven. Weet niet of dit misschien ongewenst was .. Sainz was overigens ook echt wel goed onderweg.
Ik zal maar niet zeggen wat ik te zeggen heb over dit misbaksel.
@koeckenbacker: oh, dan heb ik het niet over max uiteraard. ;)
Gewoon goed resultaat jammer dat hij Ricciardo niet meer kon passeren.
Goed gereden, op naar de volgende GP

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).