Dit is de eerste fabriek van Polestar

Auteur: , 18 Reacties

De productiefaciliteit is officieel geopend en hier gaat het gebeuren.

Stapje voor stapje krijgt Polestar meer vorm. Met een gigant als Geely achter zich lijken alle zaken tot nu toe spoedig te verlopen. Het Polestar-avontuur heeft een nieuwe mijlpaal gehaald, want de productiefaciliteit van het merk is nu echt helemaal operationeel.

De fabriek, genaamd het Polestar Production Centre, is gebouwd in Chengdu, China. Het is een hypermoderne autofabriek geworden met oog op de toekomst. De Polestar 1 zal als eerste model hier van de band gaan rollen. Het automerk stelt dat de bouw en opening van de fabriek geheel volgens schema is verlopen.

Nu de eerste productieauto’s geproduceerd gaan worden (er werden al prototypes gebouwd) komen de leveringen steeds dichterbij. Nog voor het einde van dit jaar rijden de eerste klanten in hun Polestar 1. Het automerk laat met deze fabriek tegelijkertijd zien dat ook de Chinese economie flinke stappen heeft gemaakt. Het komt nog niet extreem vaak voor dat auto’s in China geproduceerd worden en naar Europa en de Verenigde Staten komen. Meestal is het andersom. Niet in het geval van Polestar.

Polestar zegt er alles aan te doen om kwalitatieve auto’s neer te zetten. Zo heeft het merk personeel aangenomen met tenminste 10 jaar ervaring in de business die het assemblageproces nauwlettend in de gaten gaan houden.

De faciliteit is Chengdu is meer dan een autofabriek. Er is een speciaal centrum om klanten te ontvangen en er is een testcircuit aangelegd. Polestar verwacht de komende jaren 500 stuks van de Polestar 1 per jaar te bouwen. De productie moet uiteindelijk opgeschroefd worden naar 1.500 stuks per jaar.18 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ziet er erg futuristisch uit!
Mooie auto, mooie fabriek!

Beetje in de trend van McLaren, zo minimalistisch. Erg fraai!
@reactief: Ik dacht ook aan McLaren.
Even off-topic. Gebruiken ze het hoofdgebouw van McLaren niet in de huidige Fast and Furious??? Maar met een gebergte erachter geshopt?
Ziet er gelikt uit!
Na eigenwijs met de 25jaar oude Volvo’s te hebben doorrgereden toch gekozen om ook te gaan stekkeren, nog 12 maandjes wachten en de P’star zou er moeten zijn (model 2, tenzij ik de 10e van de maand eens wat meer win dan €5,-, dan allebei).
@v70t6r: mooi! Alvast gefeliciteerd!
Op lange termijn een gouden zet van Geely: Niet proberen om iets met matig resultaat te kopiëren, maar gewoon Westerse kennis en technologie inkopen, paar jaar intensief leren en kennis overdragen, om vervolgens te ‘planten’ voor verdere groei in China zelf – met lagere productiekosten dezelfde kwaliteit.

Ziedaar het verder afkalven van de concurrentiekracht van het Westen.

toch fijn als de fabriek ook meteen de uitstraling heeft van een showroom
Ik echo @reactief omdat het idd veel wegheeft van het MTC, maar dan wel met een eigen flair. Wordt Polestar trouwens neergezet als een Chinees of Zweeds merk? Indien het laatste het geval is vind ik het wel een gemiste kans dat er wordt bespaard en de fabriek in China staat. Ik vind het juist zo’n mooi gebaar dat Volvo alleen het geld uit China haalt, de productie vindt daar niet tot weinig plaats.
@720s: Wss eerder een Chinees merk. Die dingen zijn dan wel door Volvo ontworpen en ontwikkeld, maar door er een Chinees merk van te maken zal het wss makkelijker zijn – belastingtechnisch – om te verkopen in China. En dat is nu eenmaal de grootste markt…
Mag er binnen die muren wel een grapje uitgehaald worden?
@viezefreddyw: het personeel wordt na sollicitatie gehersenspoeld 🤣
Chique toko!
Ziet er erg strak uit, ook wel een beetje futuristisch!!

Off topic: dat zijn een stel dure remmetjes van Akebono!
Ziet er dan wel strak uit, maar handkarretjes? Wie heeft dat verzonnen? Even verderop wel dure (Bleichert?) transportsystemen. Ik denk dat ze nog een hele kluif er aan gaan krijgen om deze lijn goed afgestemd te krijgen in volle productie.
@sjoerdreverda: Er gaan maar 500 per jaar. Met wat handkarretjes en een accuboor red je het snel.
@sjoerdreverda: Als ze starten met 500 stuks per jaar, en dan opkrikken naar 1.500, dan valt best wel mee met die handkarretjes. Nogal wat autofabrieken gaan 24/7 door. Als ze dat hier ook doen, draaien ze op volle capaciteit gemiddeld 4 auto’s per dag. Zelfs als ze de Chinese 5-dagen-werkweek volgen (en de productie daarop richten), zitten ze op nog geen 6 auto’s per dag.
Prachtige fabriek, daar zou ik graag willen werken!! Heel mooi.
Mooier dan de wagens m.i.
Heb de polestar 2 op het vliegveld in Gothenburg zien staan maar ben er jammer genoeg niet kapot van. Ook de 1 kan me niet bekoren hoewel ik de nieuwe Volvo’s stuk voor stuk mooi vind. Ik zou zelf dan ook eerder voor een Volvo met “polestar pakketje” gaan denk ik.
Beter goed gejat dan slecht bedacht is het motto in China.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).