De 2018 LMP2-auto van Racing Team Nederland [updated]

Auteur: , 23 Reacties

Vanmorgen heeft Racing Team Nederland de auto en rijders voor het aankomende raceseizoen gepresenteerd.

Het was al bekend dat Jan Lammers en Giedo van der Garde dit nieuwe seizoen, naast Frits van Eerd, onderdeel zijn van Racing Team Nederland. Vandaag werd ook het doek getrokken van de nieuwe auto. Van Eerd is optimistisch. Tijdens tests in Spanje bleek de auto vier seconden sneller te rijden in vergelijking met vorig jaar.

Net als verleden jaar rijden de Nederlanders met een Dallara P217. De auto is op een paar punten aangepast om de racer sneller te maken, daar de auto nog niet helemaal voldeed aan de eisen en verwachtingen van Racing Team Nederland. De huidige versie, die het team dit seizoen zal gebruiken, moet het team nog competitiever maken. Dat gezegd hebbende mogen ze niet klagen, daar het team vorig jaar over een betrouwbare bolide beschikte. Er is in langeafstandsraces immers niets belangrijker dan de auto rijdende te houden. Vraag maar aan Toyota.

De meest opmerkelijke verandering heeft echter niets te maken met de auto zelf, maar met de coureurs die ermee gaan rijden. Halverwege de (veel te lange) presentatie werd McLaren protegé en Formule 2-coureur Nyck de Vries het podium op geroepen, waarna bekend werd gemaakt dat de 23-jarige Nederlander het zitje van Jan Lammers na de 24 uur van Le Mans zal overnemen. Lammers, die een record zal vestigen met zijn 24ste 24 uur van Le Mans, rijdt eveneens de 6 uur van Spa Francorchamps.

De Vries kan de races in de tweede helft van het jaar precies inplannen in zijn agenda, omdat de Formule 2-races niet in dezelfde weekenden worden verreden als het WEC.

Hoewel het mooi is om te zien dat Nederland een ‘eigen’ team in het WEC heeft, hopen we dat ze beter werk zullen doen dan hun PR-team. Bijzonder veel plaatjes hebben we niet gekregen. Gelukkig was daar nog de stream, maar zelfs het moment suprême ging op tragisch wijze verloren. Zie jij de auto?

UPDATE: enkele uren na de onthulling krijgen we een volledig beeld van de auto.

Dit is de 2018 LMP2-auto van Racing Team Nederland [update]23 reacties

Gaaf ..
Ding doet nu in 23:59:56 de Le Mans ..
Toch jammer hoe zo’n sponsor een raceauto zo afschuwelijk lelijk kan maken.
@berlinetta:

Over 10 jaar noem je het een “livery” ..

Zwikkie heritage en driveability gezwets erbij en je bent helemaal petrolhead ..
@lincoln: kun je je Aygo laten uitdossen in de Gele Jumbo livery en dan gaat iedereen uit zijn stekker omdat de Aygo geen race pedigree heeft.
@lincoln: nu al! Je ziet het zelfs al op vrachtwagens, maar ook op bestelwagens en er rijdt hier een Toyota Aygo rond in de Jumbo Livery.
@lincoln: Ik hoop voor mezelf dat ik dit nooit een livery ga noemen.
@berlinetta: 2021 in de F1: Jumbo Racing-Aston Martin met MV33 aan het stuur.

2035 op AB: F1 2021 redux: Max’ magische jaar

(…) reizen we vandaag terug in de tijd naar 2021, het jaar dat Max Verstappen in de JR01 met diens inmiddels iconische livery zijn immense belofte inloste. Dit is het verhaal van de tweede* Nederlandse F1 wereldkampioen.

*Nyck de Vries 2020
@jaapiyo: Zou wel mooi zijn he?
@berlinetta: zelfs met deze livery is het nog niet duidelijk dat niet ‘Nederland’ een team heeft, maar mr. Jumbo een team heeft. 1 paydriver die het voor zn hobby doet. 1 die het doet uit nostalgie en 1 die waarschijnlijk nog wel snel is, maar niet snel genoeg om bij een (fabrieks)team een betaald zitje te krijgen. Alleen het jonkie heeft nog potentie voor de toekomst.
Daarom zal het ook een worst wezen of ze dat ding iets sneller hebben gemaakt: zolang de concurrentie geen steken laat vallen, zal dit team niet winnen.
Wat voor record vestigt Jan Lammers met zijn 24e deelname? Henri Pescarolo zit op 33 deelnames.

En op welk circuit zijn ze 4 seconden sneller? Paul Ricard, Spa, Le Mans? Hopelijk Paul Ricard, dan zijn ze 6-7 seconden sneller op Le Mans.
@vincegail: “tests in Spanje”
@vincegail: Wakker worden Vince :D
4 seconden bij tests in Spanje, 7 seconden op Le Mans. Nice :D
Kon het geel niet iets meer oranje zijn? Historisch gezien zijn Belgische wedstrijdwagens geel (zoals de engelse hun Britisch racing green hebben en de italianen rood) Jumbo kon toch iets meer toegeven, niet?
@ericc: “Jumbo kon toch iets meer toegeven, niet?” hahhahahhahahhahahahahahahaha
@ericc:

Livery + pedigree + Heritage = petrolhead ..
Gaat Jan Lammers nu al met pensioen?
Jammer dat de livery weer helemaal Jumbo is. Ik snap dat het hele feestje door Jumbo wordt betaald en dat ze exposure willen, echter ik heb de indruk dat er meerdere sponsoren mee willen doen maar dat wil Jumbo (lees van Eerd) niet.
Tof voor guido
Als ie zich als 4e kwalificeert, krijgt de rest van het veld dan alles gratis?
Frits van eerd betaald het hele zwiggy he.Je gaat echt als eigenaar van Jumbo geen reclame maken voor COOP.Het is gewoon hobby van Frits.Lekker toch als je zulke dingen kunt doen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).