Koop een Aurus Senat en verpletter het communisme

Auteur: , 30 Reacties

Weg ermee.

Koop een Aurus Senat en verpletter het communisme

Sinds het vallen van het IJzeren Gordijn is er het nodige veranderd in de voormalige Sovjet-Unie. Rusland mag dan nog lang niet zoveel ervaring hebben met het kapitalisme, de belangrijke aspecten van het concept hebben in ieder geval zijn voordelen. Zo ook op het gebied van auto’s. Het resultaat: de Aurus Senat, een prima vervoersmiddel voor de rijke oligarchen.

De Aurus Senat staat alweer een tijd in de schijnwerpers, doordat Vladimir Poetin zich sinds 2017 laat rondrijden in een op maat gemaakte versie van de Russische Rolls-Royce. Hoewel deze speciale variant waarschijnlijk niet op de markt zal komen, kunnen anderen sindskort de kleinere versie op de kop tikken, voor het schappelijke prijsje van ongeveer 250.000 euro.

Aurus heeft recentelijk namelijk de deuren geopend van zijn eerste dealer.

Het gaat zo dus maar voorspoedig met Aurus. Het merk, dat door staatshoofden rond te rijden in zijn auto’s de spirituele opvolger van ZIL probeert te worden, heeft grote plannen voor de toekomst. Terwijl de Senat bezig is de eerste klanten binnen te hengelen, werkt Aurus hard aan de ontwikkeling van een luxe personenbus en een SUV. Daarnaast wil het volledig elektrische uitvoeringen van zijn modellen introduceren. De auto’s met een verbrandingsmotor hebben een bijna 600 pk sterke hybride aandrijflijn die ontwikkeld is door Porsche.

Aurus Senat30 reacties

Het blijft toch lachen met die Russen, altijd maar afgeven op het westen en ondertussen kopiëren we de hele mikmak bij elkaar.
Ik vind het geinig, doe mij maar zo’n ding, maar echt heel serieus neem ik Russen niet, het is allemaal één grote flop daar.
@stationcar: is het niet andersom? Volgens mij geven wij namelijk meer op hun af dan zij op ons.
@antoombom2000:
Wat jij wil, maar voor zover ik het met mijn beperkte wereldbeeld kan overzien wordt er juist in Rusland veel moeite gedaan de verschillen tussen het ‘westen’ en Rusland te benadrukken en/of groter te maken.
@stationcar: Kun je dat niet beter beoordelen als je eerst pakweg een half jaar in Rusland gaat wonen?
@granlusso:
Duh 😒🤦🏼‍♂️
@stationcar: Oh ik wist niet dat je daar al gezeten had natuurlijk.
@stationcar: beperkt wereldbeeld je zegt het zelf al
@antoombom2000: Even de definitie over “afgeven op”. Het betekent “afkeuren”, niets meer en niets minder! En ja! Ik vind, dat er ontzettend veel valt af te keuren op de Russische maatschappij! Poetin heeft er, na de val van het communisme, een maatschappij van gemaakt die je nog het beste kunt kwalificeren als het “kapitalistische communisme”! Géén mensenrechten, maar de dictatuur van de oligarchen! Het “volk”, de mensen, moeten maar accepteren wat “goed is” voor Rusland! Armoede, zoals onder de Sovjet Unie bestond, is de norm en een agressieve houding ten opzichte van “het westen” blijft het motto. Ik vind het treurig gesteld met de houding van deze potentaat, omdat Rusland uiteindelijk beter had verdiend! Wij, “het westen”, zouden tezamen tot een vreedzamere wereld zijn gekomen, als deze voormalige KGB-officier zijn communistische idealen zou hebben laten vallen met het vallen van de muur! Maar nee! Hij heeft er voor gekozen om er zichzelf mee te verrijken! Dat er nu een Rolls-Royce duplicaat wordt aangeboden in deze vorm van een Aurus, is gewoon het bewijs van zijn dubieuze praktijken. Het ziet er op zich goed uit, maar stel je nou eens voor, dat je in een exclusieve bar je sleutel op het buffet gooit! Wat zou dan de reactie van je “fans” zijn als je zegt, dat je een € 250.000,- (excl. BPM!) dure Aurus rijdt? Ik zie de vraagtekens van je “vrienden” al in hun ogen! Een RR-duplicaat? En ook nog eens Russisch? Kortom: Deze auto maakt hier in het westen geen schijn van kans! Je zult ook een volslagen idioot zijn om hiervoor je geld neer te tellen! En verder: De groeten aan Poetin!!!
@stationcar: ben je er wel is geweest?
De Russen heb het kopieergedrag van de Chinezen gekopieerd.
@fejjie: Beter goed gejat dan slecht verzonnen zullen ze wel gedacht hebben.
Hahaha wieldoppen hahaha
Net nu je als auto industrie een nieuwe start kunt maken (lees alles electro) missen de Russen weer de boot. Gaat lekker daar.
@janjansen: Dat weet ik zo net nog niet. De Russen hebben bergen olie…
@rollingstoned: Je zal bedoelen putten vol olie….
Hadden ze niet beter een kleinere wagen gemaakt voor het volk? Een nieuwe Wartburg bv!
Of gaan ze deze luxe-sleeën uit delen aan bevriende staatshoofden zoals Noord-Korea…
@ericc: bergen als in gouden bergen. ;-)
@ericc: Een Lada, Hyundai, Kia, UAZ, etc ?
@ericc: in Noord Korea rijden ze MB. Die gaat z’n ster echt niet inruilen voor zo’n Rus.
@ericc: Het volk pakt de metro maar.
Niet zelf verzonnen, hun visie.
@rollingstoned: Juist. Geen belang bij elektrische auto’s (al hebben ze ook elektriciteit genoeg, want de stokoude reactoren doen het nog best prima mits je ze een beetje koelt).
Dat je in de grote steden in de zomer geen lucht krijgt is bijzaak ;-)
@janjansen: Als Vladje de boot mist, dan bouwen zijn mensen uit de goelags wel een boot voor hem.
Het produceren van bussen zal lekker werken om je merk een ‘air’ van exclusiviteit te geven.
@ghengiskhan: Verkoopt goed in China…
De Sovjetbaasjes van weleer wisten zichzelf anders toch al vrij goed te bedienen van westerse producten. Kapitalisme voor de chosen few zeg maar ;)
Na al die foute ‘black on black’ Rolls Royces is dit bijna een sierlijke verschijning…
Dan heb ik liever een Hongqi
@emping: ook mijn eerste gedachte, al vind ik die nog iets origineler met die klassieke uitstraling. Dit is net een Rolls Royce maar dan mislukt.
Vind dit best een knappe verschijning😃👍🏼
Niet meer foto’s ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).