Dit is compleet nieuw op de BMW M8

Auteur: , 20 Reacties

BMW debuteert nieuwe technologie die vooral doe-het-zelvers leuk gaan vinden.

Bij sportievere auto’s en supercars is het mogelijk om de rijmodi zelf in te stellen. Vaak heeft dit betrekking op de gasrespons, het stuurgevoel en comfort van de auto. Dat is het dan wel zo’n beetje. BMW gaat hier een stapje in verder. Met de M5 F90 debuteerde M xDrive, waar het mogelijk is om de aandrijving over de voorwielen volledig uit te schakelen. Met de M8 hebben ze weer wat nieuws in petto.

Met de M8 zal het mogelijk zijn om het besturingssysteem van de auto volledig naar eigen hand te configureren. Via een speciale Setup-knop kunnen eigenaren zaken met betrekking tot de aandrijflijn-, chassis- en rijhulpsystemen volledig aanpassen. Net als met de M5, kan bij de M8 tevens de aandrijving over de voorwielen volledig uitgeschakeld worden. BMW gaat verder door ook de remkracht naar eigen smaak af te stellen. Er komen twee standen, te kennen Comfort en Sport.

Het drukgevoel op het pedaal is met Sport een stuk gevoeliger in vergelijking met Comfort. In de praktijk hoef je daardoor minder hard op het pedaal te stampen wanneer een flinke remactie nodig is, bijvoorbeeld op het circuit. Het is afwachten hoe bestuurders dit gaan ervaren. De feature komt zowel op de M8 met stalen remmen, als op de M8 met de optionele M Carbon keramische remmen.

De kans is groot dat BMW deze technologie gaat meenemen naar de nieuwe M3 en M4. De onthulling van de M8 is over een maand.20 reacties

Ik ben benieuwd naar de rij impressie Autoblog, want jullie hebben er allang in gereden. Wanneer kan ik die verwachten?
Dit gaat me toch een beest worden!
@skinny058: doet de ring in 7:30 volgens sommige bronnen. En daar zal wel nog wat vanaf gaan vooraleer ze een officiële tijd communiceren.
Doet mij vrij weinig deze M8. Naar mijn idee iets te veel een zware seniorencoupé die niks toevoegt in de M-series. Een M3 / M4 zijn mijn inziens nog altijd het leukst om te hebben..
@ghost: Denk idd dat om deze reden de M850i cabrio de tofste auto uit de line up is. gewoon een hele fijne GT met de mogelijkheid om dat te doen met het zonnetje op je bolletje.
Maar ik ben wel benieuwd hoe het eindresultaat gaat worden.
@ghost: ach ja, als SUVs meer dan 500pk krijgen mag dit ook wel.
@ghost: voor mij de M2 coupe comp. Wendbaarheid en gewicht doen een hoop voor en met de lol
@lekkerlinksrijden: scheelt volgens mij echt heel weinig met een M3 qua gewicht..
@ghost: Voor mij het liefst de oude M2. Mooiste geluid van de huidige generatie M-modellen.
@bmw2coupeeigenaar: dat verwacht je niet met zo’n blognaam
@ghost: De M2 is mijn favoriet. Een kleine coupe met RWD en een zescilinder onder de kap. Zo zie je het niet meer vaak (en spoedig nooit meer).
@ghost: dit is gewoon een om ter kleinste piemel mobiel om aan te tonen dat je ver kon plassen (maar nu niet meer owv prostaatproblemen ofzo)
vette bak
Bruut ding. Had pas echt apart geweest als je de remdruk voor/achter zelf zou kunnen instellen.
@henkp1: “was pas echt apart geweest”
@loserboi932: Valt me op dat meerdere mensen ‘had’ ipv ‘was’ gebruiken. Zijn volgens mij mensen uit het westen van het land die dat doen. Zal wel gebruikelijk zijn daar, maar volgens mij is het fout.
@loserboi932: Je hebt gelijk, maar je zegt zelf in het artikel hierna “rond reedt”. Dat is nooit goed.
@henkp1: Dat zou idd heel apart zijn geweest. Een noodstop van 100-0 en dan een enorme kettingbotsing veroorzaken, omdat jouw remweg 60 meter is, omdat de de voorkant lekker niet laat mee remmen.
Mooie velgen!
Ik dacht gelijk aan een M8-break… jammer 😋

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).